Γράφουν

Vodka Juniors - Knock Out Fest X [Review & Photos / 2η ημέρα]

Τα κορμιά στο pit έπεφταν παντού σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ αποκριάτικα εφέ, στρώματα θαλάσσης για crowd surfing και μια άψογη σκηνική παρουσία από τους Vodka έστησαν το όλο σκηνικό, που ξέφυγε από τα στενά όρια ενός punk live. (14/2/15)

ανταπόκριση Φώτης Πατίκας
φωτογραφίες George Fiorakis


Ένα περίπου μήνα μετά την εμφάνισή τους στο Gagarin, οι βετεράνοι της ελληνικής punk rock σκηνής Vodka Juniors ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον κόσμο στο κλασικό και αγαπημένο An Club. Όπως και κάθε άλλο live των Vodka, έτσι και το τωρινό ήταν ουσιαστικά ένα μεγάλο πάρτι. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι οι δύο αυτές βραδιές σημείωσαν την επιστροφή των Vodka Juniors μετά από 7 ολόκληρα χρόνια στον ίδιο χώρο όπου διοργάνωσαν τα πλέον θρυλικά Knockout Fest για πολλά συναπτά έτη. Νέο υλικό που έχει προστεθεί στα all time classics, και το κοινό διψούσε για χορό μέσα στο αποκριάτικα μεταμφιεσμένο Αν!


Εικόνα
Vodka Juniors Live





 


Matchin' Punchies

Το live άρχισε λίγο μετά τις 9:30 με τους πιτσιρικάδες Matchin’ Punchies, ένα ντουέτο που παρέδωσε ένα ιδιαίτερο κράμα noise rock, α-μελωδικού pop punk και alternative. Μπορώ να πω ότι αν και δεν τους είχα ξανακούσει, με ενθουσίασαν με την κάτι τις dumb genius προσέγγισή τους, και κυριώς την 100% αυθεντική και νεανική τρέλα τους. Απόλυτα άνετοι, έπαιξαν τα κομμάτια τους κάνοντας και πολλά αστεία ενδιάμεσα, ενώ παλιές και νέες (κυρίως νέες) φάτσες άρχισαν σιγά σιγά να γεμίζουν το υπόγειο του Αν.


Εικόνα
Matchin’ Punchies


 

Εικόνα
Matchin’ Punchies

 

Εικόνα
Matchin’ Punchies


 


Wank for Peace

Επόμενοι οι Wank for Peace - ένα γαλλικό συγκρότημα με λίγο περίεργο όνομα, που πρέπει όμως να έχει παίξει πάμπολλα live. Ανέβηκαν πάνω στο σανίδι του Αν με περίσσια άνεση και αυτοπεποίθηση που λίγες ελληνικές μπάντες έχουν (οι σημερινές εξαιρούνται). Positive vibes, χαρούμενο-μελαγχολικά τραγούδια με pop punk διαθέσεις, θεματολογία για φιλία, σχέσεις κλπ. Οι Γάλλοι πάντως έντυσαν το μελωδικό punk τους με με μια ελαφρώς hardcore διάθεση και με μια εξαιρετική σκηνική παρουσία, που κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του ολοένα αυξανόμενου κοινού.


Εικόνα
Wank for Peace


 

Εικόνα
Wank for Peace


 

Εικόνα
Wank for Peace

 
 

Bangies

Μετά από το περίπου 40λεπτο σετ των Γάλλων, ήταν ώρα για να στηθεί το εντυπωσιακό soundsystem των Bangies. 3 decks παρακαλώ, και ετοιμαστείτε για χορευτικές καταστάσεις. Διάλειμμα από το punk rock για κάτι λίγο πιο groove-άτο, όπως είπαν και οι ίδιοι. Τι πάει να πει αυτό; Κυρίως ska, funk και hip hop γαρνιρισμένα με άπειρο dubbing από τους djs των Bangies, καθώς και ατελείωτο freestyle flow από τον τραγουδιστή/τρομπετίστα/dj τους. Mε τρομπέτα ανά χείρας και απείρως ανεβαστική διάθεση, o τραγουδιστής και κεντρική φιγούρα των Bangies έδωσε ένα δυνατό show γεμίζοντας το χώρο και αναλαμβάνοντας την επικοινωνία με το κοινό. Γενικά οι Bangies όλοι μαζί εδωσαν μια πολύ ωραία και μεστή εμφάνιση, και κατάφεραν να κερδίσουν ακόμα και τον πιο σκεπτικιστή κολλημένο punk rocker. Αποκορύφωμα όταν ανέβηκε και full band στη σκηνή (συμπεριλαμβανομένου του ντράμερ των Vodka Juniors), για να εκτελέσουν μερικές dub-αρισμένες διασκευές σε γνωστά club reggae χιτάκια.
 

Εικόνα
Bangies


 

 

Εικόνα
Bangies

 

Εικόνα
Bangies


 


Vodka Juniors

Με το τέλος των Bangies όλα ήταν έτοιμα για τους Vodka Juniors. Το Αν ήταν πλέον κατάμεστο με χαμογελαστές φάτσες που ήθελαν να ακούσουν δυνατή μουσική και να περάσουν καλά. Οι Vodka ανέβηκαν ντυμένοι στα χαβανέζικα - απόκριες είναι - και ανταποκρίθηκαν ακριβώς στην ανάγκη του κοινού για χορό και διασκέδαση. Ικανοποίησαν αμέσως τις χορευτικές ανάγκες του κοινού, με μια σύντομη metal εισαγωγή και τις μελωδικές νότες του καινούριου κομματιού ‘Last Chance’ να γεμίζουν ευχάριστα το χώρο.


Εικόνα
Vodka Juniors Live

 

Εικόνα
Vodka Juniors Live

 

Εικόνα
Vodka Juniors Live

 

Το τι άκολούθησε πάνω κάτω μπορείτε να το φανταστείτε όσοι γνωρίζετε το συγκρότημα και τη συνήθειά του για μεγάλα live σχεδόν επικών διαστάσεων. Για να το θέσουμε απλά, διανύσαμε όλοι μαζί δυόμισι ώρες συνεχούς διασκέδασης με ένα συνοθύλευμα από punk rock, ska, funk, rock, χαλαρές μπαλάντες και άλλα πολλά στιλ που συνθέτουν το μοναδικό στιλ των Vodka Juniors. Η μπάντα έκανε και ένα μεγάλο πέρασμα από την πιο punk/hardcore περίοδο των πρώτων album, με τον παλιό τους μπασίστα ως special guest.

 

Εικόνα
Vodka Juniors Live

 

Εικόνα
Vodka Juniors Live

 

Εικόνα
Vodka Juniors Live

 

Εικόνα
Vodka Juniors Live

 

Το σίγουρο είναι ότι οι Vodka Juniors ξέρουν πραγματικά να διασκεδάζουν τον κόσμο. Τα κορμιά στο pit έπεφταν παντού σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ αποκριάτικα εφέ, στρώματα θαλάσσης για crowd surfing και μια άψογη σκηνική παρουσία από τους Vodka έστησαν το όλο σκηνικό, που ξέφυγε από τα στενά όρια ενός punk live. Όλα αυτά, βέβαια, δεν έιναι κάτι το καινούριο για τους Vodka Juniors. Το καινούριο είναι ότι πλέον αναμένουμε ένα νέο δίσκο με τελείως διαφορετική κατεύθυνση, που ως τώρα έχει δείξει να ενθουσιάζει τον κόσμο και να δίνει μια ακόμα ευκαιρία στους Vodka για ευρύτερη αναγνώριση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω!


 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σε μια προσπάθεια στήριξης του ελληνικού σινεμά, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παρουσιάζει μια γιορτή η οποία θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

think

Athens Cannabis Expo 2024! Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου πάμε βόλτα στο Ζάππειο και ενημερωνόμαστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κάνναβης. Μία συνάντηση κοινού και επαγγελματιών...

think

Σκηνοθέτες που έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, καταπιάνονται με καυτά κοινωνικά ζητήματα και με μια φρέσκια ματιά μας συστήνουν το σύγχρονο φινλανδικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter