Γράφουν

Modified Dog - η οπτικοακουστική κολεκτίβα με νέο πρότζεκτ σε μια παρουσίαση από το Merlin's

Η οπτικοακουστική κολεκτίβα Modified Dog, θα παρουσιάσει το καινούργιο της project/album, με τίτλο "memories21", στο ΙΛΙΟΝ Plus, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, σε διοργάνωση του Merlin’s Music Box.

Οι Modified Dog, είναι κολεκτίβα που μεταμορφώνεται και αλλάζει σύνθεση, ανάλογα με το πρότζεκτ που παρουσίαζει. Ο ήχος τους συνδυάζει ψηφιακά/ηλεκτρονικά όργανα (electronics), φυσικά όργανα και ηχογραφήσεις (sampling). Φόρμες και στοιχεία από μινιμαλισμό, πειραματική μουσική, jazz, ηλεκτρονική μουσική και post rock, χρησιμοποιούνται συνθετικά. Με την ταυτόχρονη χρήση φωτισμού και video mapping προβολών δίνουν μια κινηματογραφική αίσθηση σε κάθε performance. 

To album/project είναι μία ακολουθία ονείρων (dream sequence, τεχνική-τρόπος αφήγησης που χρησιμοποιείται κυρίως στον κινηματογράφο για να ξεχωρίσει ένα μέρος της ταινίας, σαν ένα σύντομο διάλειμμα από την κυρίως ιστορία, που μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα όνειρο, flashback, φαντασίωση ή όραμα). 


Μέρος της παρουσίασης του memories21 στη Θεσσαλονίκη



Ο μηχανισμός των ονείρων είναι ουσιαστικά μια διαδικασία ανασύστασης της μνήμης μας. Αποσπασματικές εικόνες, φευγαλέες εντυπώσεις και θραύσματα γεγονότων από την καθημερινότητα αποδομούνται και ανασυντάσσονται στα όνειρά μας, δημιουργώντας έτσι μια νέα κινηματογραφική αφήγηση της ζωής μας. Η μνήμη αυτής της ονειρικής ανάγνωσης της ζωής μας, εν συνεχεία διαμορφώνει την αντίληψή μας για την πραγματικότητα, οδηγώντας μας σε νέα μονοπάτια σκέψης και επίπεδα συνειδητότητας. 
 

Εικόνα
Modified-cover_Inexarchia

Το fb ιβέντ εδώ 


Συντελεστές παράστασης
Χρύσανθος Χριστοδούλου: electronics, πλήκτρα
Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα, fx
Δημήτρης Δαλέζης: τρομπέτα, κρουστά, fx
Κάλλια Τριανταφύλλου: video, mapping
Στρατής Βογιατζής: video
Χρήστος Μέγας: ηχοληψία
Τάσος Παλαιορούτας: φώτα 

//

Λίγα λόγια για το Merlin’s Music Box
Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του, με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του. 

*Διαβάστε περισσότερα για το Merlin's Music Box στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον Γιάννη Καστανάρα και τον Αλέξη Καλοφωλιά. 
 

//

Extra info
ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

Ημέρα
30 Νοεμβρίου 2017

Έναρξη
22.00

Είσοδος
5 ευρώ 


 

Εικόνα
Επετειακό live για τα 10 χρόνια των Dustbowl στο ΙΛΙΟΝ plus

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter