Απόφαση που στερεί βασικές ελευθερίες και στοχοποιεί τα Εξάρχεια: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε γειτονιά της Αθήνας, για τον Άλεξ Τιτκώβ και Θωμά Λάλο / κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης

Περιοριστικοί όροι που περιλαμβάνουν εκτός από την απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας στα Εξάρχεια. Μια απόφαση που αφορά τους νέους της εγχώριας stand up σκηνής που συνελήφθησαν βίαια στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Πλατεία Βικτωρίας, μετά από απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, όπως πιστοποιούν μαρτυρίες και βίντεο. Σημειώνουμε ότι οι συλλήψεις και ο ξυλοδαρμός δεν έγιναν στα Εξάρχεια.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση, που απαγορεύει την άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων, για τα άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης έξω από την ΑΣΟΕΕ την Πέμπτη και «απορία» για την ευθεία στοχοποίηση της γειτονίας.

Οι συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ, απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και απαγορεύεται να έχουν παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων και μεταξύ ΑΣΟΕΕ και Νομικής. Η απόφαση, που θυμίζει μαύρες εποχές, αναμένεται να προσβληθεί από τους δικηγόρους των συλληφθέντων, ένας εκ των οποίων εργάζεται στα Εξάρχεια κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να μεταβεί στην εργασία του.

Επίσημα πλέον η γειτονιά στοχοποιείται, αφού απαγορεύεται η παρουσία στα Εξάρχεια στους συλληφθέντες της προχθεσινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι δεν συνελήφθησαν καν στα Εξάρχεια.

 

Εικόνα

αρχική πηγή εικόνας 
 


Η δικηγόρος, Αντωνια Λεγάκη, εκπρόσωπος των δύο καλλιτεχνών (του stand-up κωμικού Αλέξανδρου Τιτκώβ και του μουσικού Θωμά Λάλου) μιλώντας στο News 24/7, δήλωσε ήδη:

«Είναι πρωτοφανής η απόφαση, για παράδειγμα το ένα παιδί εργάζεται στα Εξάρχεια. Έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορουμένου, αλλά και με τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της Δικαιοσύνης, η οποία εκ του Συντάγματος οφείλει να τα εγγυάται όταν η εκτελεστική εξουσία τα παραβιάζει.

Σήμερα, η Δικαιοσύνη, συντασσόμενη απολύτως με την κυβέρνηση, καταργεί ανερυθρίαστα ένα δικαίωμα που κέρδισε ο λαός μας με αίμα και μετά γράφτηκε στο Σύνταγμα ως ανώτατος νόμος. Όλη η Ελλάδα πλέον γνωρίζει μέσα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, την αθωότητα των κατηγορουμένων και την ενοχή της Αστυνομίας. Αλλά για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή μπροστά στα βίντεο αλλά όχι κουφή μπροστά στα κελεύσματα της κυβέρνησης».

 
Παράλληλα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης εκφράζεται στα κοινωνικά δίκτυα, με τεράστιο μέρος των ελλήνων stand up comedians και πολλών άλλων καλλιτεχνών, να στέκονται στο πλευρό του Θωμά Λάλου και του Αλέξανδρου Τιτκώβ. Μετά την γνωστοποίηση του ξυλοδαρμού και της σύλληψης υπήρξε κύμα συμπαράστασης από καλλιτέχνες και κωμικούς, όπως ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, ο Λάμπρος Φισφής, ο Ηλίας Φουντούλης και ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος.


 
"Χθες (15/7) το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και σε βίντεο. Αύριο (17/7) το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή όπου πιθανόν να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος. Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΙΤΚΩΒ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΛΑΛΟ." Λάμπρος Φισφής 


«Αλέξανδρε Τιτκώβ, τη μολότοφ που πήγαν να σου φυτέψουν, θα τους τη γυρίσουμε από σκηνής» Δημήτρης Δημόπουλος 


«Χθες Τετάρτη 15/7 το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Alex Titkov και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στα παρακάτω βίντεο. Αύριο Παρασκευή 17/7 το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή όπου πιθανόν να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος. Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΙΤΚΩΒ και ΘΩΜΑ ΛΑΛΟ.» Βύρων Θεοδορόπουλος
 

 


"Χθες Τετάρτη 15/7 το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Alex Titkov και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία. Αύριο Παρασκευή 17/7 το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή όπου ενδεχομένως να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος. Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι." Ηλίας Φουντούλης


Εικόνα

εικόνα από Κουραφέλκυθρα

"Πριν 2 μέρες ο φίλος και κορυφαίος κωμικός Alexandros Titkov ξυλοκοπήθηκε άγρια και αναίτια από αστυνομικές δυνάμεις, σε αντιφασιστική πορεία στην οποία συμμετείχε, ενώ σε βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται η προσπάθεια ενοχοποίησής του με "φυτεμένα" στοιχεία.

Σήμερα, ο Αλέξανδρος και οι δύο άλλοι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας (Μαντέψτε ποια είναι! Όχι πάντως η Γλυφάδα) και η συμμετοχή σε πορείες (Αλήθεια, πώς μπορεί να στέκει νομικά όλο αυτό;) Αυτή η σελίδα στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό του Αλέξανδρου και σε όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας." Κουραφέλκυθρα



Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Theatre of the NO, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε τις πόρτες του με την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

think

Μια επταμελής ομάδα Ελλήνων δημιουργών, όλοι τους από τη γενιά του Φαϊτάκη, συναντιούνται στη Roma Gallery για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο ζωγράφο.

think

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter