Γράφουν

Τριήμερη συνεργατική γιορτή στην Καλών Τεχνών - Φεστιβάλ των Κοινών

Tο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και το CommonsFest συμπράττουν και μας καλούν στο Φεστιβάλ των Κοινών, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στις 6,7 και 8 Οκτώβρη. Είσοδος στο φεστιβάλ ελεύθερη.

ομιλίες / παρουσιάσεις
εργαστήρια μάθησης / συμπράξεις
πολιτιστικά εργαστήρια / προβολές ταινιών
μουσικές σκηνές / γωνιά αλληλεγγύης
χώρος αλληλέγγυου εμπορίου 

 

Για τρεις ημέρες η Σχολή Καλών Τεχνών θα είναι το σημείο συνάντησης συνεργατικών εγχειρημάτων και εγχειρημάτων τα οποία παράγουν και προασπίζουν κοινά αγαθά. Παράλληλα το φεστιβάλ θέλει να αποτελέσει φόρουμ για την ανάπτυξη παραγωγικών συμπράξεων γύρω από τα κοινά, όπου θα εκτεθούν ιδέες κάθε είδους για πολιτικές και παραγωγικές συμπράξεις και θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για την υλοποίησή τους.

Συλλογικότητες και συνεταιρισμοί, κινήματα από όλη την Ελλάδα και Ευρώπη, παραγωγοί που θα έχουν φέρει τα καλούδια τους, καλλιτέχνες τις μουσικές τους και ακτιβιστές τις ιδέες τους, όλοι συνευρίσκονται, συζητάνε και δοκιμάζουν την ανάπτυξη κοινών τόπων και μορφών δράσης για τα Κοινά και την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις, συμπράξεις, εργαστήρια, συναυλίες, προβολές, εκθέσεις, συλλογική κουζίνα, δρώμενα για παιδιά και άλλες δραστηριότητες όπως ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και βιβλίων. 
 
//
Δείτε ακόμη: 
- Διαβάστε συνέντευξη με τους διοργανωτές - 3o Commons Fest 
//


Γωνιά αλληλεγγύης 


Την Γωνιά Αλληλεγγύης θα συντονίσει ο Σκόρος: Ο Σκόρος είναι μια ομάδα που έμπρακτα αμφισβητεί το δόγμα “καταναλώνω άρα υπάρχω” και επιδιώκει την επικοινωνία και την δημιουργική αλληλεπίδραση. Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει χώρος για συλλογή φαρμάκων που θα δωθούν όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, σε συνεργασία με το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοιν. Ιατρείο-Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας και το Κοιν. Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα.

 

Εικόνα
Φεστιβάλ των κοινών

 
 
Από το κάλεσμα: 
"
Επιθυμούμε με εφαλτήριο το Φεστιβάλ των Κοινών να εκτεθούν ιδέες κάθε είδους για πολιτικές / παραγωγικές συμπράξεις και να συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για την υλοποίησή τους. Στα πλαίσια αυτά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στις εργασίες και στην παραγωγική δραστηριότητα του Φεστιβάλ των Κοινών" 

 

//

Μουσικά δρώμενα

Παρασκευή 6 Οκτώβρη, 21.00

Κεντρική Σκηνή
Inspiratu / Αέρα Πατέρα / Νίκος Πιπινέλης & Sanbanda / Contenders


Ηλεκτρονική Σκηνή
(33recordings netlabel) / Memphidos / Conjecture / elDot / dama / Cryintro

 
Σάββατο 7 Οκτώβρη, 21.00

Κεντρική Σκηνή
Cynical ants / Ramdat / Rumors / αστρογόνο

Ηλεκτρονική Σκηνή
(visuals, lives, coding & elecronics) / kioy vs comzeradd / Άννα Στερεοπούλου / aucotsi / Lø
 

Κυριακή 8 Οκτώβρη, 20.00

Λαϊκό γλέντι

//
 
Θα βρείτε το πρόγραμμα αναλυτικά, εδώ

*Περισσότερα για τη διοργάνωση στο ιβέντ, στη σελίδα CommonsFest, και στις σελίδες του Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και της Συμμαχίας των Κοινών


Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter