Γράφουν

Θερινό σινεμά στο πάρκο Ναυαρίνου - Οι προβολές του Ιουλίου

Οι καλοκαιρινές προβολές στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο της γειτονιάς μας ξεκίνησαν! Κάθε Τετάρτη στο υπαίθριο σινεμά του πάρκου Ναυαρίνου στα Εξάρχεια παίζει ένα ωραίο ταινιάκι, με επιλογές από όλο τον κόσμο. Δείτε παρακάτω τις ταινίες του Ιουλίου.

Η ομάδα του πάρκου, όπως και πέρυσι το καλοκαίρι, διοργανώνει προβολές στο αυτοδιαχειριζόμενο σινεμαδάκι του Πάρκου Ναυαρίνου. Το πάρκο που αρνείται να συμφιλιωθεί με την απρόσωπη αρχιτεκτονική της μεγαλούπολης και την κοινωνική σιωπή. Ένα ταινιάκι την εβδομάδα λοιπόν -με επιλεγμένες, καλές ταινίες από όλο τον κόσμο- στο υπαίθριο σινεμά του χώρου.

Οι προβολές ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου. Εμείς μαζεύουμε τις ταινίες του Ιούλη και σας τις παρουσιάζουμε σε αυτό το ποστ με περιγραφές και trailer, για να διαλέξετε ποιές από τις Τετάρτες θα αράξετε στο πάρκο για ταινιάκι και κρύο μπυράκι.

//

Οι ταινίες του Ιουλίου στο πάρκο Ναυαρίνου:

Θεέ μου, τι σου Κάναμε;


Ημέρα: Τετάρτη 6 Ιουλίου, 21.00

Πλοκή
Στη φιλόξενη και πολυπολιτισμική Γαλλία, ζει ο ξεχωριστός Κύριος Κλοντ Βερνέιγ με τις τέσσερις κόρες και τη σύζυγό του. Μια οικογένεια φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών, αυτή του Κλοντ και της Μαρί, ανέθρεψε τέσσερις κόρες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το καθολικό «Γαλλικό Όνειρο».

Oι τρεις πρώτες κόρες των Βερνέιγ καταλήγουν να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Άραβα, αντίστοιχα! Μεγάλη καταστροφή και μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια, καθώς επίσης και έντονη ανησυχία σχετικά με το ποια θα είναι η κρίσιμη επιλογή για την αποκατάσταση της τέταρτης κόρης.

Όταν η Λορ ανακοινώσει στους γονείς της ότι σκοπεύει, σύντομα, να παντρευτεί με τον καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι θα πετάξουν από τη χαρά τους, ωστόσο μια τεράστια έκπληξη θα τους περιμένει όταν θα κληθούν να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο αλλά και την θεότρελη οικογένειά του.

Δείτε περισσότερα για την ταινία, στο link.

//

Σιωπηλός Γάμος



Ημέρα: Τετάρτη 13 Ιουλίου, 21.00

Πλοκή
Ρουμανία, 1953, σε ένα μικρό χωριό, ξεχασμένο από τον Θεό, ακόμα κι από τη... «μαμά ΕΣΣΔ». Ενα ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ολο το χωριό επί ποδός για τις προετοιμασίες. Τα τραπέζια έχουν στρωθεί. Η αυτοσχέδια τοπική μπάντα έχει ξεκινήσει το τραγούδι και το χορό. Η γαμήλια πομπή έχει ξεκινήσει. Απρόσμενα και ξαφνικά, εμφανίζεται μπροστά τους μια πομπή οχημάτων του Ρωσικού Στρατού. Ο πατερούλης Στάλιν πέθανε. Το Εθνικό Πένθος κηρύσσεται από σήμερα και για επτά ημέρες. Εχουν μια ώρα στη διάθεσή τους για να μαζέψουν τα... του γάμου και να κλειστούν στα σπίτια τους. Επιβάλλονται συσκότιση, ησυχία και σοβιετικός θρήνος. Αποφασίζουν λοιπόν ότι τίποτα δεν θα διακόψει τη χαρά τους. Θα γιορτάσουν το γάμο των παιδιών.... Στα Μουγκά!

Δείτε περισσότερα για την ταινία, στο link.

//


Blade Runner


Ημέρα: Τετάρτη 20 Ιουλίου, 21.00

Πλοκή
Έτος 2019. Ο κόσμος πλέον ανήκει στις πολυεθνικές εταιρείες και οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε απέραντες βιομηχανικές ζώνες. Πολλοί κάτοικοι της Γης, σε μια προσπάθεια αναζήτησης καλύτερης τύχης, έχουν μεταναστεύσει σε μακρινές διαστημικές αποικίες. Οι επικίνδυνες εργασίες στη Γη αλλά και στις αποικίες, γίνονται από ανδροειδή με ανθρώπινα εξωτερικά χαρακτηριστικά, γνωστά και ως replicants.

H ειδική αστυνομική μονάδα, Blade Runners, έχει αναλαμβάνει την εξουδετέρωση των replicants όταν αυτά γίνονται επικίνδυνα. Ο Deckard είναι ένας Blade Runner που έχει αποσυρθεί αλλά καλείται να επανέλθει στη δράση όταν μια ομάδα από μία εξελιγμένη γενιά replicant, γνωρίζοντας ότι η διάρκεια ζωής τους είναι 4 χρόνια, δραπετεύουν από μια αποικία και έρχονται στο Los Angeles, αναζητώντας τον κατασκευαστή τους για να του ζητήσουν να δώσει παράταση στην ζωή τους. 

Όταν ο Deckard έρθει σε επαφή με τα replicants, θα αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει τις αξίες του και τις απόψεις του περί διαχωρισμού ζωντανού και τεχνητού, δημιουργού και δημιουργήματος.


Δείτε περισσότερα για την ταινία, στο link.

//

Kinky boots



Ημέρα: Τετάρτη 27 Ιουλίου, 21.00

Πλοκή
Σε μία επαρχιακή κωμόπολη της Αγγλίας, μια μικρή βιοτεχνία κατασκευής ανδρικών κλασικών παπουτσιών, κινδυνεύει να κλείσει, καθώς δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις τιμές των πολυεθνικών εταιριών. Ο κληρονόμος της οικογενειακής επιχείρησης, κάνει μάταιες και απεγνωσμένες προσπάθειες να τη σώσει, για να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι. Λίγο πριν τα όρια της χρεωκοπίας, ο νεότερος της οικογένειας Τσάρλυ Πράις, παίρνει τη μεγάλη απόφαση και αλλάζει τη φιλοσοφία της επιχείρησης. Με τη βοήθεια μιας drag queen αποφασίζουν να κατασκευάσουν μπότες "φετιχ" που να αντέχουν το βάρος δίμετρων καλλονών για drag shows. Για να επέλθει όμως η επιτυχία και η σωτηρία, πρέπει πρώτα όλοι να απαλλαχθούν από την ομοφοβία..

Δείτε περισσότερα για την ταινία, στο link.

//

Εικόνα
Θερινό σινεμά στο πάρκο Ναυαρίνου - Οι ταινίες του Ιουλίου

φωτογραφίες Philip & George για το inExarchiagr και το πάρκο  


Τι μπορώ να κάνω εγώ για το Πάρκο; 

Το Πάρκο γεννήθηκε με συλλογική προσπάθεια το 2009, μέσα από την εμπειρία και το πνεύμα εξέγερσης του Δεκέμβρη. Επτά χρόνια μετά είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς μεταβάλλεται. Συλλογικές εργασίες για την συντήρηση του Πάρκου γίνονται κάθε Κυριακή στις 11.30, όπου και εσύ μπορείς να βοηθήσεις. Φυσικά δεν λείπουν πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβολές και εργαστήρια που μπορείς να μαθαινεις από το blog του Πάρκου και φυσικά στο inExarchia.gr

//

Και το ωραίο αφισάκι με το πρόγραμμα προβολών από το Πάρκο!

Εικόνα
Θερινό σινεμά στο πάρκο Ναυαρίνου - Οι προβολές του Ιουλίου

 

Εικόνα
Θερινό σινεμά στο πάρκο Ναυαρίνου - Οι προβολές του Ιουλίου

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αυτοοργανωμένη μουσική ομάδα Punk Against Capitalism μας καλεί στο Κηπάκι Τσαμαδού στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών για μία acoustic punk συναυλία με τη συμμετοχή τεσσάρων εγχώριων σχημάτων.

local

Η ανερχόμενη καλλιτεχνική κοινότητα του Insistrum παρουσιάζει το νέο της επιμελητικό πρότζεκτ στον νέο, χρωματιστό χώρο σύγχρονης τέχνης του Peru Athens, από 8 έως 18 Μαρτίου.

local

H ανοιχτή συνέλευση "Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων" μας καλεί στην πλατεία για μία ολόκληρη ημέρα με δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό, μουσική, συνελεύσεις και εγχειρήματα της πόλης.

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter