Γράφουν

"Πετάξαμε ψηλά" με τους Three way plane. [inExarchia BandTrack]

Χορέψαμε ένα βαλς ενότητας κι αγάπης αφού πρώτα είχαμε ερωτευτεί τη φωτιά. Θα καταλάβετε από το κλιπάκι τους από το νέο τους 7ιντσο! Είναι τρεις, σίγουρα δεμένοι, αγαπάνε τη μουσική και αντιμετωπίζουν τα στραβά της καθημερινότητας ξεσπώντας στο σκληρό τους ήχο.

inExarchia #BandTrack:  THREE WAY PLANE 
συνέντευξη: Nancy Angelopoulou
φωτογραφίες: Philip Gavrilakis


Hometown
Αθήνα 

Genre
Indie, psychedelic post, hardcore, post-punk. 

Ινφο 
Making Noise since 2004. Πάντα στην κουλτούρα τους, στην κουλτούρα που αρέσει και σε εμάς. Όπως μας είπαν δεν τους αρέσουν τα μαγαζιά που εκμεταλλεύονται τους μουσικούς και τους πελάτες τους. Απεχθάνονται τις κλίκες που υπάρχουν στο χώρο και επιλέγουν να παίζουν σε χώρους που γουστάρουν, με ελεύθερη είσοδο. Όπως σε αυτό που τους πετύχαμε που ήταν με ελεύθερη συνεισφορά. Πιο συγκεκριμένα οι Three Way Plane είναι ο Στράτος (κιθάρες, φωνητικά), ο Γιάννης (μπάσο) και ο Γιώργος (ντραμς). Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το 7ινστο single, "A Waltz For Uinty & Love"/ "New Destination" από την B-Otherside Records. Τους έχουμε δει να παίζουν σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, φεστιβάλ και άλλους χώρους αλλά τους έχουμε ακούσει και στο soundtrack στο πρώτο ταινιάκι του inExarchia "Η Τέχνη του Δρόμου στα Εξάρχεια" (20.14 λεπτό) και τους ευχαριστούμε για αυτό! \m/

 

Social 
Εδώ το fb page για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα και εμφανίσεις της μπάντας. Aκούστε και κατεβάστε από εδώ ελευθέρα τον πρώτο δίσκο της μπάντας. Το cd έχει εξαντληθεί.
 


 

Εικόνα
3 Way Plane




//
 

To κλιπάκι για το κομμάτι "A Waltz For Unity & Love"
 Από το description του κομματιού: "Do not play on television". 
 
// 
 

Συζήτηση με τους Three way plane στον 1ο όροφο του Boiler, λίγο πριν το live τους με κρύο αλλά και πολλή διάθεση να μάθουμε περισσότερα για το σχήμα που κρατά 12 χρόνια και δε σταματά να μας κρατά και εμάς ζεστούς με τις νέες του κυκλοφορίες:


Εικόνα
Three Way Plane

 


Πόσο σύντομα μπορείτε να περιγράψετε 12 χρόνια;


Η ιστορία ξεκινά γύρω στο 2003 που ξεκίνησε να τζαμάρει ο Στράτος με τον Γιάννη κι άλλο ένα παιδί, χωρίς να έχουν στο μυαλό τους μπάντα. Η μπάντα και το πρώτο live ήρθαν όταν ήρθε ο Διονύσης (ντραμς) το 2004. 

Στη συνέχεια κυκλοφορήσαμε το 2006 ένα EP μόνοι μας και αφού κάποια κομμάτια μας, τα συμπεριέλαβε η Spinalonga Records στις συλλογές της, κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος το 2010. Ένα χρόνο μετά πρότειναν στο Διονύση δουλειά στην Αυστρία, αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί μόλις μία βδομάδα μετά πετύχαμε το Γιώργο που ήθελε να παίξει σε μπάντα και τον γνωρίζαμε ήδη κι έτσι τον αντικατέστησε επάξια.
Βέβαια ο Διονύσης είχε συναισθηματικό δέσιμο με τους TWP και δεν ήθελε να αποχωρήσει απο τη μπάντα, οπότε με αφορμή την κυκλοφορία του Fire EP στο οποίο ηχογράφησαν και οι 2, προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε σαν κουαρτέτο και κάναμε κάποια live και με τους δύο ντράμερ μέχρι που στις αρχές του 2013 αποφασίσαμε να συνεχίσουμε οι 3 μας.

Θα θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι αλλά πρώτον, η φάση είχε προχωρήσει με τον Γιώργο και παίζαμε υλικό που δε μπορούσαν να παίζουν και οι δύο ντράμερ ταυτόχρονα και δεύτερον, υπήρχαν πολλοί λόγοι που μας
εμπόδισαν: χρειάζεσαι δικό σου στούντιο, δικό σου βαν και είναι και δύσκολη η μεταφορά και το στήσιμο στα live 2 σετ τυμπάνων. Το επαναλάβαμε όμως για τελευταία φορά το 2014, που οι TWP έκλειναν τα 10 τους χρόνια.


 

------

Ακολουθήστε το inExarchia |  facebook - instagram - twitter - youtube

------ 
 

 
Πείτε μας για την τελευταία σας κυκλοφορία.

 
Ο τίτλος του βαλς δεν έχει να κάνει με τους στίχους αλλά έτσι αποκαλούσαμε το κομμάτι στις πρόβες. Όπως πάντα αργήσαμε να το βγάλουμε, πρώτα κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή, πριν ένα χρόνο. Υπήρχε εξαρχής το πλάνο για 7ιντσο αλλά υπήρχαν και εμπόδια. Όταν ολοκληρώθηκε και το artwork επέμεινε ο Δημήτρης, από τη Β-otherSide records, να το βγάλει κι έτσι το βινύλιο κυκλοφόρησε τέλη Οκτώβρη. Υπάρχουν έτοιμα και οκτώ κομμάτια για ολοκληρωμένο άλμπουμ!  

   

Εικόνα
Three way Plane

 

Εικόνα
Αφισάκι

Εδώ ένα παλαιότερο αφισάκι, τι αφισάκι-αφισάρα, μεταξοτυπίας Last Rizla - 3 Way Plane, σε συνεργασία Fuzz Ink & Synergastirion
 
 

Με ποιά διαδικασία γράφετε συνήθως; 

Μας αρέσει πολύ να τζαμάρουμε και κάπως έτσι προκύπτουν και οι ιδέες για τα κομμάτια, μετά ο Στράτος γράφει τους στίχους. Θα θέλαμε να τζαμάρουμε και στα live αλλά έχουμε υλικό να παρουσιάσουμε, έχουμε κάνει πρόβες τα κομμάτια μας και τελικά δεν προκύπτει!

 
Με ποιούς καλλιτέχνες συνεργάζεστε συχνά;
 

Πολλές φορές έχουμε παίξει με μπάντες που είναι φίλοι όπως οι Screaming fly και οι Spinners και γενικά μας αρέσει να παίζουμε με φίλους και να περνάμε καλά. Το Live με One Man Drop ας πούμε προέκυψε επειδή o Γιάννης έπαιζε παλιότερα με τον Διαμαντή των OMD στην ίδια μπάντα και είναι φίλοι χρόνια... Απλά δε θεωρούμε πως ανήκουμε σε κάποια κλίκα, γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αυτά πλέον στην εγχώρια σκηνή... Στήριζουμε όσο μπορούμε τις άλλες μπάντες ανεξάρτητα από το αν είναι φίλοι ή απλά μας αρέσουν και ανεξάρτητα από το αν στήρίζουν αυτές εμάς & τα Live μας. Σε άλλα πράγματα συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως στον ήχο (με τον Χάρη Ζουρελιδη που έχει μιξάρει τα περισσότερα και μας κάνει ήχο και στα live όταν μπορεί), τα βιντεάκια (που τα έχει μοντάρει όλα σχεδόν ο Lowtronik), και τις αφίσες και τα εξώφυλλα που επιμελείται η φίλη μας η Λίζα. Μία άλλη φίλη, η Νίκη είχε κάνει ως δώρο στα γενέθλια του Γιώργου το σκίτσο που τελικά είναι και το εξώφυλλο του 7ιντσου, μετά το ρετουσάρισμα της Λίζας!


Η σχέση σας με τα Εξάρχεια;

Τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή που αγαπάμε. Ο Στράτος πέρασε πρώτη φορά με τον πατέρα του 13 χρονών, δηλώνοντας εξαρχής ότι εκεί θα συχνάζει. Παλιά παίζαμε συχνά στο Αν, πιο μετά στην Καλλιδρομίου, στο Nosotros αλλά και στο After Dark στην Διδότου.

 

-----

Δείτε ακόμη:
Συνέντευξη - μπάντα Social Waste: περίεργες μουσικές, πολιτικός λόγος & κριτική σκέψη

-----

 
Τι έχετε ακούσει τελευταία και σας αρέσει, κυρίως από την ελληνική σκηνή;

Στράτος: Μ' αρέσουν οι δουλειές του Μπάμπη Παπαδόπουλου (πρώην Τρύπες) και έχω λιώσει το Frail από Honeydive, είναι η αγαπημένη μου ελληνική μπάντα. 

Γιώργος: Το καλύτερο live που έχω δει είναι Isis, αλλά μου άρεσαν και οι Screaming fly, που έχουμε παίξει μαζί και το διασκέδασα. Γενικά δεν θα έλεγα ότι έχω ακούσει πολλά, από την ελληνική σκηνή.

Γιάννης: Περισσότερο ακούω σχήματα σε live παρά να κάτσω να ακούσω σπίτι. Μου άρεσαν πολύ οι Monk! 

//

 

Εικόνα
3 Way Plane


 

Three Way Plane - Let's pretend you don't exist 

 

Εικόνα
"Πετάξαμε ψηλά" με τους Three way plane. [inExarchia BandTrack}


 

συνέντευξη: Nancy Angelopoulou
φωτογραφίες: Philip Gavrilakis

ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter, youtube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Το πρώτο ομώνυμο EP των Night Is Young, με έδρα την Αθήνα, κυκλοφόρησε στις ψηφιακές πλατφόρμες από την Bitter Tea Records και έφερε φρέσκο ήχο, συνδυάζοντας ετερόκλητες ιδέες και επιρροές.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter