Συναπάντημα καλό, Συναπάντημα Κακό [Review]

Συναπάντημα καλό, Συναπάντημα Κακό και φυσικά παρουσίαση δίσκου, στο live στο An Club (17/1/15)

κείμενο Flora Samprovalaki
φωτογραφίες George Fiorakis


Με άκρως positive, positive, positive διάθεση βρεθήκαμε στο αγαπημένο συναυλιακό υπόγειο των Εξαρχείων,  για να ακούσουμε Κακό Συναπάντημα και την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά, «Children».


Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live

 

Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live

 
Οι Κακό Συναπάντημα έχουν εξελιχθεί σε πολυμελή reggae-dub μπάντα. H αρχή έγινε το 2001 σαν Ste & Northical και η πορεία συνεχίστηκε το 2004 σαν Κακό Συναπάντημα. Δύο χρόνια μετά  το «Pressureality” επέστρεψαν με ακόμη μια ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς να απογοητεύσουν καθόλου τους ακροατές τους. Το τρίτο τους άλμπουμ αποδεικνύει ότι το Κακό Συναπάντημα δεν μένει στάσιμο, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικό πλέον ήχο, ο οποίος εξελίσσεται προς το καλύτερο χωρίς να χάνει τα βασικά χαρακτηριστικά του. Κινήθηκαν σε dub και -roots αλλά και μοντέρνους- reggae ρυθμούς. Δεν έλειπαν τα hip-hop στοιχεία πάντα φυσικά με χιουμοριστικό και καυστικό στίχο για την κοινωνική πραγματικότητα.


Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live

 

Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live

 

Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live


 
Όσο περιμέναμε να ξεκινήσει το λαιβ μας κράτησε παρέα με τις μουσικές επιλογές του ο Selectah Propaganja (vinyl reggae selector) και φυσικά οι μπύρες.  Κατά τις 12 ανέβηκαν στη σκηνή ξεκινώντας με αγαπημένο κομμάτι από το δεύτερο album τους, Pressureality. O κόσμος πάντα με χορευτική διάθεση, με χαρακτηριστικές φιγούρες-μορφές μέσα στο χώρο όπου σταμάτησαν να χορεύουν μόνο όταν τελείωσε το live.

Φυσικά δεν έλειπαν και τα τεχνικά προβλήματα, (γιατί όπως όλοι ξέρουμε ένα καλό live πρέπει να έχει και τα προβληματάκια του) και για κάποια ώρα δεν ακούγαμε το μπάσο, βασικός ήχος για dub και reggae ήχους. Κανένας δεν πτοήθηκε όμως, το κοινό ενθαρρυντικό και τα μέλη του Συναπαντήματος με χιούμορ συνέχισαν την παρουσίαση. Η συναυλία διήρκησε συνολικά 3 ώρες αφού ακούσαμε κομμάτια και από τα 3 άλμπουμ (Κακό Συναπάντημα, Pressureality, Children) και κατάφεραν το live να εξελιχθεί σε ένα reggae-dub πάρτι. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο κλείσιμο-έκπληξη, όπου ανέβηκε στη σκηνή ο BigShine και μας χάρισε ragga παραλήρημα. Επόμενη εμφάνισή τους, στην Θεσσαλονίκη 27/2 με τους αγαπημένους Asian Dub Foundation.


Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live

Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live





 
*Αγαπημένες στιγμές από τη βραδιά


- στο σύνθεσαιζερ, σαν να βρισκόταν σε διονυσιακού τύπου τελετή, έπαιζε κάποια στιγμή με τέτοιο πάθος όπου μέρη από τον εξοπλισμό του εκσφενδονίζονταν
- το παιδί με το σπασμένο πόδι που καθόταν στο σκαλοπάτι όλο το βράδυ και παρόλο που δεν έβλεπε έμεινε για όλο το live.

 

*Αγαπημένα κομμάτια από το νέο άλμπουμ

-ΖΟΜΠΙ
-CHILDREN (το χιτάκι)
-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡΣ
-SAYONARATONIGHT
-ΚΟΜΗΤΗΣ
-IRONMAN
(σχεδόν όλα δηλαδή..!) 


Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live



 

Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live


 

Εικόνα
Κακό Συναπάντημα Live


 
More:
Κακό Συναπάντημα Facebook
Κακό Συναπάντημα Youtube

To Children θα το βρείτε και θα το ακούσετε εδώ
https://kakosynapantima.bandcamp.com/



 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Ένας δρόμος σύγχρονης αθηναϊκής ιστορίας, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του ντόπιου ιστού, γεμάτο αφηγήσεις. Ένας κοινός τόπος, όπου η καθημερινότητα συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα μικρά ανθρώπινα...

think

Οι Empty Frame ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple Athens, για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ "Underdogs" σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την μπάντα.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter