The Rabbit Knows Αναρχία στη Νοσταλγία / έκθεση του σκιτσογράφου στο Μοναστηράκι

"Κάνω μία έκθεση αλλά φοβάμαι μην εκτεθώ…" Το έξυπνο, μαύρο χιούμορ του, μπορεί να μοιάζει αθώο και παιδικό (όπως και τα σκίτσα του άλλωστε) αλλά είναι η καυστικότητα στο λόγο και η ανατρεπτική του ματιά, που ξεχωρίζει και αφοπλίζει! To ''It’s all, oh so souvenir to me'' στο Μοναστηράκι παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του σκιτσογράφου The Rabbit Knows.

Η ιδέα της έκθεσης "Αναρχία στη Νοσταλγία", εστιάζει στην αρχαία Ελλάδα, στις Ελληνικές Τραγωδίες, τους Έλληνες Φιλόσοφους και την Οδύσσεια, και φυσικά στην σύγχρονη ελληνική κουλτούρα και νεότερη ιστορία. Μέσα από μία σειρά σκίτσων, αφιερωμένων που αλλού; στην αναρχία, o The Rabbit Knows θίγει ανθρώπινες αξίες όπως είναι η αυτογνωσία, το φιλότιμο, η νοσταλγία, η ισχυρογνωμοσύνη, η συμπόνια.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.00, στην Νορμανού 5 στο Μοναστηράκι

Ο The Rabbit Knows γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ζήσει και εργαστεί στη Θεσσαλονίκη, την Ουτρέχτη, το Άμστερνταμ και την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος σκιτσογράφος και δημιουργεί υπό το ψευδώνυμο αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια. Η δουλειά του περιλαμβάνει τη σειρά "Αναρχία", "Mice who prefer to fail" και "Little People". Έχει εικονογραφήσει εκπαιδευτικά βιβλία επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης, έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε άλλη μια ατομική έκθεση το 2012 στην Ουτρέχτη ("Mice who prefer to fail") και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Άμστερνταμ και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2016 ζει στην Αθήνα όπου και κάνει cartoons με σατυρικό, κοινωνικό, πολιτικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο και πειραματίζεται ελεύθερα με διάφορες μορφές των εικαστικών. 

Η πλατφόρμα που συγκεντρώνει έργα από λόκαλ σχεδιαστές, "It’s all, oh so souvenir to me", και έχει βρει στέγη στο TAF στο Μοναστηράκι, παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση! Από τις 22 Μαρτίου έως 15 Απριλίου, στην Νορμανού 5.



Εικόνα
The rabbit knows

εδώ θα βρείτε το facebook event για ενημερώσεις και περισσότερες πληροφορίες 

 

Από το κάλεσμα της έκθεσης, διαβάζουμε τον Rabbit Knows:

Κάνω μια έκθεση αλλά φοβάμαι μην εκτεθώ.. 

Αναρχία στη Νοσταλγία

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι προσπαθώ να πω κάτι. Ότι προσπαθώ εδώ και χρόνια να πω κάτι και προσπαθώ να το πω μιλώντας, ταξιδεύοντας, δουλεύοντας, σχεδιάζοντας αλλά κυρίως προσπαθώ να το πω ζωγραφίζοντας Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι προσπαθώ να πω κάτι, ενώ δεν είναι ανάγκη να πω κάτι. Δηλαδή πώς να το πω, ούτε το ζήτησε κανείς, ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να πω κάτι αλλά νοιώθω ότι καλό θα ήταν κάποιος να πει κάτι, και ότι καλό θα ήταν μάλλον εγώ να πω κάτι, οπότε μάλλον έχω κάτι να πω. Αυτό που εδώ και καιρό προσπαθώ να πω είναι ότι, όχι δε θυμάμαι τον παλιό καλό καιρό.

Ούτε τον παλιό, ούτε και τον καινούριο.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι το ένδοξο παρελθόν, των άλλων και το δικό μου, με κάνει να νοιώθω σαν να προσπαθώ να μπω σε ένα φίσκα γεμάτο μετρό και προσπαθώ να χωθώ και εγώ αλλά δε μπορώ γιατί μέσα είναι ο παλιός καλός καιρός με όλη την παρέα του και έχει πιάσει και τις θέσεις και το διάδρομο και την πόρτα και δεν έχουν σκοπό να κατέβουν, και δε χωράω να μπω να πάω εκεί που θέλω, και προσπαθώ με αγωνία να σπρώξω και να μπω αλλά πουθενά. Και ασφυκτιώ και αγχώνομαι και θα αργήσω και δεν είμαι καθόλου καλά και μάλλον θα μείνω απέξω να περιμένω αγχωμένος στη στάση ενώ οχρόνος θα συνεχίσει να κυλά αδιάκοπα χωρίς εμένα μέσα.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι προσπαθώ να πω κάτι, και αυτό το κάτι είναι ότι δε θυμάμαι τον παλιό καλό καιρό.

Ούτε τον παλιό, ούτε και τον καινούριο.

Μόνο στο μετρό τον βλέπω και συγχύζομαι. Και ούτε θέλω να μου τον θυμίσει κανείς, ευχαριστώ. Και στο ταξίδιαυτό του χρόνου θέλω να μπω και εγώ, όχι από την πίσω πόρτα ούτε κατ’ εξαίρεση, ούτε χαριστικά. Θέλω να μπω όταν θέλω, όπως θέλω και να πάω όπου θέλω. Ευχαριστώ.

The Rabbit Knows 2018.

 
// 

 
ινφο 

Αναρχία στη Νοσταλγία
έκθεση του σκιτσογράφου The Rabbit Knows 

Χώρος
It's all oh so souvenir to me
www.ohsosouvenir.com

Ημερομηνία
Εγκαίνια 22 Μαρτίου στις 20.00
έχως 15 Απριλίου 



 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter