Το ντοκιμαντέρ του Ζαχαρία Μαυροειδή "Στο σώμα της" για μία προβολή στο Κ.Ε.Τ.

Προβολή ντοκιμαντέρ του Ζαχαρία Μαυροειδή, συζήτηση για την αντιμετώπιση της εθνογραφίας μέσα από μια queer οπτική και παρουσίαση εικαστικού έργου, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων της Κυψέλης.

 

Το ντοκιμαντέρ Στο σώμα της καταγράφει τη ράθυμη καθημερινότητα της φθίνουσας παράδοσης του "Δεκαπέντε". Μέσα από τα πορτρέτα των γυναικών που κάθε καλοκαίρι επιστρέφουν για δεκαπέντε μέρες στη Μονή, διερευνά θέματα πίστης, ταυτότητας και φύλου. Το "αμόλυντο" σώμα της Παναγίας, το ερημωμένο σώμα της πάλαι ποτέ αγροτικής Θηρασιάς και το φθαρτό σώμα των γυναικών συνθέτουν μια εφήμερη αναπαράσταση της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Ζαχαρία Μαυροειδή και τον ποιητή και ερευνητή Μάριο Χατζηπροκοπίου με θέμα την αντιμετώπιση της εθνογραφίας μέσα από μια queer οπτική γωνία.

Ο χώρος θα φιλοξενεί την ημέρα της προβολής ένα εικαστικό έργο της Ζωής Μαντά, φωτογράφου της ταινίας, με τίτλο "Το Μαρτύριο της Αγίας Ηδονής".

 

Εικόνα
“Στο σώμα της” Ζαχαρίας Μαυροειδής Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

 

Υπόθεση:
Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, οι τελευταίες εναπομείνασες "δεκαπεντίστρες" επιστρέφουν στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Για δυο βδομάδες, προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των νεκρών και υπέρ υγείας των ζωντανών, προετοιμάζοντας παράλληλα τη Μονή για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη στην άλλη μεριά του ηφαιστείου.

 

Τρέιλερ:

Remote video URL

2018 | Ντοκιμαντέρ | Ελλάδα | 84’ 

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία & σενάριο: Ζαχαρίας Μαυροειδής
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ζωή Μαντά Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου
Παραγωγή: Ζαχαρίας Μαυροειδής, Βίκυ Μίχα, Boo productions, ΕΡΤ Α.Ε., Momento Films 

 

Εικόνα
Στο σώμα της ντοκιμαντέρ Ζαχαρίας Μαυροειδής Κ.Ε.Τ.

Το fb κάλεσμα στην προβολή

 

Information

Που
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη

Πότε
Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 2023
Στις 20:00
Η ταινία προβάλλεται στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Εισιτήρια
5 ευρώ
Ηλεκτρονική προπώληση εδώ 
& 213 00 40 496

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter