Κατέβασμα του ρεύματος στο Θέατρο Εμπρός από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ με συνοδεία αστυνομίας

Θέλουν να.. «αξιοποιήσουν την ιδιωτική περιουσία του δημοσίου» (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ) κλείνοντας έναν καλλιτεχνικό και κοινωνικό χώρο στου Ψυρρή. Το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.

[UPDATE}
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται πως θα υπάρξει πρωτοβουλία διαλόγου για την οριστική διευθέτηση του θέματος. 

// 

Αστυνομία και Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) σήμερα 16 Φεβρουαρίου κατέβασαν το ρεύμα στο θέατρο Εμπρός, ξηλώνοντας τα ρολόγια. Αυτό λίγες ημέρες μετά την μαζικότατη εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης για τις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή λειτουργεί από το 2011 ως καλλιτεχνικός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος σε ένα εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια κτίριο. Ο χώρος λειτουργεί από τότε πέρα από κάθε λογική εμπορευματοποίησης αλλά και αποκλεισμού ως κοινό αγαθό για την γειτονιά και την πόλη. Το θέατρο Εμπρός έχει δείξει πολιτιστική και κοινωνική δράση με πολλές παραστάσεις, αφιερώματα και φεστιβάλ που έχει φιλοξενήσει όπως το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών και πολλές εκδηλώσεις που θέλουν την τέχνη μέσα στην πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα. Το εγχείρημα υποστηρίζεται από πολλούς καλλιτέχνες της μουσικής, των εικαστικών και τους κατοίκους της γειτονιάς.

Σήμερα λοιπόν 16 Φεβρουαρίου μετά από έναν ακόμη γεμάτο χρόνο καλλιτεχνικών και κοινωνικών δράσεων έκοψαν το ρεύμα στο θέατρο Εμπρός, με τον παρακάτω τρόπο που θα διαβάσετε, και μας καλεί όλες και όλους για την στήριξη του χώρου και του εγχειρήματος σήμερα από τις 6.μμ στη Ρήγα Παλαμήδη 2 στου Ψυρρή.  Σήμερα το βράδυ η παράσταση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 9μμ! («H τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» του Σ.Μπέκετ.) 


 

 
Η ανακοίνωση από το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Σήμερα νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ με αστυνομική συνοδεία κατόπιν εντολής του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Αυτού του οξύμωρου σχήματος:Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου!!!!!!!!!!!) κατέφθασε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα. Έσκαψαν το πεζοδρόμιο και έκοψαν την κεντρική παροχή και παραβιάζοντας τις πόρτες αφαίρεσαν κι από μέσα το ρολόι κι έκοψαν τα καλώδια. 
Μετά από την ιστορία με την "Ισορροπία του Νας" στην πειραματική του Εθνικού, τους κουκλοπαίχτες στην Ισπανία που διώκονται ως τρομεροί εγκληματίες, τώρα προστίθεται κι αυτό το περιστατικό για να επιβεβαιώσει ότι σε τέτοιους καιρούς... η Τέχνη είναι "η πρώτη απώλεια", είτε για "οικονομικούς" είτε για πολιτικούς λόγους.
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και θα συνεχίσει να είναι εις πείσμα όσων θέλουν να το δουν να "κλείνει".
Με τη στήριξη της γειτονιάς και των αλληλέγγυων η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για απόψε θα γίνει κανονικά στις 9:00 μ.μ..
Καλούμε όλες και όλους σε στήριξη του χώρου και του εγχειρήματος του Εμπρός σήμερα από τις 6:00 μ.μ.
Στο υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του κτιρίου, εμείς απαντάμε εδώ και τέσσερα χρόνια με δράσεις, που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό, παράλληλα με την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση στο πλαίσιο μιας δομής αντιιεραρχικής και αντιεμπορευματικής. 


 

 
 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter