Ο Λάμπρος Παπαλέξης και οι Χτισμένες των... Θεμελίων live στο ΙΛΙΟΝ plus

Μια βραδιά αυθεντικού rock n' roll, με τον Λάμπρο Παπαλέξη και τις Χτισμένες των... Θεμελίων, την ημέρα που επανακυκλοφορεί ο δίσκος τους «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη», εκεί που άρχισαν όλα στην σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus. Μαζί τους οι Grey River & The Smoky Mountain.

Την ημέρα του live το «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη» επανακυκλοφορεί, από την «Ikaros Records», σε Limited edition CD. Κυκλοφορεί επίσημα, σε περιορισμένες κόπιες, το πρώτο από τα δύο βινύλια με τον ίδιο τίτλο, έχοντας χαραγμένο στα αυλάκια του κι ένα νέο ορχηστρικό κομμάτι που δεν υπάρχει στο CD.

Στον χώρο της συναυλίας θα υπάρχει πάγκος της Ikaros Records. Αν δεν έχετε ακόμα το "Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη", εκεί θα βρείτε τόσο το CD όσο και το πρώτο βινύλιο του Λάμπρου Παπαλέξη και των Χτισμένων των... Θεμελίων. Τα κέρδη από τις πωλήσεις αυτής της βραδιάς θα διατεθούν για την υποστήριξη δομών αλληλεγγύης προσφύγων.
 

Όπως πάντα, λίγα λόγια για το Merlin’s Music Box
Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του, με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του. 

Διαβάστε περισσότερα για το Merlin's Music Box στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον Γιάννη Καστανάρα και τον Αλέξη Καλοφωλιά.

Αυτά τα λίγα για το μεγάλο Merlin's. 
Γνωρίστε καλύτερα και ακούστε τις μπάντες παρακάτω!

//

Λάμπρος Παπαλέξης και Οι Χτισμένες των... Θεμελίων


Εικόνα
Λάμπρος Παπαλέξης και Οι Χτισμένες των... Θεμελίων live στο ΙΛΙΟΝ plus

Facebook page | Youtube channel

Έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος από εκείνη την βραδιά που κάποιοι από εμάς είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο ΙΛΙΟΝ plus για την πρώτη παρουσίαση του άλμπουμ «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη». Είχαν περάσει χρόνια από το τελευταίο live του Λάμπρου Παπαλέξη. Και όμως, μόλις ανέβηκε στην σκηνή, έχοντας στο πλευρό του τις Χτισμένες των... Θεμελίων, όλα έδειξαν ολοκάθαρα πως βρισκόταν στο φυσικό του στοιχείο και πως είχε επιστρέψει με σκοπό όχι μόνο να παραμείνει αλλά και να αφήσει το στίγμα του σε μία ακόμα δεκαετία. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Από τη μία ζωντανή εμφάνιση μέχρι την επόμενη, όλο και περισσότεροι ανακάλυπταν την δύναμη που έκρυβε το «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη».

Για κάποιους από αυτούς ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο δίσκος της χρονιάς, ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που μιλούσαν για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που είχαν ακούσει ποτέ.
Ο Λάμπρος Παπαλέξης και οι Χτισμένες των... Θεμελίων είχαν ήδη μια "συλλογή" από διθυραμβικές κριτικές, αλλά ο κύκλος του "Δηλητήριου..." δεν είχε και δεν έχει κλείσει ακόμα.

Το Φεβρουάριο του 2017 λοιπόν το «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη» επανακυκλοφορεί από την «Ikaros Records» σε Limited edition CD, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί αρχικά. Ενώ στις 28 Απριλίου κυκλοφορεί επίσημα, σε περιορισμένες κόπιες, το πρώτο από τα δύο βινύλια με τον ίδιο τίτλο.

Οι Χτισμένες...των Θεμελίων
Σπύρος Δουλγερίδης - Τύμπανα, Φωνητικά
Νίκος Μενουδάκης - Hammond, Πλήκτρα
Λάμπρος Παπαλέξης - Φωνή, Φυσαρμόνικα, Ηλεκτρική και 12χορδη κιθάρα
Διονύσης Τελόπουλος - Ηλεκτρικές κιθάρες, Φωνητικά
Πάνος Τομαράς - Μπάσο
Κώστας Στεργίου - Πιάνο

Στα κρουστά και στα φωνητικά συμμετέχει ο Δημήτρης Γρηγοριάδης

Ένα κομμάτι του δίσκου, από την πρώτη παρουσίασή του στο ΙΛΙΟΝ plus και τον 
Alex K. στη φυσαρμόνικα.



Και ολόκληρο το άλμπουμ «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη».



//

Grey River & The Smoky Mountain

Εικόνα
Grey River & The Smoky Mountain live στο ΙΛΙΟΝ plus

photo: Τηλέμαχος Παπαδόπουλος (QoQ Photography)

Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι μία τετραμελής Bluegrass/Folk μπάντα από την Αθήνα, η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014.  
 
Επηρεασμένοι από τον αμερικανικό νότο, την παραδοσιακή μουσική Ιρλανδίας και Σκωτίας, και από αγαπημένους καλλιτέχνες τους είδους όπως οι Brownbird, the Devil Μakes Τhree, Old Crow Medicine Show, Skipinnish και πολλοί άλλοι, η μουσική τους είναι βασισμένη σε προσωπικές εμπειρίες, σε καταστάσεις που βιώνουν οι ίδιοι και όχι μόνο, ενώ συχνά εκφράζονται μέσα από ιστορίες που δημιουργούν.

Τον Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε το «Something’s Wrong», το πρώτο τους EP με 4 κομμάτια, ενώ στα τέλη Μαΐου συμμετείχαν στο πρώτο session που οργάνωσε το Merlin’s Music Box στο … λημέρι του! Τώρα βρίσκονται στο studio και ετοιμάζουν τη νέα τους δουλειά την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία.

Οι Grey River & The Smoky Mountain
Ρένα Παπαγεωργίου - φωνή, μαντολίνο
Σαράντος Γκουμάκος - κιθάρα, φωνή
Τάσος Γουσέτης - βιολί
Θανάσης Γκιουλέας - κοντραμπάσο






//

Extra info
ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Ημέρες
28 Απριλίου 2017

Έναρξη
21:00

Είσοδος
7 ευρώ


//

Και το αφισάκι του live!


Εικόνα
 Λάμπρος Παπαλέξης και Οι Χτισμένες των... Θεμελίων live στο ΙΛΙΟΝ plus

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter