Τύπωσε το μόνος σου! Αξίζει να λερωθείς και να λερώσεις.

Όοοοοχι, δεν θα το ξεπετάξουμε με ένα βαρετό δελτίο τύπου. Γνωρίστε τη φάση πίσω από τα Σεμινάρια & Εργαστήρια Μεταξοτυπίας P.I.Y (Print it yourself). Επιβάλλεται να είστε δημιουργικό και περίεργο άτομο.

Άτομα δικά μας, που αγαπούν την μεταξοτυπία, σας προσκαλούν να μάθετε μαζί τους όσα πιο πολλά μπορείτε για το θέμα, για τέσσερα σαββατοκύριακα, αυτά του Μαρτίου. Μια ευκαιρία να μυηθείτε στον κόσμο του silkscreening, τόσο στην παραγωγική όσο και στην καλλιτεχνική πλευρά της τέχνης της μεταξοτυπίας. 


Τι είναι όμως η μεταξοτυπία;

Η μεταξοτυπία είναι μια από τις αρχαιότερες τεχνικές εκτύπωσης. Υπάρχει στην ζωή μας και την βλέπουμε καθημερινά -αν και πολλές φορές δεν την καταλαβαίνουμε- πριν από την βιομηχανική επανάσταση. Το κίνημα της Pop-Αrt την έκανε ευρύτερα γνωστή. Οι εφαρμογές της τεχνικής; Άπειρες. Μπορείτε να τυπώσετε σε χαρτί και ύφασμα μέχρι στο δέρμα σας, σε κρέπες (το έχει κάνει ο tind) και φύλλα μπανανιάς (και αυτό το έχει κάνει, όχι για να μη λέτε ότι υπερβάλλουμε έχω φότο παρακάτω!). Δεν θα σας τα πούμε όλα όμως εμείς, να πάτε στα σεμινάρια!


Εικόνα
Print it Yourself



 

Εικόνα
Print it Yourself


 


Η Ομάδα του P.I.Y

Manolis Angelakis aka Tind

Γνωστός στους περισσότερους του χώρου, αυτός.. αυτός τύπος που αναστατώνει συνέχεια το facebook με πολύχρωμες εικόνες και μετά μας "αναγκάζει" να διακοσμήσουμε ξανά τους τοίχους μας, συνέχεια με νέες φοβερές εκτυπώσεις μεταξοτυπίας. Και μπόλικες γνώσεις για το θέμα, ο Tind. Έχει εκτυπώσει για τον Milo Manara στο Comicdom, αφίσες για gigs όπως των The Last Drive, σχεδιασμένες από τους Indyvisuals (τα παιδιά που μας έφτιαξαν τα  γραφικά στο inExarchia, hell yeah) μέχρι και πάνω σε φύλλα μπανανιάς, όλα πάντα αριθμημένα και υπογεγραμμένα. Εντάξει εκτός στις μπανάνες. Χρησιμοποιεί διάφορα υλικά, νέες και παλαιότερες μεθόδους που πάντα προσαρμόζει στο δικό του προσωπικό στυλ. Εξειδικεύεται φυσικά στην μεταξοτυπία. Δεν ξέρουμε πως τα καταφέρνει αλλά η συζήτηση μαζί του σχεδόν πάντα καταλήγει με ένα περίεργο τρόπο σε αυτό που αγαπάει. Ναι την μεταξοτυπία. Θα την πούμε πολλές φορές τη λέξη για να ανέβουμε και στο google. Μεταξοτυπία, μεταξοτυπία, μεταξοτυπία. (νταλάρας-νταλάρας-νταλάρας που έλεγε και Πανούσης). Δουλεύει με τον πατέρα του τον Chris, μορφή, που ο Tind έχει κάνει και αφίσα, λέγοντας χιουμοριστικά "My father is better than yours". Ο Μανόλης,  ανάμεσα σε άλλα και μέλος της Ένωσης Γραφιστών, διοργανώνει workshop όπως το P.I.Y.

πολλά τα λινκς του
http://tind.bigcartel.com/
http://www.behance.net/tind_
http://www.flickr.com/photos/tind/
http://71nd.tumblr.com/

www.tind.gr

ο Tind με τον father Chris

Εικόνα
Tind


 
The Last Drive, σχεδιασμένο από τους indyvisuals

Εικόνα
The Last Drive, designed by Indiyisuals

 
the Calendar after the End, σχεδιασμένο από τους Corn Studio

Εικόνα
The Calendar after the End, designed by Corn Studio


τα τυπωμένα φύλλα μπανανιάς

Εικόνα
Μεταξοτυπία σε μπανανόφυλλα


 

Fuzzink

Τυπώνουν πολύ. Λερώνουν πολύ. Αυτοδίδακτοι κομπλεξικοί, δήθεν τελειομανείς και αδαείς. Δεν τους κράζουμε, αυτοσαρκάζονται! Βρεθήκαμε στο υπόγειο που κάνουν τα δικά τους, παιδιά της φάσης μας που δουλεύουν κάνοντας αυτό που γουστάρουν. Γέλια, μπύρες και χρώματα πολλά -μετά μουσικής πάντα- και τα παιδιά εκτυπώνουν πάνω σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στικεράκια, cd/LP covers και t-shirt από τις μπάντες της ελληνικής underground σκηνής -και όχι μόνο-, σε κουτιά για pizza για τους 1000mods και φυσικά πολλές, πολλές "βρώμικες" αφίσες από gigs. Η αποστολής τους; " to print on any single surface of the planet Earth."

πάρε εδώ λινκς να χαζεύεις δυό ώρες
http://fuzzink.com/
https://www.facebook.com/pages/Fuzz-ink
https://www.behance.net/fuzzink
http://cargocollective.com/fuzzink
http://fuzzink.bigcartel.com/
http://fuzzink.tumblr.com/


οι Fuzzink!

Εικόνα
Οι Fuzzink!





οι Fuzzink στο υπόγειο

Εικόνα
Οι Fuzzink στο υπόγειο

 
1000 mods creative 

Εικόνα
1000 Mods pizza



monovine t-shirts, τραγούδι τους θα βρείτε και εδώ

Εικόνα
Monovine t-shirts


 


More Team

Εικόνα
Η ομάδα του PIY


 

- ο Αντώνης Δακτυλίδης (curator)
'Εχοντας μπεί στον κόσμο της μεταξοτυπίας από μικρός, έχει εξειδικευτεί σε υλικά και τεχνικές οι οποίες χρειάζονται σε έναν σύγχρονο επαγγελματία ή ερασιτέχνη της μεταξοτυπίας. Με οδηγό την καινοτομία υλικών, την εξειδίκευση της τεχνογνωσίας την ποιότητα και τον επαγγελματισμό προσφέρει ανοιχτά τις γνώσεις του στην μεταξοτυπία και τις εφαρμογές της.

-Η Μαριέττα Καλλονά (contributor)
Μεγάλωσε στο Λονδίνο και μετά από σπουδές στην θαλάσσια βιολογία ήρθε στην Αθήνα. Εργάζεται με διάφορες τεχνικές, που συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή χειροποίητου χαρτιού, παπιέ μασέ, οριγκάμι και χαρακτικά. Διοργανώνει εργαστήρια χειροποίητου χαρτιού και κατασκευών για ενήλικες και για παιδιά. Το 2013 συμμετείχε στο P.I.Y. Seminars and Workshops #1.

- Η Ηλιάνα Γαλαζούλα (contributor)
Έχοντας σπουδάσει Γραφιστική, στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, δραστηριοποιείται στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Η σχεδιαστική ανησυχία σε συνδυασμό με την ανάγκη για πειραματισμό στις γραφικές τέχνες την οδήγησε στο P.I.Y. Seminars and Workshops #1, όπου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την μεταξοτυπία.

-Μαρία Κονόμη (contributor)
H Μαρία παρόλο που έχει σπουδάσει οικονομικά πάντα της άρεσε να ασχολείται με τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες. Στο PIY η συμμετοχή της θα είναι ενεργή για να βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες στην πρώτη τους μεταξοτυπία.


μιαμ!

Εικόνα
Print it yourself



 
Θα έχετε την ευκαιρία, αφού μάθετε κάποια πράγματα για την μεταξοτυπία από τους ειδικούς του χώρου να εκτυπώσετε το δικό σας σχέδιο, τη δική σας ιδέα, επιλέγοντας μεταξύ εκτύπωσης χαρτιού και υφάσματος. Κάποια προηγούμενη γνώση για να συμμετάσχετε δεν απαιτείται, επιβάλλεται όμως να είστε δημιουργικό άτομο με κάποια περιέργεια στις χειρονακτικές DIY τεχνικές εκτύπωσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση PIY (print it yourself). Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας τίποτα. Ό,τι χρειαστείτε θα το βρείτε στα σεμινάρια.


Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε οnline εδώ
https://www.eventora.com/el/Events/piyseminars2015

Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην σελίδα του PIY και στο σχετικό facebook page
http://www.piyseminars.com/
www.facebook.com/PIYSeminars



Εικόνα
Print it yourself



 

Εικόνα
Print it yourself


 

* στο γραφείο μας, στο inExarchia το αγαπημένο ποστερ από Tind είναι αυτό στο σαλονάκι μας (δεν είναι μεταξοτυπία αλλά δεν πειράζει) και το αγαπημένο αντικείμενο από Fuzz ink το Monsterous book

Monsterous book

Εικόνα
Monstrous Book



'Love is a teamwork' mosaic

Εικόνα



 

Πρόγραμμα

Σαββατο 7 Μαρτίου 2015
Θεωρία & Ομιλίες
(Κτίριο ΑΕΝΤΕΠ, Αντιγόνης 147, 10443 Αθήνα)
• 10.00 - 10.30 Προσέλευση και καφές
• 10.30 - 11.00 Εισαγωγή
• 11.00 - 11.30 Αντώνης Δακτυλίδης: Βασικές αρχές μεταξοτυπίας
• 11.30 - 12.00 Fuzz Ink: "Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα"
• 12.00 - 12.30 Διάλειμμα (Coffee & Snacks)
• 12.30 - 13.00 Tind: "Χώρος – Χρόνος – Χρώμα"
• 13.00 - 13.30 Design Ηomework: Guidelines και Q&A
• 13.30 - 15.30 Live Print Teaser by Tind & Fuzz Ink
• Bonus Course: Κυριακή 8 Μαρτίου 2015
Επεξεργασία Τελάρων
(Κτίριο ΑΕΝΤΕΠ, Αντιγόνης 147, 10443 Αθήνα)
• 10.00 - 10.30 Προσέλευση και καφές
• 10.30 - 16.00 Επεξεργασία Τελάρων: Θεωρία / Άλειμμα / Φώτισμα / Καθαρισμός / Φαντάσματα

 *** Η διάλεξη και η πρακτική εξάσκηση θα γίνει απο τον τεχνικό και εξειδικευμένο στην επεξεργασία τελάρων κο Werner Deck, των εταιριών SPT, Fotec & Remco.


• Σαββατο 14 Μαρτίου 2015
Θεωρία & Ομιλίες
(Κτίριο ΑΕΝΤΕΠ, Αντιγόνης 147, 10443 Αθήνα)
• 10.00 - 10.30 Προσέλευση και καφές
• 10.45 - 11.30 Τυποκομείο: "Σχεδιασμός και Μεταξοτυπία"
• 11.30 - 12.00 Δ. Ψυλλίδης: "Εφαρμογές της Μεταξοτυπίας στη Συσκευασία"
• 12.00 - 12.30 Διάλειμμα (Coffee & Snacks)
• 12.30 - 13.00 MAMA Silkscreen: "Από το Α μέχρι ποιος ξέρει πού..."
• 13.00 - 14.00 Design Homework: Υποβολή και διορθώσεις σχεδίων
• 14.00 - 16.00 Apron Live Print
• Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
T-shirt Printing Workshop
(Κτίριο ΑΕΝΤΕΠ, Αντιγόνης 147, 10443 Αθήνα)
• 10.00 - 10.30 Προσέλευση και καφές
• 10.30 - 20.00 T-shirt Printing Workshop: Hands on

 *** Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε Group των 12 ατόμων. Το πρώτο Group τυπώνει το Σάββατο 21 Μαρτίου και το δεύτερο την Κυριακή 22 Μαρτίου. Κάθε συμμετέχων τυπώνει ο ίδιος τα σχέδια του σε μία απο τις 6 θέσεις χειροκίνητης μηχανής μεταξοτυπίας. Η επιλογή της ημέρας εκτύπωσης πρέπει να δηλωθεί απο κάθε συμμετέχοντα στην εγγραφή κατά την αγορά του εισιτηρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

• Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαρτίου 2015
Paper Printing Workshop
(Tind Studio, Ιγγλέση 7, 11743 Ν.Κόσμος )
• 10.00 - 10.30 Προσέλευση και καφές
• 10.30 - 12.30 Paper Printing Workshop: Group A
• 13.00 - 15.00 Paper Printing Workshop: Group B
• 15.30 - 17.30 Paper Printing Workshop: Group C
• 18.00 - 20.00 Paper Printing Workshop: Group D

 

Εικόνα
Ναι μωρέ!

 

ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΕΜΕ!
 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Ένας δρόμος σύγχρονης αθηναϊκής ιστορίας, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του ντόπιου ιστού, γεμάτο αφηγήσεις. Ένας κοινός τόπος, όπου η καθημερινότητα συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα μικρά ανθρώπινα...

think

Οι Empty Frame ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple Athens, για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ "Underdogs" σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την μπάντα.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter