Xylouris White

Το ασυνήθιστο 'πάντρεμα' δύο διαφορετικών καλλιτεχνών που αποδεικνύει πως η μουσική είναι σαν την ψυχή, δεν έχει στεγανά.

Με χαρά μάθαμε για την μουσική συνεργασία μεταξύ του Γιώργου Ξυλούρη και του Jim White.  Ο πολυαναμενόμενος δίσκος ‘Goats’ παρουσιάστηκε και κυκλοφορεί από τις 14 Οκτωβρίου 2014 περιέχοντας 9 τραγούδια που ταξιδεύουν τον ακροατή με το ασυνήθιστο 'πάντρεμα' δύο διαφορετικών καλλιτεχνών, αποδεικνύοντας πως η μουσική είναι σαν την ψυχή, δεν έχει στεγανά.

Ο Γιώργoς Ξυλούρης ή αλλιώς Ψαρογιώργης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για εμάς τους λάτρεις της κρητικής μουσικής.  Για τους υπόλοιπους, ο Ψαρογιώργης είναι τραγουδιστής και λαουτιέρης, γιός του Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνη) και ανηψιός του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη.  Είναι πατέρας τριών παιδιών και έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο ορεινό χωριό των Ανωγείων -ένα τόπο εξαίρετης φυσικής ομορφιάς- που η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κρητική μουσική, έχοντας βγάλει πολλούς αξιόλογους μουσικούς, καλλιτέχνες και μαντιναδολόγους.  Λάτρης της κρητικής παραδοσιακής μουσικής ο Γιώργος Ξυλούρης έχει υπάρξει ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς της σύγχρονους καλλιτέχνες.  Εκτός από την Ελλάδα έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες του εξωτερικού, στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Οι συνεργασίες με καλλιτέχνες του εξωτερικού δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τους Ξυλούρηδες.  Ο Ψαρογιώργης έχει παίξει επίσης μουσική ακολουθώντας τον πατέρα του Ψαραντώνη σε συναυλίες στο εξωτερικό, σε μεγάλες εκδηλώσεις και τρομερές συνεργασίες με αποκορύφωμα αυτήν με τον Nick Cave και την μπάντα του.  Ο Ψαρογιώργης είναι επίσης μέλος των Xylouris Ensemble μιας Ελληνοαυστραλέζικης ομάδας 10 καλλιτεχνών, διαφορετικών ηλικιών και μουσικών καταβολών που ξεκίνησε από την Μελβούρνη στο τέλος της δεκαετίας του ’90, έχοντας βγάλει 5 άλμπουμ σε μια δεκαετία.

Ο Jim White είναι ένας Αυστραλός ντράμερ εξαιρετικής φήμης.  Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή γύρω στα μέσα του ’90 με την συμμετοχή του στο ορχηστρικό τρίο “Dirty Three”.  Πολλοί φημισμένοι καλλιτέχνες έχουν εγκωμιάσει το ταλέντο και την τεχνική του Jim White ανάμεσά τους οι Smog, Nick Cave, White Magic, Bonnie Prince Billy και Cat Power.  Στην καριέρα του έχει λάβει μέρος σε πολλές συνεργασίες με διάφορους καλλιτέχνες και σε διαφορετικά είδη μουσικής, αποδεικνύοντας  την ικανότητά του να βγαίνει από τα νερά του, να δοκιμάζει πράγματα και να αυτοσχεδιάζει. 

Η τελευταία του συνεργασία με τον Γιώργο Ξυλούρη προστίθεται σε αυτές τις προσπάθειες, παρουσιάζοντας ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα που έχει ήδη λάβει πολύ καλές κριτικές από τους περισσότερους.

Οι Xylouris White κάνουν συναυλίες από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα στο εξωτερικό.


 

Photos

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter