2ος κύκλος ελεύθερων προβολών από το Θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία, που φέτος κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας, συνεχίζει τις ελεύθερες προβολές επιλεγμένων παραστάσεων για να βλέπουμε κάθε μέρα θέατρο!

Ο 2ος κύκλος ελεύθερων προβολών του Θεάτρου Πορεία, φέρνει στις οθόνες μας, 12 παραστάσεις από το αρχείο του θεάτρου με δωρεάν ανάγνωση προγραμμάτων τους.  

Tέσσερις παραστάσεις από το αρχείο του θεάτρου που παρουσιάζουν ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον ("Φρεναπάτη", "Παντρολογήματα", "Αμερικάνικος Βούβαλος" και "The Man Who"), θα είναι διαθέσιμες μέσω της σελίδας του θεάτρου.

Επίσης, ανταποκρινόμενοι στα δεκάδες αιτήματα του κοινού, θα επαναληφθούν εκ νέου παραστάσεις, όπως: "Το Ευχαριστημένο", "Τρεις Αδερφές" και "Μεγάλη Χίμαρα". 


Το μήνυμα του θεάτρου Πορεία:

"Θα θέλαμε να επισημάνουμε και πάλι τη θεμελιώδη διαφορά της παρακολούθησης μίας  παράστασης στο θέατρο και στην οθόνη. Η θεατρική τέχνη παίρνει υπόσταση μόνο διά ζώσης και δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε όλη της την έκταση πουθενά αλλού παρά στη σκηνή του θεάτρου, καθώς η αμιγώς κιναισθητική εμπειρία που προσφέρει το θέατρο στον θεατή νοείται μόνο με την αλληλεπίδραση ηθοποιών-κοινού. Ωστόσο, το θέατρο στην παρούσα συγκυρία -έστω διά της οθόνης- μπορεί να παρηγορήσει και κυρίως να θυμίσει την αξία όσων θεωρούσαμε αυτονόητα. Μπορεί επίσης να εμψυχώσει το κοινωνικό σύνολο, που τόση ανάγκη έχει τώρα από ποιοτική ψυχαγωγία. Είμαστε βέβαιοι ότι το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας θα μας βρει διαφορετικούς, πιο ενωμένους, με μεγαλύτερη συμπόνια και ανθρωπιά, πιο δημιουργικούς ουσιαστικά.

Η βοήθειά σας, όταν θα ανοίξει πάλι το θέατρο Πορεία, θα είναι πολύτιμη. Η δωρεά σας μέσα από το site μας ή η συνδρομή σας, που θα σας κάνει Μέλη, Φίλους, Υποστηρικτές του θεάτρου μας, πέραν των προνομίων που προσφέρει, θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα το πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά προσεγμένο πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου '20-'21, με τη μεγαλύτερη πάντα φροντίδα στην ποιότητα και τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και μας έχουν καταστήσει την τελευταία δεκαετία σημαντικό πολιτιστικό πόλο της Αθήνας".

Αναλυτικά ο προγραμματισμός των παραστάσεων:

Δάφνης και Χλόη, Ταξίδι Αναψυχής βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου και στη μετάφραση του Ρόδη Ρούφου, σε σκηνική σύνθεση και σκηνοθεσία του Cezaris Grauzinis, 2006, Σάββατο 4 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Φρεναπάτη, ελεύθερη διασκευή του έργου L' Illusion comique του Πιερ Κορνέιγ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, 2000, Κυριακή 5 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Παντρολογήματα του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, 2004, Δευτέρα 6 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Ο Αμερικάνικος Βούβαλος  του Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2011, Τρίτη 7 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

The Man Who των Πίτερ Μπρουκ και Μαρί-Ελέν Ετιέν, σε σκηνοθεσία Renate Jett, 2005, Τετάρτη 8 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Επαναλαμβάνεται η προβολή των παραστάσεων:

Το Ευχαριστημένο της Μαρίνας Καραγάτση, σε διασκευή από την Έρι Κύργια και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2018, Πέμπτη 9 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Ύψωμα 731 σε κείμενο και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, 2019, Παρασκευή 10 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 
 

Η Αγριόπαπια του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2017, Σάββατο 11 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Τρεις Αδερφές του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2016, Κυριακή 12 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Οι Τρειςευτυχισμένοι του Εζέν Λαμπίς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, 2017, Δευτέρα 13 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Μιράντα βασισμένο στην Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Oskaras Korsunovas, 2016, Τρίτη 14 Απριλίου   (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2015, Τετάρτη 15 Απριλίου (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας) 

//

*Βρείτε στη σελίδα του Θεάτρου Πορεία, όλα τα λινκς για τις παραστάσεις που θα επιλέξετε!

Εικόνα

Ακολουθήστε το inExarchia το facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter