Εκδήλωση για τα 12 χρόνια του κέντρου ψυχικής υγείας μεταναστών Βαβέλ στο Gagarin

Το "Βαβέλ", μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες και πρόσφυγες που λειτουργεί στην Κυψέλη από το 2007, συμπληρώνει 12 χρόνια αδιάκοπης (μα όχι απρόσκοπτης) λειτουργίας και μας καλεί να βρεθούμε ολές και όλοι στην εκδήλωση "Ποια ένταξη με τους πρόσφυγες;".

*κεντρική φωτογραφία του Μάριου Λώλου, από την σελίδα της Babel Dc

Μια συνάντηση που θα περιλαμβάνει προβολή ταινιών μικρού μήκους φτιαγμένων από πρόσφυγες, συζήτηση με ανθρώπους που δουλεύουν με πρόσφυγες ή γράφουν γι’ αυτούς (ή και τα δυο) και ζωντανή μουσική, θα φιλοξενηθεί στο Gagarin 205, το Νοέμβριο, με βασική αφορμή τα 12 χρόνια της μονάδας ψυχικής υγείας μεταναστών Βαβέλ.

Το κάλεσμα στην εκδήλωση:
"Αυτές τις ημέρες στο "Βαβέλ" (μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες και πρόσφυγες που λειτουργεί στην Κυψέλη από το 2007) έχουμε πολλές αφορμές για να θελήσουμε να βρεθούμε όλοι και όλες μαζί: Συμπληρώνουμε 12 χρόνια αδιάκοπης (μα όχι απρόσκοπτης) λειτουργίας,  δημοσιεύσαμε το εγχειρίδιο "Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της προσφυγικής συνθήκης – Συνεργική προσέγγιση", βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις (και προσκλήσεις) για νέες δράσεις…

Όλα αυτά σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η υποδοχή ανθρώπων που καταφθάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας ασφάλεια, προστασία, μια καλύτερη ζωή αποκτά διαστάσεις που δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορο κανένα".


Εικόνα
babel_gagarin_12years_inexarchiagr

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Προβολη των ταινιών Rejected (2017) 4'30" και Broken Wings (2019) 9΄ του Ehab Onan, My friend – Doosteman (2019) 10' των Jawad Jadari & Zahra Mohajed

Συζήτηση με θέμα, Ποια ένταξη με τους πρόσφυγες; Πέραν του "εμείς" κι "αυτοί" με τους:
- Νίκο Κουραχάνη, Μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγγραφέα του βιβλίου "Πολιτικές στέγασης προσφύγων"
- Μιχάλη Μεντίνη, ψυχολόγο και συγγραφέα (μαζί με την Αφροδίτη Καψάλη) του βιβλίου "Ψυχολογίες Συμμόρφωσης" εκδόσεις Oposito 
Ρένο Παπαδόπουλο, Καθηγητή Αναλυτικής Ψυχολογίας, Διευθυντή του Centre for Trauma, Asylum and Refugees, University of Essex.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νίκος Γκιωνάκης, ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας "Βαβέλ".

Συναυλία (κι όχι μόνο) από τους Musikarama Dignity Through Music, μια πολυεθνική μπάντα που εξερευνά και (ανα)παράγει μουσικές από διάφορες μεριές του κόσμου.

Το Musikarama (Karama σημαίνει αξιοπρέπεια στα αραβικά), εκτός από μπάντα είναι και ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην γεφύρωση διαφορετικών πολιτισμών και στην ομαλή ένταξη και στήριξη των μεταναστών και των προσφύγων, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την μουσική και το τραγούδι. 

//

Extra Ινφο

Πότε
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019,
από τις 18:30 και μετά 

Που
Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη


//

To fb κάλεσμα στην εκδήλωση και η σελίδα του Βαβέλ.

Εικόνα
babel_gagarin_poster_inexarchiagr

Εικόνα



 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter