Ανοιχτή Συζήτηση για το Συστημικό Ζήτημα της Αστυνομικής Βίας από τη Φοιτητική Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Νομική

Η Φοιτητική Ομάδα Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει και μας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση με θέμα, "Δεν είναι Μεμονωμένα Περιστατικά: Το Συστημικό Ζήτημα της Αστυνομικής Βίας και Αυθαιρεσίας στην Ελλάδα", που θα πραγματοποιηθεί, τέλη Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου της σχολής Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Η Διεθνής Αμνηστία παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Φοιτητική Ομάδα του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ευαισθητοποιημένη για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού φοιτητών/ριών που έχουν υποστεί αστυνομική βία, οργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Δεν είναι Μεμονωμένα Περιστατικά: Το Συστημικό Ζήτημα της Αστυνομικής Βίας και Αυθαιρεσίας στην Ελλάδα".

Κείμενο από το κάλεσμα στη συζήτηση:

Τους τελευταίους μήνες μια σειρά από περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά λίστα αναφορών υπερβολικής χρήσης βίας και κακομεταχείρισης από όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενάντια σε διαδηλωτές/ριες και δημοσιογράφους, που δείχνουν για ακόμη μια φορά ότι οι παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από αξιωματούχους της αστυνομίας στην Ελλάδα δεν αποτελούν "απλώς μεμονωμένα περιστατικά". Αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά συνιστούν μια συνήθη πρακτική παραβίασης εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ενδεχόμενη συγκάλυψή τους υποστηρίζει και τροφοδοτεί μια επικρατούσα κουλτούρα ατιμωρησίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει η νέα "κανονικότητα".

Ομιλήτριες/ες:

Ειρήνη Γαϊτάνου, υπεύθυνη εκστρατειών του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
Θάνος Καμήλαλης (Thanos Kamilalis), δημοσιογράφος στο The Press Project
Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημιου, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Θα τοποθετηθούν στο πάνελ θύματα περιστατικών αστυνομικής βίας του προηγούμενου διαστήματος.
Θα παρέμβει επίσης η Λία Γώγου, ερευνήτρια της Διεθνούς Γραμματείας της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα


//


Ινφο


Που
Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου
 

Σχολή Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
Παλαιό κτίριο Ν.Ο.Π.Ε,
Σόλωνος 57, 1ος όροφος

Πότε
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2019,
Ώρα 18:00 μ.μ.

*Βρείτε εδώ το fb κάλεσμα στη συζήτηση


//

Εικόνα



Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
   

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Τheatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει την μουσική κωμωδία του ιδρυτή του Yoel Wulfhart, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα, προσφέροντας στο μενού γέλιο και τροφή για σκέψη.

think

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter