3o Θερινό Βιβλιοστάσιο: 'Ενας τόπος συνάντησης με αφορμή το βιβλίο / βιβλιοπαρουσιάσεις - εκδηλώσεις - μπαρ

Το 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, η συνάντηση μικρών εκδοτικών εγχειρημάτων, διοργανώνει 4ημερο εκδηλώσεων στο Κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

"Μη διαβάζετε όπως διαβάζουν τα παιδιά, για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, ούτε όπως διαβάζουν οι φιλόδοξοι, για να μορφωθείτε. Όχι, διαβάστε για να ζήσετε." Φλωμπέρ

Το Θερινό Βιβλιοστάσιο, που φέτος διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, προέκυψε από την ιδιαίτερη συνάντηση μικρών εκδοτικών εγχειρημάτων με διαφορετικές αφετηρίες αλλά συνδιαλεγόμενες διαδρομές. Στη φετινή συνάντηση παρουσιάζουν 8 εκδηλώσεις σε διάστημα 4 ημερών, στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στόχος είναι το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γίνει και πάλι ένας τόπος συνάντησης με αφορμή τα βιβλία: τα βιβλία που απευθύνονται σε ανήσυχα πνεύματα και φλογερές ψυχές, τα βιβλία που μετουσιώνουν τη μοναχική ανάγνωση σε συλλογική πρακτική, που ασκούν κριτική στο υπάρχον, που φιλοδοξούν να δημιουργούν ρωγμές και ανοίγματα εκεί όπου υψώνονται μόνο τοίχοι. Αυτή είναι η κοινή αντίληψη για το βιβλίο όλων όσων συμμετέχουν στη Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων, και στο φετινό Θερινό Βιβλιοστάσιο θέλουν να τη μοιραστούν με όλους και όλες μας.

Με το φετινό κάλεσμα, η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων, επιμένει στη συμπόρευση, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, τη δημιουργία. Μας καλούν να συζητήσουμε, να μοιραστούμε αναζητήσεις, απόψεις και ιδέες. 

Εικόνα
therinovivliostasio_syllogosarchaelogwn_inexarchiagr

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο

Πέμπτη 11 Ιουλίου 
19.30-21.00
Παρουσίαση βιβλίου "Στη χώρα των κλουβιών". Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας του βιβλίου Πάνος Λάμπρου και ο εκδότης του Πέτρος Κακολύρης.

21.00-23.00

"Η πολιτική ορθότητα στα κόμικς, την λογοτεχνία και τον κιν/γράφο"
Το αίτημα της πολιτικής ορθότητας δεν περιορίζεται στην εκφορά του πολιτικού ή δημοσιογραφικού λόγου. Επεκτείνεται σε πολλαπλά πεδία της καθημερινότητας, ανάμεσα στα οποία και τα προϊόντα μαζικής -και όχι μόνο- κουλτούρας, εγείροντας ταυτοχρόνως ερωτήματα. Θα μιλήσουν ο Σπύρος Δερβενιώτης (δημιουργός κόμικς) και η Ηρώ Παπασπύρου, μέλος του smassing culture και της φεμινιστικής ομάδας Sabbat. Συντονισμός: Τάσος Θεοφίλου (Red n' Noir)

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 
19:30-21.00
Παρουσίαση βιβλίου "Μια υλιστική θεωρία δικαιοσύνης - Το Ένα - Οι Πολλοί - Αυτό που δεν έχει ακόμα Συμβεί"
Ομιλητές ο Γιώργος Σωτηρόπουλος (Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας, μέλος της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο)
Οργάνωση εκδήλωσης: εκδόσεις ΚΕΝΟΤΗΤΑ- εκδοτικό εγχείρημα της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο

21.00-23.00

Ανοιχτή συζήτησησ "Μήπως τελικά this is not a gender? Η δίωξη της vita sexualis". Ομιλητές: Δήμητρα Τζανάκη, Θεοδόσης Γκελτής,  Δήμητρα Γεωργιάδου.
Μια ανοιχτή συζήτηση που ζητά να ξαναβάλει πάνω στο τραπέζι την επιστημονική κυρίαρχη γνώση/εξουσία που όμως δεν μένει αναπάντητη, μιας και κινήματα εξεγείρονται ενάντια αυτής της ηγεμονικής αλήθειας ζητώντας την απελευθέρωση της ανθρώπινης βούλησης/επιθυμίας/αλήθειας από τον καπιταλισμό, απαιτώντας να απελευθερωθεί η ζωή από τις δήθεν κρίσεις πανικού και κατάθλιψης που 'γεννά η ανθρώπινη φύση'. Η ανοιχτή συζήτηση ξεκινά επομένως με μια υπόθεση: Μήπως τελικά this is not a gender?

Σαββατο 13 Ιουλίου 
19.30-21.00

Παρουσίαση του βιβλίου "Οι Αντινομίες του Αντόνιο Γκράμσι, του Πέρι Άντερσον". |
Ομιλητές ο Σωτήρης Σιαμανδούρας, διορθωτής και επιμελητής της έκδοσης και ο Αντώνης Νταβανέλος, εκδόσεις RedMarks

21.00-23.00
Ανοιχτή συζήτηση "Στα χνάρια της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας"
Ομιλητές ο Νίκος Κουρμουλής (κριτικός λογοτεχνίας), ο Δημήτρης Τσεκούρας (συγγραφέας), ο Νίκος Βεργέτης (συγγραφέας) και ο 
Γιώργος Σταματόπουλος (Εφημερίδα των Συντακτών)

Κυριακή 14 Ιουλίου 
19:30-21.00

Παρουσίαση βιβλίου "Όταν ο Κόκκορας Λαλούσε στο Σκοτάδι", ε
κδόσεις Βιβλιοπέλαγος
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Πρατσίνης (διερμηνέας – μεταφραστής), ο Βασίλης Σπυρόπουλος (μουσικός) και ο
Σπύρος Κάτσαρης (εκ μέρους των εκδόσεων Βιβλιοπέλαγος)

21.00-23.00
Μια συζήτηση-αντιπαράθεση για τον Μισέλ Φουκώ και το έργο του. Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου του Ζαν-Μαρκ Μαντοζιό "Μ. Φουκώ, η μακροημέρευση μιας απάτης", ο Θανάσης Λάγιος (Δρ. Φιλοσοφίας) συνομιλεί με τον Νίκο Μάλλιαρη (Μεταφραστής και συνεκδότης στις Εκδόσεις Μάγμα). Τη συζήτηση συντονίζει ο Μιχάλης Παπαρούνης (Futura Books).

Συμμετέχουν:
Ακυβέρνητες Πολιτείες, Αλφειός, Angelus Novus, Απρόβλεπτες Εκδόσεις, Ασίνη, Βαβέλ, Biblioteque du temps perdu, Βιβλιοπέλαγος, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκδόσεις των Ξένων, Εκτός γραμμής, Ενύπνιο, Έρασμος, Εργατική Πάλη, Έρμα, Εύμαρος, Ισνάφι, Κενότητα, Μάγμα, Oposito, Opportuna, Red n Noir, Redmarks, Πανοπτικόν, Σοφίτα, Τυφλόμυγα, Φαρφουλάς, Futura

 //

Ινφο

Τρίτο Θερινό Βιβλιοστάσιο

Που
Κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιλόγων
Ερμού 134 (πεζόδρομος-Θησείο)

Πότε
11-14 Ιουλίου, 2019
18.00-23.00

Ελεύθερη είσοδος

*Δείτε περισσότερα στο fb κάλεσμα!

//



 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Ένα τριήμερο φεστιβάλ για το χαρτί και τις πληγές του φιλοξενείται στο Ρομάντσο, με μπαζάρ σπάνιων, παλιών και περίεργων βιβλίων, προβολές κλασικών ταινιών και πάρτι.

think

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter