Γράφουν

Συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας

Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη και θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην Αθήνα και στις 14 Σεπτεμβρίου, στο Α.Π.Θ, στην Θεσσαλονίκη.

Η Ηριάννα, 29 ετών, υποψήφια διδάκτωρ στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκει ελληνικά στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ σε ξένους φοιτητές και πρόσφυγες και μετέχει σε ερευνητικά προγράμματα. 

Η αρχή του κακού έγινε το 2011, οπότε και η Ηριάννα προσήχθη στη ΓΑΔΑ, μετά από έλεγχο της αστυνομίας σε σπίτι υπόπτου για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. Έξι χρόνια μετά, το δικαστήριο με απόφαση που εκδόθηκε την 1η Ιουνίου 2017 και με μοναδικό στοιχείο ένα μερικό δείγμα dna, την καταδίκασε σε 13 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) και κατοχή, απόκρυψη και μεταφορά όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε μέλη της οργάνωσης για τέλεση εγκληματικών ενεργειών. Το επιβαρυντικό στοιχείο ήταν ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στο σύντροφο της ο οποίος κατηγορήθηκε ως μέλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς και παρά το γεγονός ότι αθωώθηκε, στις 17 Ιουλίου απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο η αίτησή της για αναστολή. Και ενώ η Ηριάννα βρίσκεται στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας, η έφεση θα αρχίσει να εκδικάζεται του χρόνου. Ελπίζουμε η υπόθεση της Ηριάννας να μην στοιχίσει παραπάνω χρόνια από την ζωή της, όπως την περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου που τελικά αθωώθηκε μετά από 5 χρόνια..

Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook για την Ηριάννα διαβάζουμε ότι τα χρήματα από τις συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα διατεθούν για την οργάνωση μεγάλης συναυλίας, που θα ανακοινωθεί σύντομα, με σκοπό να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος τον δικαστικών εξόδων για την υπόθεση της Ηριάννας. 

//  

Οι Συναυλίες:

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για την Ηριάννα (Αθήνα)
8 Σεπτεμβρίου, 21.00
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Συμμετέχουν οι μουσικοί/μπάντες
Σταύρος Γιαβρής, Ιάκωβος Μολυμπάκης, Κωσταντής Πιστιόλης
Bandallusia
Radio Sol

//  

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για την Ηριάννα (Θεσσαλονίκη)
14 Σεπτεμβρίου, 21.00
Σχολή Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ

Συναυλία με τους:
Γκιντίκι
Βάσω Βασιλειάδου
Μαλλιά Κουβάρια
Ανφάν Γκατέ

// 
 

Παρακάτω μέρος από την περιγραφή των συναυλιών στο facebook:

"Καταδικάζοντας την Ηριάννα καταδικάζουν το συναισθηματικό δεσμό, τη συμπάθεια, το χαμόγελο, το νοιάξιμο. Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθεραισία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους». Εμείς οι «απ’ έξω» υψώνουμε το χέρι της αλληλεγγύης που περνά τα κάγγελα, τους φρουρούς και τα συρματοπλέγματα. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την παύση της δίωξης της. Δηλώνουμε χωρίς δισταγμό ότι η ποινικοποίηση και καταδίκη των κοινωνικών και συγγενικών σχέσεων δε θα περάσει πάνω από τα σώματα μας."




 


Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Ένας δρόμος σύγχρονης αθηναϊκής ιστορίας, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του ντόπιου ιστού, γεμάτο αφηγήσεις. Ένας κοινός τόπος, όπου η καθημερινότητα συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα μικρά ανθρώπινα...

think

Οι Empty Frame ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple Athens, για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ "Underdogs" σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την μπάντα.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter