Γράφουν

Οι συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά [ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ]

Στιγμιότυπα από εχτές Δευτέρα 14 Μαρτίου στον πρόχειρο υπαίθριο κατακλυσμό των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.

φωτογραφίες George Fiorakis

Δευτέρα 14 Μαρτίου, λιμάνι Πειραιά. Τα στοιχεία της καταμέτρησης των προσφύγων θέλουν χιλιάδες ανθρώπους να έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στις αποβάθρες του λιμανιού. Πολλοί μένουν στους σταθμούς του ΟΛΠ, ενώ οι υπόλοιποι έχουν εδώ και μέρες στήσει τις σκηνές τους είτε γύρω από αυτούς, είτε σε διάφορα άλλα σημεία, με τον περισσότερο κόσμο να έχει συγκεντρωθεί στην πύλη Ε2.

Η ανταπόκριση στις ανάγκες συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς: ομάδες αλληλεγγύης από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, σύλλογοι, αλληλέγγυοι γιατροί, δημότες, ακόμα και άνθρωποι που ερχόντουσαν μεμονωμένα και ανεξάρτητα να δώσουν μια σακούλα με πράγματα, χωρίς να ξέρουν κανέναν άλλον. 

 

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.


[ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ}

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Τα πρόσωπα της πόλης, χωρίς τα πρόσωπα των ανθρώπων. Ένα οδοιπορικό, μια φωτογραφική περιήγηση σε μια αν-ήσυχη πρωτεύουσα. Άδεια Αθήνα.

PhotoStories

13η Αντιρατσιστική Γιορτή: Αλληλεγγύη χωρίς εξαιρέσεις, μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς. Φωτογραφίες από το διήμερο του Ιουνίου, που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Πειραιώς.

PhotoStories

Το γυναικείο σώμα. Είδος εξωτικό και τόπος αχαρτογράφητος. Ντυμένο με ιερότητα και γδυτό από περιορισμούς. Σαν πεδίο βολής και σαν καμβάς.

PhotoStories

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter