Γράφουν

Οδοιπορικό στην αμερικανική μουσική με τον Mickey Pantelous - λάιβ με τον συνοδοιπόρο του δόκτωρα Άλμπερτ, στο Ιλιον Plus

Ένας άνθρωπος, μια κονσέρβα δεμένη στο αριστερό του πόδι, μια ορχήστρα. Το μουσικό ζιν Merlin’s Music Box παρουσιάζει τον Mickey Pantelous, παρέα με τον χαρακτήρα δόκτωρ Albert Flipοut, σε ένα live βουτιά στην Αμερική του μόχθου, της αμφισβήτησης και της αντίστασης. Οι δύο τους, αντισυμβατικοί όπως πάντα, ρίχνουν φως στις σκοτεινότερες πτυχές της ζωής μέσα από ένα 2ωρο παιχνίδι εικόνας και ήχου εμπλουτισμένο με ευρηματικότητα και χιούμορ.

Λίγα λόγια για το Merlin’s Music Box
Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του, με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του. 

*Διαβάστε περισσότερα για το Merlin's Music Box στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον Γιάννη Καστανάρα και τον Αλέξη Καλοφωλιά.


Dr. Albert Flipout’s One CAN Band ft. Mickey Pantelous

Εικόνα
Dr. Albert Flipout’s One CAN Band live στο ΙΛΙΟΝ plus

Facebook page | website

Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξιδεύει, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτωρα Flipout (της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.

Συνδέει εικόνες, χάρτες, σουρεαλισμό, μουσική, τάσεις, εντάσεις, μόδες και πολέμους, ψυχολογία με πειράματα απόρρητα μέσω μιας ιστορίας πάθους, έρωτα, λύπης, τραγωδίας, πειρατών και αναγέννησης όπως αυτή του Albert που στωικά τον ακολουθεί στις μουσικές του αναζητήσεις, ελπίζοντας να γίνει κάποτε ένας μεγάλος rockstar.

Παίζει με δύο κιθάρες, τύμπανα, καζού, φυσαρμόνικα και τραγουδάει λες και βγήκε από εκείνες τις ιστορίες που βλέπουμε στις βιογραφικές ταινίες στον κινηματογράφο. Τραγουδάει από Robert Johnson, Woodie Guthrie και Blind Billy Mac Tell, μέχρι Whitestripes, Guns and Roses, Bob Dylan, Tom Waits, Spleenless Kiwi Klinton, Johhny Cash, PJ Harvey, Bruce Springsteen και Black Rebel Motorcycle Club. Μια εκτενέστατη αναδρομή, χορταστική και μελωδική που θα σας συναρπάσει και θα σας ωθήσει να αναζητήσετε πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τις εποχές.









Ο Ελληνοδανός Mickey Pantelous μας γυρίζει στα θρανία με τον πιο απολαυστικό και τελικά παιδευτικό τρόπο χαρίζοντας με γενναιοδωρία μερικά δικά του τραγούδια από τα δύο του προσωπικά album “Can’t find my pills” και “North of Africa” αλλά και το καινούργιο που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο "Don't you call my name" αποδεικνύοντας ότι και στην Ελλάδα μπορούν να γραφτούν ωραία blues κομμάτια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είναι οικονόμος και δεν οδηγείται σε χρονικές υπερβολές ή εξεζητημένους αυτοσχεδιασμούς αλλά σε κερδίζει με την αυθεντικότητά του και την αισθητική του.

Ο καινούριος δίσκος - "Don't you call my name"


Εικόνα
Dr. Albert Flipout’s One CAN Band live στο ΙΛΙΟΝ plus

 
//

Extra info
ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Ημέρες
10 Νοεμβρίου 2016

Έναρξη
21.00

Είσοδος
8 ευρώ


//

Και το αφισάκι του live!


Εικόνα
Dr. Albert Flipout’s One CAN Band live στο ΙΛΙΟΝ plus

 

Εικόνα
Dr. Albert Flipout’s One CAN Band live στο ΙΛΙΟΝ plus

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter