The Snake Charmer: το ντοκιμαντέρ της Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου ακολουθεί τον σταρ του Μπόλιγουντ που θέλει να αλλάξει την Ινδία

Μια κοινωνία που ανέχεται το βιασμό, μια χώρα σε αναβρασμό. H προσπάθεια του Aamir Khan να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι άνδρες τις γυναίκες στην Ινδία. Το ντοκιμαντέρ The Snake Charmer, σε σκηνοθεσία της Νίνας-Μαρίας Πασχαλίδου, είναι υποψήφιο στα βραβεία Prix Europa, στην κατηγορία TV Documentary.

Το ντοκιμαντέρ The Snake Charmer, ακολουθεί το σουπερστάρ του Μπόλιγουντ Αμίρ Καν (Aamir Khan) στην προσπάθειά του να αλλάξει την Ινδία και τον τρόπο που οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στη χώρα.
Η ταινία ακολουθεί τον Khan στον κόσμο του Bollywood και συζητά με κορυφαίους σκηνοθέτες, παραγωγούς και ηθοποιούς, αποκαλύπτοντας το ρόλο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης για το θέμα των διακαιωμάτων των γυναικών στην Ινδία.

Έως σήμερα, ο Khan πρωταγωνιστούσε σε ρόλους 'σκληρών' ανδρών και ήταν μέρος μιας τεράστιας κινηματογραφικής βιομηχανίας που κατηγορείται ότι ενθαρρύνει τη σεξουαλική βία.

H ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2017 αποσπώντας το "Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης". 

Εικόνα
Snake Charmer


Εικόνα
Aamir Khan, The Snake Charmer

//

Δείτε ακόμη
 
BLADE RUNNER 2049: Μια -ολίγον- αυστηρή κριτική της νέας sci-fi ταινίας

- Ντοκιμαντέρ Ludlow - Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα

- Προβολές της εβδομάδας -Οι ταινίες που έχουμε συγκεντρώσει 

// 
 

Εικόνα
InExarchia BackstageAmir Khan

Φώτο του Aamir Khan από τα παρασκήνια του ντοκιμαντέρ 
 

Τα ευρωπαϊκά βραβεία Prix Europa
Ο θεσμός που ξεκίνησε το 1987, αναδεικνύει και βραβεύει τις καλύτερες παραγωγές της Ευρώπης, μέσα από μία διαδικασία που περιλαμβάνει διάλογο μεταξύ ανεξάρτητων επιτροπών για κάθε κατηγορία και ψηφοφορία κοινού. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στο Βερολίνο.
 
*Το Snake Charmer αναμένεται να προβληθεί στην ΕΡΤ έως το τέλος του 2017. 


Συντελεστές

Παραγωγή: Forest Troop, Anemon Productions
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ, AL JAZEERA
Συμμετοχή τηλεοπτικών καναλιών: SVT (Σουηδία), YLE (Φινλανδία), DR (Δανία) και ΡΙΚ (Κύπρος)
Με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της Ε.Ε. 

Δείτε το τρέιλερ

Ελλάδα/Κύπρος, 2017, 58’ 


 

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter