Το πρόγραμμα συναυλιών του Φεβρουαρίου στον καλλιτεχνικό χώρο της Ζωοδόχου Πηγής / Χώρος Έκφρασης Zp87

Οι μουσικές εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου στο Zp87 φέρνουν κοντά όλο τον κόσμο με μουσικές συνομιλίες του δυτικού κόσμου με αυτόν της Ανατολής, αυτοσχεδιασμούς και πρωτότυπες συνθέσεις των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν.

Στο νούμερο 87 της Ζωοδόχου Πηγής, τον μήνα Φεβρουάριο, θα φιλοξενηθούν ξεχωριστές παραστάσεις με μουσικές του κόσμου, πρωτότυπες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς από μουσικούς που έχουν διαπρέψει ο καθένας στο είδος του. Μεταξύ αυτών θα εμφανιστούν ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης, ο Χάρης Λαμπράκης, οι Ταξιάρχης Γεωργούλης και Νίκος Παραουλάκης αλλά και ο Δημήτρης Μπασδάνης.
 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεβρουαρίου στο Zp87:

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Βραδιά Ανατολικής Μουσικής/ Ταξιάρχης Γεωργούλης-Νίκος Παραουλάκης

Το νέυ συνομιλεί με το ούτι, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τις συνθέσεις της Εγγύς Ανατολής. Το ντουέτο, με αφετηρία την αγάπη του για τις παραδοσιακές και λόγιες μουσικές της Ανατολής, κινείται σ’ ένα ρεπερτόριο αντλούμενο από την Οθωμανική παράδοση, τον Αραβικό χώρο και εν μέρη από την Ελλάδα.

Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι
Νίκος Παραουλάκης: νέυ

Εικόνα
Zp87 Παραουλάκης Γεωργούλης

 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Παρίσι - Βερόνα - Γρεβενά - Αθήνα

Μια διαδρομή του σύγχρονου μουσικού αυτοσχεδιασμού από την δεκαετία του ‘80 μέχρι σήμερα.

Jacques Marugg: βιμπράφωνο 
Massimiliano Dosoli: μπάσο κλαρινέτο
Χρυσόστομος Μπουκάλης: κόντρα μπάσο
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: τύμπανα

Εικόνα
Massimiliano Dosoli Zp87

 

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
"Treble Murder"

"Treble Murder" είναι ένα project όπου η βασική έμπνευση του είναι η σύγχρονη genre defying instrumental σκηνή του Λονδίνου. Στόχος των treble murder είναι να συνδυάσει jazz/rnb/neosoul θέματα και αυτοσχεδιασμούς με σύγχρονα mainstream ηλεκτρονικά beats όπως trap, dnb, futurebass και hip-hop.

Yinka: bass
George Christopoulos: Electric Guitar /Soundscapes
Tasos Paraskevadakis: Electric Guitar/Beats

Εικόνα
Treble Murder Zp87

 

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Ορχήστρα σαζιών με τούρκικα τραγούδια και συνθέσεις του Περικλή Παπαπετρόπουλου

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος, δάσκαλος σαζιού για πολλά χρόνια, με μακρά πορεία στην παραδοσιακή μουσική, έρχεται στο Zp87 μαζί με τον Αντώνη Γκινοσάτη και την Ελένη Βράττη.

Εικόνα
Περικλής Παπαπετρόπουλος Zp87

 

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Xaris Lambrakis Quartet

Το Χάρης Λαμπράκης Quartet σχηματίστηκε το 2006 στην Αθήνα και αποτελείται από τους Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα), Δημήτρη Θεοχάρη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) και Χάρη Λαμπράκη (νέυ). Το συγκρότημα για 12 και πλέον χρόνια, εμβαθύνοντας στη σχέση και την επικοινωνία των μελών του με τους ακροατές, παίζει αποκλειστικά δικές του συνθέσεις. Συνθέσεις βασισμένες στη μόνταλ τζαζ, την ελληνική παραδοσιακή αλλά και την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.
Η δισκογραφία του Χάρης Λαμπράκης Quartet περιλαμβάνει τρία cd, τα Θέα (2010) και Μετέωρα (2012) και Λαφίνα (2017).

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
"Between seas trio"-Σύγχρονη μουσική της ανατολικής Μεσογείου

Συνδυάζοντας επιρροές, όργανα και κλίμακες του δυτικού κόσμου με αυτόν της Ανατολής, το “Between seas trio” επιδιώκει την έκφραση μιας προσωπικής αισθητικής και αντίληψης της παραδοσιακής μουσικής, την απόδοση ενός ιδιαίτερου μεσογειακού ήχου, όπως δημιουργείται μέσα από τη συνάντηση των τριών μουσικών. Το ρεπερτόριο του σχήματος αποτελούν οργανικές συνθέσεις από το επερχόμενο πρώτο τους album 'Between seas" καθώς και διασκευές παραδοσιακών κομματιών από μουσικές της ανατολικής Μεσογείου, όπως της κρητικής και της τουρκικής παραδοσιακής μουσικής.

Λευτέρης Ανδριώτης: λύρα
Simone Mongelli: κρουστά
Αρετή Κολτσίδα: κλασική & άταστη κιθάρα

Εικόνα
Between seas trio Zp87

 

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
"Echoes Mediterranean"

Oι "echoes Mediterranean" είναι τέσσερις φίλοι από τις δύο άκρες της Μεσογείου. Ο Alejandro de Antonio: κόντρα μπάσο από την Ισπανία, ο Νabil Naïr (πιάνο) από το Μαρόκο και οι Χάρης Λαμπράκης (νέυ) και Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα) από την Αθήνα. Οι τέσσερις τους θα βρεθούν στις 17 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Zp87. Από τις Ηράκλειες Στήλες μέχρι το Αιγαίο.

Εικόνα
Echoes Mediterranean Zp87

 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Όλο σπίτι, κρεβάτι και εκκλησία

Franca Rame, Dario Fo
Εργαστήρι υποκριτικής Zp87 Διδασκαλία-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα

Το έργο των δύο μεγάλων θεατρανθρώπων που επηρέασε τη θεατρική και πολιτική ζωή της Ιταλίας της δεκαετίας του ’70, αν και είναι γραμμένο 45 χρόνια πριν, εξακολουθεί να αποτυπώνει με γλαφυρό και χιουμοριστικό τρόπο τη γυναικεία καταπίεση και να αναδεικνύει τους έμφυλους διαχωρισμούς της πατριαρχίας.

Εικόνα
Olo spiti krevati ki ekklisia Zp87

 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
Aυτοσχεδιαστική μουσική της Μέσης Ανατολής

Τα δύο σολιστικά όργανα των μουσικών παραδόσεων της Μέσης Ανατολής, παίζουν και αυτοσχεδιάζουν πάνω στους δρόμους των μακάμ, και παρουδιάζ9υν τραγούδια και σκοπούς της λόγιας παράδοσης, των μεϋχανέδων της Κωνσταντινούπολης μέχρι και σύγχρονες συνθέσεις...

Αθηνά Κουκή: κανονάκι
Ηλίας Μαρκαντώνης: ούτι, τραγούδι

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
"Χρωματίζοντας τον δρόμο"

Ένα Solo Project που τις μουσικές υπογράφει και εκτελεί ζωντανά ο μουσικός και συνθέτης Δημήτρης "James" Μπασδάνης (Guitar - Samples - Loops – FX). Η αλληλεπίδραση των νοτών με τις εικόνες του μυαλού βάζουν τις βάσεις για να μπουν τα χρώματα στον καμβά δημιουργώντας από το μηδέν, μέσα σε μερικά μόνο λεπτά, προσωπικές κινηματογραφικές εικόνες της ζωής του κάθε θεατή μέσα από τις δικές του θύμησες... Αυτά τα μικρά ηχοτοπία της στιγμής, δημιουργούν το soundtrack της ζωής με στόχο να ακολουθήσουν αμφότεροι, καλλιτέχνης και κοινό, τον δρόμο προς το ζωντανό αυτό ταξίδι στον χωροχρόνο.

Εικόνα
James Basdanis Zp87

 

Information

Zp87 (Χώρος Τέχνης)
Ζωοδόχου Πηγής 86 - Εξάρχεια, Αθήνα
www.zita-p87.blogspot.com
6980665404

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter