Βαλτετσίου 26, σκέψεις στο πόδι

Όταν η σκέψη δεν λέει να προχωρήσει, ακολουθώ το βήμα των περαστικών.

φωτογραφίζει και γράφει: Kostis Margiolis

"Όταν η σκέψη δεν λέει να προχωρήσει, ακολουθώ το βήμα των περαστικών. Μετεωρίζομαι στο κενό που ανοίγεται μεταξύ των μηρών, στο χάσμα που δημιουργεί αυτός που προπορεύεται ενώ αφήνει τον άλλο πίσω. Κρεμιέμαι πάνω στο αόρατο σχοινί που ακροβατούν δυο πόδια, καθώς ακολουθούν απαρέγκλιτη, ευθεία πορεία ενάντια στις παραπλανητικές γραμμώσεις του πεζοδρομίου.  Τα λυγισμένα πέλματα και οι λοξές μορφές των κάτω άκρων, οι ορθωμένες φτέρνες και οι συντονισμένες ταλαντώσεις από δυο ζευγάρια πόδια, δίνουν γερή κλωτσιά μες στο μυαλό. Τα βήματα είναι δώρα ακριβά -λέει ένα τραγούδι- γι’αυτούς που περιμένουν κάποιον να φανεί. Από αυτή την οπτική κανένα βήμα δεν πάει στα χαμένα. Και η βιασύνη έχει δικό της νόημα και η βραδυπορία σέρνει μαζί της μιαν αυτόνομη σημασία.
Κι αν ακόμα δεν βγάζουν πουθενά, κι όταν οδηγούν σε λάθος δρόμους, τα βήματα είναι το ελάχιστο προαπαιτούμενο μιας ύπαρξης εν κινήσει. Η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να χαράξεις μια οποιαδήποτε πορεία. Πορεύομαι άρα υπάρχω. Ή τουλάχιστον χορταίνω την περιέργεια που μου ζητά να δει το έργο που παίζεται παρακάτω."



[κλικ για μεγέθυνση} 

Εικόνα
Φωτογραφίες του Κωστή Μαργιόλη

 

Εικόνα
Φωτογραφίες του Κωστή Μαργιόλη

 

Εικόνα
Φωτογραφίες του Κωστή Μαργιόλη

 
 


Φωτογραφίες/κείμενο: Kostis Margiolis
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Τα πρόσωπα της πόλης, χωρίς τα πρόσωπα των ανθρώπων. Ένα οδοιπορικό, μια φωτογραφική περιήγηση σε μια αν-ήσυχη πρωτεύουσα. Άδεια Αθήνα.

PhotoStories

13η Αντιρατσιστική Γιορτή: Αλληλεγγύη χωρίς εξαιρέσεις, μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς. Φωτογραφίες από το διήμερο του Ιουνίου, που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Πειραιώς.

PhotoStories

Το γυναικείο σώμα. Είδος εξωτικό και τόπος αχαρτογράφητος. Ντυμένο με ιερότητα και γδυτό από περιορισμούς. Σαν πεδίο βολής και σαν καμβάς.

PhotoStories

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter