Thee Holy Strangers & Lotus Emperor [Review]

Το χειροκρότημα του κοινού νομίζω τα είπε όλα στο κλείσιμο της συναυλίας κι έπεισε τη μπάντα να μας χαρίσει ένα σύντομο encore οδηγώντας μας προς την έξοδο του ΑΝ club με full rock διάθεση για το υπόλοιπο της νύχτας.

ανταπόκριση Azor
φωτογραφίες George Fiorakis


Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερη έξοδος από αυτή που ξεκινάει μ’ ένα live. Όπως και να εξελιχθεί το βράδυ τουλάχιστον πήγες σ’ ένα live κι αν σ’ αυτό βαρέθηκες -κάτι που σε καμία περίπτωση δεν έγινε στο συγκεκριμένο- the night is young που λένε.. Έτσι και την Παρασκευή (6 Φεβρουαρίου) το βράδυ κύλησε κάπως έτσι.. Πάω προς την πλατεία, συναντιόμαστε με το υπόλοιπο παρεάκι, μια-δύο μπύρες στην Σολωμού και κατεβαίνουμε τη σκάλα του An Club. Νωρίς ακόμη για το live, λίγος κόσμος να κόβει βόλτες μέσα στο An. 

εν αναμονή του λάιβ και μέλη των Panx Romana

Εικόνα
εν αναμονή του λάιβ και μέλη των Panx Romana


 

Lotus Emperor

Κατά τις 22.30 εμφανίζονται οι Lotus Emperor για να ζεστάνουν το κοινό και μπορώ να πω πως επιτέλεσαν με επιτυχία το έργο τους. Ένα νέο σχήμα σε φάση αναζήτητης του πρώτου του δίσκου. Ο ήχος της μπάντας ήταν ένα σκοτεινό και κάπως ψυχεδελικό rock με αρκετά grunge και 90's στοιχεία. Καλοπαιγμένο. 


Εικόνα
Lotus Emperor



 

Εικόνα
Lotus Emperor


 

Εικόνα
Lotus Emperor

 
 
Thee Holy Strangers

Μετά από ένα set περίπου μισής ώρας οι Lotus Emperor μας αποχαιρέτησαν με το κοινό να έχει πλέον μαζευτεί και να είναι έτοιμο να υποδεχτεί στη σκηνή του An τους Thee Holy Strangers. Επίσης ένα σχετικά νέο σχήμα της Αθηναϊκής σκηνής αλλά με γνωστούς συντελεστές από διάφορες μπάντες του χώρου, όπως The Last Drive, 700 Machines, Dustbowl, The Earthbound, το οποίο μας απασχολεί τα τελευταία 2 χρόνια. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη ένα 7ιντσο το 2013 (Fiery Road / Trouble on Trouble), μέσω του fractal press#136 και δεν αμελούν να μας δίνουν συχνά πυκνά συναυλιακά ραντεβού. Μόλις βγήκαν από το studio, όπου ηχογραφούσαν τον πρώτο τους δίσκο και μοιράστηκαν μαζί μας αρκετό από το νέο τους υλικό.


Εικόνα
Thee Holy Strangers

 
Εμπνευσμένες συνθέσεις να αναπτύσσονται μέσα από περίτεχνες ενορχηστρώσεις, οι οποίες ξεκινούν με ένα pop χαρακτήρα αλλά καταλήγουν να σε μεταφέρουν σε κάποιο αμερικάνικο αστικό blues σκηνικό που θυμίζει λίγο Tom Waits με ηλεκτρισμένη διάθεση. Βλέποντας τον Alex K. στη φωνή, μια από τις μεγαλύτερες μορφές του χώρου, φαντάζεσαι πάνω κάτω τι θα ακούσεις και οι προσδοκίες είναι ψηλά. Τις προσδοκίες τελικά τις έφτασαν και τις ξεπέρασαν οι Thee Holy Strangers γιατί η μπάντα έχει φτιάξει τον δικό της προσωπικό ήχο με το κάθε μέλος της να συμβάλει ενεργά και να βάζει το δικό του χαρακτήρα στο ενιαίο σύνολο των Thee Holy Strangers.

Εικόνα
Αλεξ Καλοφωλιάς

 

Εικόνα
Thee Holy Strangers

 

Εικόνα
Thee Holy Strangers

 

Εικόνα
Thee Holy Strangers

 

Εικόνα
Thee Holy Strangers

 
 

Εικόνα
Thee Holy Strangers


 
Την προσοχή μας απέσπασε για λίγο η μυρωδιά του δακρυγόνου και η κινητικότητα της αστυνομίας γύρω απ’ την πλατεία, τα οποία ήρθαν ως απάντηση της επίθεσης που δέχτηκε ένα περιπολικό που βρέθηκε στην περιοχή. Παρόλο που  ατμόσφαιρα βάρυνε για λίγη ώρα κοινό και μουσικοί δεν πτοήθηκαν και η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά.

όταν 'έσκασε' η γνωστή μυρωδιά

Εικόνα
όταν


 
Η ατμόσφαιρα στο χώρο ήταν ζεστή με τη μπάντα να μας παρασέρνει στο ρυθμικό κούνημα του κεφαλιού και να μας κρατάει σε rock n’ roll διάθεση καθ’ όλη τη διάρκεια του set. Το χειροκρότημα του κοινού νομίζω τα είπε όλα στο κλείσιμο της συναυλίας κι έπεισε τη μπάντα να μας χαρίσει ένα σύντομο encore και να κλείσει το βράδυ μας με το fiery road οδηγώντας μας προς την έξοδο του ΑΝ club με full rock διάθεση για το υπόλοιπο της νύχτας..


Εικόνα
Thee Holy Strangers

 

Εικόνα
Thee Holy Strangers

 

Σίγουρα NOT A STRANGER TO ME.
Ανυπομονώ για τη συνέχεια..



 
ανταπόκριση Azor
φωτογραφίες George Fiorakis


Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Ένας δρόμος σύγχρονης αθηναϊκής ιστορίας, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του ντόπιου ιστού, γεμάτο αφηγήσεις. Ένας κοινός τόπος, όπου η καθημερινότητα συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα μικρά ανθρώπινα...

think

Οι Empty Frame ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple Athens, για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ "Underdogs" σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την μπάντα.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter