Πήγαμε στην τελευταία έκθεση της σεζόν της Cheapart στα Εξάρχεια

Aυθυποβολή: O τρόπος με τον οποίο η συνείδηση επικοινωνεί με το υποσυνείδητο. Placebo: Η εικονική θεραπευτική διαδικασία που χορηγείται στον ασθενή για να βελτιώσει την κατάστασή του. Και αν το σώμα δεν αντιδράσει σωστά; Περάσαμε απο την έκθεση Placebo στην Cheapart, στα Εξάρχεια.

Πριν απο μερικές ημέρες επισκεφθήκαμε την Cheapart, έναν απο τους μακροβιότερους και πιο δραστήριους δημιουργικούς χώρους στην Αθήνα, στην τελευταία έκθεση για τη φετινή σεζόν. Μία ελληνο-αυστριακή εικαστική έκθεση σε επιμέλεια της flat1 team και τη συμμετοχή πέντε Αυστριακών καλλιτεχνών.

Η έκθεση Placebo καταπιάνεται με τη φυσική δομή του ανθρώπινου σώματος και τις πιο πολύπλοκες διαδικασίες που καλείται καθημερινά και αυτόματα, να εκτελεί μόνο του – από το ανοσοποιητικό σύστημα μέχρι τις διακυτταρικές λειτουργίες του. Κάθε δυσλειτουργία ή απόκλιση μπορεί να έχει σωματικές συνέπειες ή συναισθηματικές. Πόσο σταθερά είναι αυτά τα συστήματα και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους;

Εικόνα
Placebo: Η εικαστική έκθεση που ερευνά το ανθρώπινο σώμα

 
Φωτογραφίες: Philip Gavrilakis

Στην έκθεση προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη λειτουργία και την οργάνωση του ανθρώπινου σώματος  - μέσα απο τα έργα των Karin Maria Pfeifer, Christian Rupp, Sula Zimmerberger, Ewa Kaja και Christiane Spatt - αλλά και τις μικρές δυσλειτουργικές αποκλίσεις που μπορεί να έχουν θανατηφόρες σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις.

Επίσης, είδαμε και το video της performance της Αιμιλίας Μπουρίτη "Demas", που παρουσιάστηκε στα εγκαίνια της έκθεσης. Το έργο δέμας αντιμετωπίζει το σώμα ως μία δυναμική ενέργεια η οποία γεφυρώνει τον εσωτερικό του κόσμο με τη σωματική φόρμα. Η ενέργεια αυτή διαποτισμένη από μνήμες διαμορφώνει ένα παλλόμενο σώμα που συνεχώς μεταβάλλεται, κραυγάζοντας την πραγματικότητά του.

//

Διάρκεια έκθεσης: 4 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015
Για τις ώρες λειτουργίας, πατήστε έδω.


//

Μερικά απο τα έργα που συναντήσαμε..

Karin Maria Pfeifer

Εικόνα
Placebo - Karin Maria Pfeifer

 

Εικόνα
Placebo - Karin Maria Pfeifer

 

Εικόνα
Placebo - Karin Maria Pfeifer

 

Christian Rupp

Στιγμιότυπο απο το video 
"Chromosomen" του καλλιτέχνη.

Εικόνα
Placebo - Christian Rupp

 

Sula Zimmerberger


Εικόνα
Placebo - Sula Zimmerberger

 

Εικόνα
Placebo - Sula Zimmerberger

 

Ewa Kaja

Εικόνα
Placebo - Ewa Kaja

 

Εικόνα
Placebo - Ewa Kaja

 

Christiane Spatt

Εικόνα
Placebo - Christiane Spatt

 

Εικόνα
Placebo - Christiane Spatt

 

Αιμιλία Μπουρίτη

Φωτογραφίες απο το σημείο που πραγματοποιήθηκε η performance της Αιμιλίας.

Εικόνα
Demas - Αιμιλία Μπουρίτη

 

Εικόνα
Demas - Αιμιλία Μπουρίτη

//

Και λίγα λόγια για τους διοργανωτές!

Flat1

Το flat1 είναι καλλιτεχνικός χώρος (artist run space) στη Βιέννη, με ένα συνεχές πρόγραμμα ομαδικών, θεματικών εκθέσεων. Στόχος του flat1 είναι η προβολή της σύγχρονης τέχνης ποικίλων μέσων, όπως μουσική, προβολές και παραστάσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα συμπαγές πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το flat1 προωθεί την ανταλλαγή μεταξύ διεθνών καλλιτεχνών και πολιτιστικών δικτύων, μακριά από την ταυτότητα εμπορικών οργανισμών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την ομάδα των εικαστικών καλλιτεχνών flat1, οι οποίοι εξελίσσονται καλλιτεχνικά μέσα επιμελητική δραστηριότητά τους και και το φάσμα της καλλιτεχνικής τους δράσεων.

website | Facebook page

 

CHEAPART

Ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός CHEAPART ιδρύθηκε το 1995, επικεντρώνοντας τον σκοπό του στη δημιουργία συνεργατικών δικτύων με άλλους οργανισμούς, ιδρύματα, γκαλερί, επιμελητές και καλλιτέχνες, έτσι ώστε να οικοδομηθεί μια στέρεη βάση που υποστηρίζει την υλοποίηση της σύγχρονης τέχνης και της πολιτιστικής ατζέντας εγχώριας και διεθνούς εμβέλειας.

Πρωταρχικός στόχος της CHEAPART είναι η συνεργασία για την διοργάνωση εκθέσεων που αφορούν τον πειραματισμό και στην έρευνα μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης, πέρα από οικονομικές δεσμεύσεις.

website | Facebook page

//

Υπενθύμιση! Η έκθεση κλείνει τις πόρτες της στις 3 Ιουλίου.


Περισσότερα στο πρόγραμμα της έκθεσης.


Εικόνα
Placebo: Η εικαστική έκθεση που ερευνά το ανθρώπινο σώμα

 
 
 


φωτογραφίες Philip Gavrilakis

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Στα δύο διήμερα του 5ου Φεστιβάλ Κιούμπρικ, δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους εκθέτουν τις ταινίες τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κιούμπρικ. Μέσα από την ελεύθερη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών έργων...

local

Ένα συγγραφικό έργο, που επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τα τρέχοντα κινήματα της πόλης, ενάντια σε μια μητρόπολη που αλλάζει συνεχώς, παρουσιάζεται σε μία εκδήλωση που θα επικεντρωθεί στις πολιτικές της...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter