Τσικνοπέμπτη με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» κάνει πάρτυ μασκέ οικονομικής ενίσχυσης με δωρεάν φαγητό για όλους, ζωντανή μουσική και πολύ κέφι. Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου μας καλεί να κάνουμε την «άλλη τσίκνα» βάζοντας φωτιά στην μιζέρια, στην κατάθλιψη και τη μοναξιά.

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» στήνει ακόμα μια δράση για να χαρίσει χαρά και χαμόγελα στον κόσμο που το έχει ανάγκη, για όλους μας! Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου τσικνίζει, λόγο ημέρας, στην οδό Πλαταιών 55 στον Κεραμεικό.

Το πάρτυ ξεκινά στις 4 το μεσημέρι με ψητά, σαλάτες, μάσκες, σερπαντίνες, πολύ μουσική με παραδοσιακά και τρελά καρναβαλίστικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. Μπάντες θα παίζουν ζωντανή μουσική στον δρόμο μπροστά στην Πλαταιών, αλλά και στο μπαλκόνι του «Άλλου Ανθρώπου», με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή μόνο την προσφορά της χαράς και του κεφιού.

Το φαγητό είναι δωρεάν
Τα ποτά: Μπύρες 1 ευρώ, ποτήρι κρασί 1 ευρώ, ρακή 1 ευρώ και το ρακόμελο του 
«Άλλου Ανθρώπου» 2 ευρώ 

Στο χώρο θα υπάρχουν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης για να μαζευτούν τρόφιμα και χρήματα αλλά και φάρμακα για τις ανάγκες της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» στη Μυτιλήνη, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Πειραιά, Δραπετσώνα, Μοναστηράκι, Ερμού, Θησείο, πλ. Κουμουνδούρου, Βαρβάκειο στην οδό Αθηνάς, Παγκράτι και των κοινωνικών ιατρείων της Ν. Φιλαδέλφειας, Βύρωνα, Ελληνικού και Κορίνθου.


Εικόνα
Τσικνοπέμπτη με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Γεύμα της κοινωνικής κουζίνας ο Άλλος 'Ανθρωπος, στιγμιότυπο από το ρεπορτάζ του inExarchia, όταν γνωρίσαμε τα παιδιά στην Μυτιλήνη πριν λίγους μηνες


Λίγα λόγια για το εγχείρημα της κοινωνικής κουζίνας, από την σελίδα της:

Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν.  

Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.

Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μέσα από τη δράση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δραση της κουζίνας, ότι χρήματα περισεύουν από το ταμείο, (30-40 ευρώ τον μήνα) καθώς και από τα διάφορα δρόμενα που γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον 
«Άλλο Άνθρωπο»;
Το όλο εγχείρημα στηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές. Μπορείτε να βοηθήσετε με τρόφιμα, χρήματα ή εθελοντική εργασία. Διαβάστε αναλυτικά, στο λινκ


Περισσότερες πληροφορίες
Στη σελίδα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»


//

Τσικνοπέμπτη με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»


Εικόνα
Τσικνοπέμπτη με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

 

Εικόνα
Τσικνοπέμπτη με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter