Γράφουν

Πρώτη φορά Star Wars

Πρεμιέρα Star Wars και η φίλη Λίλα επέστρεψε, με "πραγματικές ιστορίες βασισμένες σε φανταστικά γενονότα!"

συντάκτης: Lila Taf
 
Δεν θυμάμαι αν σας έχω πει ότι είμαι λίγο ψυχαναγκαστική. Όχι σε επίπεδα Μόνικας, αλλά είναι ορισμένα πράγματα που αν γίνουν στραβά, δε με αφήνουν να κοιμηθώ. Ο βασικός άξονας στον οποίο περιστρέφεται ο ψυχαναγκασμός μου είναι η συμμετρία: ό,τι μπορεί να είναι συμμετρικό, θέλω, οπωσδήποτε, ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Δεν έχει πώς και γιατί. Ένα κάδρο δε νοείται να είναι στραβό, οι γλάστρες πρέπει να είναι τοποθετημένες  σε ίσες αποστάσεις, και άλλα τέτοια απλά καθημερινά πράγματα. Και τέλος πάντων, για να συναντάμε τόσο συχνά τη συμμετρία στη φύση, μάλλον είμαι ΦΥΣΗολογικότατη και καθόλου παράλογη όταν πάω και διορθώνω πράγματα όπου και να βρίσκομαι.

Ένα μεγάλο χτύπημα, λοιπόν, στη φυσιολογικότητά μου [sic} ήταν η καταραμένη λίστα με τις 250 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών του imdb. Δύο ομάδες ανθρώπων θα με καταλάβουν: οι πολύ σινεφίλ και οι πολύ OCD. Κάπου στην τομή των δύο συνόλων έχω πέσει κι εγώ, και για να βγω πρέπει να συμπληρώσω τη 250άδα. Είναι ongoing projectάκι χρόνων, κυρίως λόγω χρόνου. 

Πρόσφατα (όχι πια και τόσο πρόσφατα – βλ. παρακάτω) αποφάσισα να το πάρω πιο σοβαρά και να συμπληρώσω την πρώτη 100άδα με ό,τι κενά έχω. Τα είχα πάει πολύ καλά γενικά, αλλά μου έλειπε μια βασική εξαλογία (μάλλον δεν υπάρχει η λέξη, γιατί μου την έχει υπογραμμίσει το Word), που εδώ και χρόνια ανέβαλα γιατί ήμουν σίγουρη ότι δε θα μου αρέσει καθόλου: τα 6 Star Wars (σ.σ.: το κείμενο ξεκίνησε να γράφεται το 2013 που τα SW ήταν 6 – μιλάμε για συνέπεια, όχι αστεία). 

 

// 
Δείτε ακόμη: 
Όλες οι προβολές που έχουμε συγκεντρώσει και παίζουν αυτές τις ημέρες
- Και μετά τις προβολές: Για μπύρα και μουσικές στην Ίντριγκα

 
Θα μου πεις «κυρά μου, ένα τρίλλιον φανς έχει το εργάκι, κι εσύ χωρίς να έχεις δει ούτε πλάνο το απορρίπτεις;» Ταπεινά θα απαντήσω ναι, παρόλο που δεν προδικάζω πράγματα και δη ταινίες. Όμως, λίγο ότι δεν τρελαίνομαι για sci-fi, λίγο ότι δεν έσκισα κάποιο σουτιέν με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (το ξέρω ότι είναι άσχετα, αλλά συνήθως όποιος ανταριάζεται με το ένα, τρελαίνεται και για το άλλο, οπότε στο μυαλό μου τα είχα λίγο παρόμοιας συνομοταξίας), το καθυστερούσα χαρακτηριστικά. Δεν ήμουν τόσο σίγουρη ότι δε θα μου αρέσει, απλώς θεωρούσα ότι θα μου είναι σχετικά αδιάφορο.

Μέχρι που γνώρισα και έναν άλλον άνθρωπο, την ταυτότητα του οποίου δεν μπορώ να αποκαλύψω, και αποφασίσαμε από κοινού ότι είναι ντροπή για το παγκόσμιο σινεμά να γυρίζουμε έτσι την πλάτη στον Τζωρτζ το Λούκας. Έπρεπε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε.

Εικόνα
is this real life?

 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι σχεδόν όλοι οι πρώην μου ήταν fans του Star Wars και πιστεύω ακλόνητα ότι όλες αυτές οι σχέσεις θα είχαν πάει πολύ ενδοξότερα, αν είχαν επιμείνει ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (= πολύ) να μου γνωρίσουν τον Λουκ και την τρελοπαρέα του. Αλλά τι να κάνουμε παιδιά, παίξατε, χάσατε και τώρα κάνω μόνη μου θραύση στα nerd γκομενάκια #not
Μην σας τα πολυλογώ (πάλι #not), βάζουμε το 1ο (δηλαδή το 4ο, αλλά καταλάβατε)… βάζουμε το 2ο…. βάζουμε το 3ο… ε, και μετά από λίγο έχουν περάσει 2 μέρες, μας έχουν τελειώσει τα Star Wars και καθόμαστε και βλέπουμε backstage και ντοκιμαντέρ στο youtube σαν τα πρεζάκια. ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑ; Δηλαδή, έχω ξεχάσει πώς ήταν η ζωή πριν και βρίζω όλους τους από πάνω που μου στερούσαν τόσα χρόνια αυτή τη χαρά.

// 
Δείτε ακόμη: 
- Μια αναδρομή στην τέχνη της κινούμενης εικόνας
- Ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΑΒΟΡΑ της Νεάπολης. Αφιέρωμα!

 

Πλέον είμαι μια εξαιρετικά καταρτισμένη fan, έχω ντυθεί με μεγάλη επιτυχία Princess Leia, έχω cereal box R2D2, τη γάτα μου η λένε Yoda, την κόρη της Amidala και τον γιο της Obi. Έχω κάνει SW themed ομιλία για το blogging και –εννοείται ότι– πάω σε όλες τις πρεμιέρες έκτοτε, καθώς διαφορετικά δε θα μπορούσα να βγω από το σπίτι απ’ τον βομβαρδισμό των spoilers.
Έτσι θα κάνω και σήμερα: θα φορέσω το Darth Baker μπλουζάκι μου, θα πάρω τη φίλη μου τη Μίκα που είναι εξίσου βλαμμένη μ’ εμένα και θα πάμε για στασίδι. 

May the force be with you too, bitches!

 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 
 
 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

H Πρωτοβουλία Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτορισσών /ων της Αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μας καλεί να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε το μονοήμερο δράσεων, που διοργανώνει στον προαύλιο του...

think

Ένα όνομα, δύο εξειδικευμένα καταστήματα με διαφορετικό χαρακτήρα αλλά κοινό σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων της πόλης και της γειτονιάς. Στο καινούργιο Growshop του Cannabisos Seeds στο 19 της Ζωοδόχου...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter