Άγρυπνοι Πολίτες: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή της φύσης και τον νέο νόμο

Οι Άγρυπνοι Πολίτες συνεχίζουν την ειρηνική τους διαμαρτυρία και τις συνελεύσεις πολιτών κάθε βράδυ, μπροστά από τη Βουλή. Μένοντας άγρυπνοι από τις αρχές Μαΐου, διεκδικούν πέρα από κομματικά ή άλλα συμφέροντα, την κατάργηση του νέου περιβαλλοντικού νόμου.

Οι Άγρυπνοι Πολίτες έκαναν την εμφάνισή τους στις 4 Μαΐου έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα και από τότε συνεχίζουν κάθε βράδυ να διεκδικούν ειρηνικά τα αυτονόητα για το περιβάλλον. Κύριο αίτημά τους η κατάργηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο.

Την κίνηση τους μιμήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα υπήρξαν και βραδιές που παρενέβη η αστυνομία χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος λόγος που να δικαιολογεί την απομάκρυνσή τους από το σημείο.

Οι Άγρυπνοι Πολίτες (The Awake Citizens), καλούν όλες και όλους μας να συσπειρωθούμε σύμφωνα με τις αρχές της μη βίας και της ισότητας, με σκοπό όπως λένε, "να αφήσουμε έναν πλανήτη καλύτερο από ότι τον βρήκαμε".

 

Εικόνα
Άγρυπνοι Πολίτες: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή της φύσης και τον νέο περιβαλλοντικό νόμο

 

Εικόνα
Άγρυπνοι Πολίτες: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή της φύσης και τον νέο περιβαλλοντικό νόμο

 

Εικόνα

φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, τις προηγούμενες ημέρες 
 

Το κείμενο στη σελίδα των Άγρυπνων Πολιτών:

Άγρυπνοι Πολίτες

Τι θέλουμε;
Να συνυπάρχουμε με σεβασμό, σε αρμονική βιώσιμη σχέση με το φυσικό μας περιβάλλον και όχι να κυριαρχούμε επί αυτού.

Ποι@ είμαστε;
Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τη φύση, διαφορετικ@ μεταξύ μας αλλά ισότιμ@, αυτοοργανωνόμαστε, χωρίς να είμαστε βίαι@ ή να εξυπηρετούμε κομματικά συμφέροντα.

Γιατί είμαστε εδώ;
Διεκδικούμε τη κατάργηση του (αντί) περιβαλλοντικού νόμου του Μαΐου 2020, ο οποίος κατατέθηκε και ψηφίστηκε υπό πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές συνθήκες.

Πώς το επιδιώκουμε;
Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, κάνουμε μία ειρηνική διαμαρτυρία και διεξάγουμε συνελεύσεις πολιτών κάθε βράδυ μένοντας άγρυπν@ μπροστά από τη Βουλή.

Εάν θες να συμμετέχεις:
Βοήθησε να μαθευτεί η δράση μας παντού!
Χρειαζόμαστε ανθρώπους που αγαπούν το περιβάλλον και δρουν σύμφωνα με τις αρχές της μη βίας και της ισότητας.
Πάνω από όλα όμως, θέλουμε ανθρώπους με όραμα να αφήσουμε έναν πλανήτη καλύτερο από ότι τον βρήκαμε!


*Τηρούμε συνεχώς όλες τις απαραίτητες αποστάσεις.
**Το @ έχει χρησιμοποιηθεί στις καταλήξεις για να περικλείει όλους τους αυτοπροσδιορισμούς, χωρίς αποκλεισμούς σε συγκεκριμένες ταυτότητες ή φύλα.

 

Εικόνα

   

Εικόνα

 

Εικόνα

 

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το αθηναϊκό ντούο ΦΥΤΑ και το Τριανόν παρουσιάζουν μια εβδομάδα αφιερωμένη στο αθηναϊκό κουήρ drag με αφορμή την ταινία "Avant-Drag!" (2024) του Φιλ Ιερόπουλου.

think

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter