Γράφουν

Οι Ράδιοσολ συντονίζονται στη "Συχνότητα της κρίσης" - νέο μουσικό ντοκιμαντέρ στα σκαριά

Οι RadioSol "διατάραξαν" πέρυσι την κοινή μας ησυχία με το τελευταίο τους άλμπουμ. Το balkan, ska, reggae 4μελές σχήμα από το Μεταξουργείο της Αθήνας, που δε χάνει ευκαιρία να χορεύει και να τραγουδά, ετοιμάζει ένα μουσικό roadmovie μέσα στην κρίση, ένα κοινωνικό ντοκιμαντέρ μέσα στη μουσική!

Οι περισσότεροι από εμάς κρυφά ή φανερά έχουμε την επιθυμία να ζήσουμε την εμπειρία μιας περιοδείας με μπάντα. Οι Ράδιοσολ βρίσκονται πολύ συχνά στους δρόμους της Αθήνας, της υπόλοιπης Ελλάδας και στα νησιά και εκτός από το να ζουν την εμπειρία του τουρ, τραβούν φωτογραφίες και βίντεο με διάφορα στιγμιότυπα και ανθρώπους που συναντούν. Το υλικό που συγκέντρωσαν μετά από χρόνια, διαπίστωσαν ότι καταγράφει μέσα από καθημερινές σκηνές, την πορεία της χώρας μας και τις αλλαγές που όλοι, λίγο ή πολύ, βιώσαμε. 
 

Οι Ραδιοσόλ με ανάρτησή τους αλλά και με βίντεο, μας ενημερώνουν για το roadtrip "Στη συχνότητα της κρίσης": 

"Από το 2010, μέσα από την καθημερινή μας ζωή, τις περιοδείες, τις πρόβες, τις συναυλίες, τα σκηνικά που βιώναμε μας ώθησαν να τραβάμε πλάνα ασταμάτητα χωρίς να ξέρουμε ακριβώς το λόγο που τα τραβάμε αλλά ούτε και πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Απλά νιώθαμε πως αυτές οι εμπειρίες είχαν μια ξεχωριστή σημασία και έπρεπε να καταγραφούν.

Στην πορεία, όλες αυτές οι εικόνες άρχισαν να χρωματίζονται από τα σημεία των καιρών μας, οικονομική ύφεση, πολιτική διαφθορά, ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, άνθρωποι πρόσφυγες, συσσίτια και  άνοδο του φασισμού. Μέσα σε αυτό το τοπίο ενωνόμαστε με ανθρώπους, συλλογικότητες, καλλιτέχνες σε μια δύσκολη προσπάθεια να δείξουμε πως το σημαντικότερο πράγμα δεν έχει χαθεί ακόμα: ο φόβος είναι ισχυρός, αλλά η ελπίδα ισχυρότερη." 
 

 
Αυτή δεν είναι μια γεμάτη γκλάμουρ ιστορία μιας μπάντας.

Δεν είναι μια ταινία με αρχή μέση και τέλος.
Δεν είναι ένα ντοκυμαντέρ με ερωτήσεις.
Δεν έχει απαντήσεις.
Αυτή είναι μία αλήθεια.
Κι όπως συμβαίνει με τις αλήθειες, είναι πιο παράξενη από ένα μυθιστόρημα.
Γιατί το μυθιστόρημα πρέπει να βγάζει νόημα.

 
Οι Ραδιοσόλ απευθύνουν κάλεσμα

"FROM CROWD SURFING TO CROWD FUNDING! Εξοπλισμός όπως και έξοδα κίνησης είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί αυτή την αυθόρμητη και πηγαία καταγραφή και να κατατεθεί σε φεστιβάλ για να προβληθεί. Κάμερες, φώτα, καλώδια, βίσματα, έξοδα ψηφιοποίησης… ακόμα και η επισκευή του αυτοκινήτου είναι απαραίτητα για να τσουλήσει αυτή η μπάντα παρακάτω.

Ενισχύστε την προσπάθεια μας με όποιον τρόπο μπορείτε κι αν δε μπορείτε γιατί είστε κι εσείς “συντονισμένοι” με τη “συχνότητα της κρίσης” όπως κι εμείς, κοινωνήστε το! Γιατί η επικοινωνία είναι κι ο πυρήνας της ανάγκης που μας ωθεί να κάνουμε".

//

Ακολουθούν και δύο βίντεο με τις Κοινωνικές Κουζίνες Mano Aperta και Ο άλλος άνθρωπος που οι Ράδιοσολ ανέβασαν στο κανάλι τους τις τελευταίες μέρες:

//

Δείτε ακόμα:
Εξάρχεια, ένα Εξαρχειώτικο Graphic Novel - κόμικ
- Ταινίες και Μηχανάκια: 5 επιλογές με τσοπεράδες και εφηβικά όνειρα


//

Η μπάντα με την ανεξάντλητη ενέργεια καταγράφει και σε πολλά βίντεο στιγμές της καθημερινότητάς της και φυσικά από τις γεμάτες τρέλα ζωντανές εμφανίσεις. Ακούμε Ράδιοσολ δυνατά για τις στιγμές "κοινής ανησυχίας"! 
 

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σε μια προσπάθεια στήριξης του ελληνικού σινεμά, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παρουσιάζει μια γιορτή η οποία θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

think

Athens Cannabis Expo 2024! Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου πάμε βόλτα στο Ζάππειο και ενημερωνόμαστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κάνναβης. Μία συνάντηση κοινού και επαγγελματιών...

think

Σκηνοθέτες που έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, καταπιάνονται με καυτά κοινωνικά ζητήματα και με μια φρέσκια ματιά μας συστήνουν το σύγχρονο φινλανδικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter