Γράφουν

Το soundtrack του ντοκιμαντέρ "Τελευταίο Ταξίδι" και προβολή της βραβευμένης ταινίας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Tο soundtrack του ντοκιμαντέρ "Τελευταίο Ταξίδι" που μόλις κυκλοφόρησε ο Rsn, κατά κόσμον Άρης Αζιλαζιάν, παρουσιάζεται, με παράλληλη προβολή της ομώνυμης ταινίας του Άρη Χατζηστεφάνου.

 

Η ατμοσφαιρική σύνθεση του Rsn και οι ανεξίτηλες μελωδίες εμπνευσμένες από τα τοπία της ταινίας Τελευταίο Ταξίδι, καταφέρνουν να γεφυρώσουν την χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας.

O δίσκος, με μουσική από την ταινία του Άρη Χατζηστεφάνου, απαρτίζεται από 13 κομμάτια, τα οποία είναι βασισμένα στα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη καθώς και στα πλάνα του σκηνοθέτη και εμπνευστή του ομώνυμου ντοκιμαντέρ, το οποίο απέσπασε το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ για το 2022, στο 24ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στο ντοκιμαντέρ ο Άρης Χατζηστεφάνου ακολουθεί τα βήματα του Καζαντζάκη σε δύο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία, πριν και μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το φιλμ αποτελεί ένα "σχόλιο" στην εικόνα της σύγχρονης Ιαπωνίας και ολόκληρου του κόσμου, ενώ συμπληρώνεται με στιγμιότυπα από anime, βιντεοπαιχνίδια και ιαπωνικά manga.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 10 Μαΐου ενώ το πρώτο single του δίσκου, με τίτλο Nara, μας προετοιμάζει για την ακρόαση του soundtrack. Τη μουσική συνοδεύει η βαθιά φωνή του Γιάννη Αγγελάκα που διαβάζει Νίκο Καζαντζάκη και οι εικόνες του Άρη Χατζηστεφάνου.
 

Remote video URL

 

Ο Rsn μαζί με την μπάντα του, θα παρουσιάσουν ζωντανά την μουσική του OST στις 17 Μαΐου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, υπό την Αιγίδα του City Festival και της Πρεσβείας της Ιαπωνίας. Την συναυλία θα πλαισιώσει η ταυτόχρονη προβολή της βραβευμένης ταινίας του Άρη Χατζηστεφάνου "Τελευταίο Ταξίδι".

Οι μουσικοί που θα εμφανιστούν:

Ντένις Μόρφης - Κιθάρα
Δημήτρης Δερμάνης - Πιάνο/Synth
Χριστίνα Μπλιούμπα - Βιόλα
Rsn - Synths

Opening Dj Set: Akis Silves

 

Εικόνα
Άρης Χατζηστεφάνου RSN Τελευταίο Ταξίδι OST

Τελευταίο Ταξίδι OST στα: Spotify | Bandcamp | Tidal

Το design του  εξωφύλλου του δίσκου έχουν επιμεληθεί οι Till Noon και το mastering υπογράφει ο Γιάννης Μαρκοπουλιώτης.
 

Tracklist

Entrance / Sakura / Osaka / Skit #1 / Nara / Asakusa / Yoshiwara / Skit #2 / Karoshi / Hiroshima / Hope / Skit #3 / Exit

 

Εικόνα
Άρης Χατζηστεφάνου RSN Τελευταίο Ταξίδι

To fb κάλεσμα στην παρουσίαση

 

Information

"Τελευταίο Ταξίδι" | Παρουσίαση OST & Προβολή Ταινίας 

Που
Αστεροσκοπείο Αθηνών
Λόφος Νυμφών, Αθήνα
118 10

Πότε
Τετάρτη 17 Μαΐου, 2023
Στις 20.00

Προκράτηση θέσης, εδώ.
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σε μια προσπάθεια στήριξης του ελληνικού σινεμά, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παρουσιάζει μια γιορτή η οποία θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

think

Athens Cannabis Expo 2024! Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου πάμε βόλτα στο Ζάππειο και ενημερωνόμαστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κάνναβης. Μία συνάντηση κοινού και επαγγελματιών...

think

Σκηνοθέτες που έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, καταπιάνονται με καυτά κοινωνικά ζητήματα και με μια φρέσκια ματιά μας συστήνουν το σύγχρονο φινλανδικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter