Μια συζήτηση με αφορμή την 1η Γιορτή Κάνναβης στην Πλατεία Συντάγματος

Σε συνέχεια του συστηματικού και πολύπλευρου αγώνα τα τελευταία 10 χρόνια με μαζικότατα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις, έρχεται φέτος η Γιορτή Κάνναβης Σάββατο 9 Μαίου 2015 στην Πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης για την αλλαγή των πολιτικών για τα “ναρκωτικά” και τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

κείμενο & συνέντευξη George Fiorakis
 
Η φετινή εκδήλωση θα είναι διαφορετική. Θα είναι μια διαδήλωση, μια γιορτή που δεν έχει επαναληφθεί όπως μας είπαν και οι Ηλιόσποροι, από τους διοργανωτές του εγχειρήματος. Τα αιτήματα είναι τα ίδια αλλά στόχος είναι η εκδήλωση να μαζέψει ακόμη περισσότερο κόσμο, με μαζική δημόσια συμμετοχή στο κέντρο της πόλης.



Μπορείτε να ακούτε αυτό, ενώ διαβάζετε το αφιέρωμα 


 


Οι Ηλιόσποροι είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ. Δραστηριοποιούνται από το 2004 με τον πολιτιστικό-πολιτικό ακτιβισμό, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση των νέων και των πολιτών γύρω από θέματα που αφορούν:

- τις κοινωνικές διεκδικήσεις και τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων
- την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
- την αποανάπτυξη και την αλληλέγγυα οικονομία
- την επανάκτηση του δημόσιου χώρου, τη συνύπαρξη των πολιτισμών
- την δημιουργία αυτόνομων οικοκοινοτήτων, τη κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, την υπεύθυνη και ελεύθερη κατασκήνωση
- την προώθηση του οικολογικού τρόπου ζωής και πολλά άλλα

  
Φυσικά, το φεστιβάλ το στηρίζουν και το προωθούν πολλές ομάδες και συλλογικότητες. Μια από αυτές είναι και το inExarchia.gr

 

Στο θέμα μας όμως:
Η κάνναβη είναι ένα φυτό γνωστό για τις ψυχαγωγικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες αλλά επίσης αποτελεί και πηγή κλωστικών ινών που η καλλιέργεια τους θα μπορούσε να αντικαταστήσει το βαμβάκι. Αποτέλεσμα της άγνοιας και της εσκεμμένης παραπληροφόρησης, είναι η απαγόρευση της κάνναβης. Η ναρκω-απαγόρευση έχει διογκώσει το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών αντί να το λύσει, με την μαφία να καλπάζει. Μετά από 50 χρόνια απαγόρευσης το 2013 ξανανομιμοποιηθηκε η κλωστική κάνναβη στην Ελλάδα, αλλά ακόμα περιμένουμε τις επιμέρους ρυθμίσεις και την εφαρμογή του νόμου. Οι Ηλιόσποροι θεωρούν ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη για την απομυθοποίηση της κάνναβης και εν τέλει αποποινικοποίηση της. Χρειάζεται όμως να το διεκδικήσεις δημόσια και υπεύθυνα έτσι ώστε όχι απλά να γίνει νόμιμη η χρήση της κάνναβης αλλά να είναι αυτή που θα βοηθήσει πρακτικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσω της καλλιέργειας της. 



Τα τρία κλωστικά φυτά που καλλιεργήθηκαν για αιώνες στην Ελλάδα

Εικόνα
Τα τρία κλωστικά φυτά που καλλιεργήθηκαν για αιώνες στην Ελλάδα..


 


 
Διαφορετικές χρήσεις

Εικόνα
Διαφορετικές χρήσεις


   

Εικόνα
Σπείρε την αλήθεια, στην 1η Γιορτή Κάνναβης


   
Πραγματικά, δεν χρειάζεται να πούμε εμείς περισσότερα, τα παιδιά έχουν ερευνήσει το θέμα, γνωρίζουν πολύ καλά για το τι αγωνίζονται και μας μίλησαν με λεπτομέρειες και ουσία. Εκτός από το τι θα βρούμε στο φεστιβάλ και ποιός είναι ο στόχος του, τους ρωτήσαμε για το ιδανικό μοντέλο αποποινικοποίησης και πως θα μπορούσε να συνεισφέρει αυτό θετικά στην οικονομία αλλά και το λόγο που "κολλάει" η διαδικασία επέκτασης βιομηχανικής-κλωστικής κάνναβης.

Διαβάστε παρακάτω τις ερωτήσεις που τους κάναμε και τις ολοκληρωμένες-με στοιχεία απαντήσεις που μας έδωσαν.Τους ευχαριστούμε πολύ.

Σαν inExarchia δεν υποστηρίζουμε τη χρήση ουσιών αλλά υπερασπιζόμαστε την αποποινικοποίηση της χρήσης τους.


Συζήτηση με τους Ηλιόσπορους

www.iliosporoi.net 
Το κάλεσμα για το φεστιβάλ


- Εκτός απο το προφανές, το protestival τι σχέση έχει με τα παλαιότερα legalize event στην Αθήνα; Που διαφέρει;

Μέσα σε δέκα χρόνια αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ και εκδηλώσεων, δείξαμε με τη μαζική συμμετοχή και υποστήριξη του κόσμου ότι η κοινωνία είναι πλέον έτοιμη για αλλαγή, στείλαμε ότι πληροφορία είναι χρήσιμη στους πολιτικούς για να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις και κλείσαμε ένα κύκλο διεκδίκησης και αγώνα. Τώρα ανοίγουμε ένα άλλο, τον τελικό, μέχρι να πάρει τη μορφή που αρμόζει στον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, η νομοθεσία της Ελλάδας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και των χρηστών ουσιών. Με αυτή την λογική η φετινή διαδήλωση θα είναι μια γιορτή που η Αθήνα δεν θα έχει ξαναζήσει. Τα αιτήματα είναι τα ίδια. Αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ουσιών, νομιμοποίηση της κάνναβης, μείωση της βλάβης, πρόληψη και θεραπεία, αντί για φυλακίσεις και καταστολή. 


Εικόνα
Φωτογραφία από την πρώτη γιορτή κάνναβης

Φωτογραφία από την πρώτη γιορτή κάνναβης
 

 

- Ποιός ο στόχος του φεστιβάλ και τι θα βρούμε;


Ο στόχος φέτος θα είναι μέσα από την μαζική δημόσια συμμετοχή, να διεκδικήσουμε χωρίς φόβο και ταμπού τα αυτονόητα δικαιώματά μας, να δείξουμε ότι η κοινωνία έχει ήδη προχωρήσει στην αποποινικοποίηση και την απομυθοποίηση, επομένως η κυβέρνηση απλά πρέπει να ακολουθήσει χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να ενημερώσουμε και να διασκεδάσουμε, αλλά κυρίως να δείξουμε υπεύθυνα και ειρηνικά ότι τα δικαιώματα δεν χαρίζονται, αλλά κατακτώνται. Θα υπάρχει βέβαια και πέρα από την ενημέρωση το απαραίτητο μουσικό χαλί για να συνοδεύει τα χιλιάδες πολύχρωμα φωτεινά χαμόγελα.

 

"Να ενημερώσουμε και να διασκεδάσουμε, αλλά κυρίως να δείξουμε υπεύθυνα και ειρηνικά ότι τα δικαιώματα δεν χαρίζονται, αλλά κατακτώνται"

 

- Πρόσφατα διοργανώσατε το τριήμερο φόρουμ "Ευημερία χωρίς Ανάπτυξη". Σκοπός σας να τεθούν συγκεκριμένες εφαρμόσιμες προτάσεις για έναν άλλο κόσμο από κοινού, απαλλαγμένο από καπιταλιστικές λογικές, χωρίς να καταστρέψουμε τον κοινωνικό ιστό και τους φυσικούς πόρους. Τέθηκε το θέμα την αποποινικοποίησης της κάνναβης σαν μια από τις προτάσεις;


Ναι με μεγάλη χαρά ακούσαμε τον Ιατρό Γιώργο Χαριτάκη να αναφέρεται στην Ιταλία και την εκεί πρωτοβουλία να καλλιεργήσει φαρμακευτική κάνναβη ο στρατός για τους ασθενείς της χώρας, και ουσιαστικά πρότεινε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της. Σε μια δικιά μας παρέμβαση τονίσαμε επίσης το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι τρόφιμοι φυλακών, σε ένα πλαίσιο αποασυλοποίησης, που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην καλλιέργεια κλωστικής, αλλά και φαρμακευτικής κάνναβης. Ιδιαίτερα η κλωστική κάνναβη (που στην Ελλάδα ενώ έχει αποποινικοποιηθεί το 2013 μετά από 70 χρόνια απαγόρευσης, δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί η νόμιμη καλλιέργειά της) είναι ένα φυτό με 25.000 χρήσεις που μπορεί να σώσει τον πλανήτη αφού είναι ένα ανανεώσιμος οικολογικός πόρος για τροφή, στέγαση, καύσιμο, ρουχισμό, βιοπλαστικά κα.

 

- Θεωρείτε ότι εκτός από νέες θέσεις εργασίας, θα συνεισφέρει και οικονομικά στην Ελλάδα η αποποινικοποίηση;

Η αποποινικοποίηση της χρήσης χωρίς τη νομιμοποίηση της παραγωγής και διάθεσης κάνναβης δεν θα είναι τόσο επικερδής για το κράτος. Η αποποινικοποίηση της χρήσης σίγουρα θα φέρει πολύ σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, αλλά και χρόνου, από την αστυνομία, το δικαστικό και το σωφρονιστικό σύστημα. Επίσης το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 80% των συνολικών πόρων για την αστυνόμευση και την καταστολή, ενώ μόλις το 20% για την πρόληψη και θεραπεία, με την αποποινικοποίηση θα αντιστραφεί με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η θεραπευτική προσέγγιση. Στις χώρες που πραγματικά υπάρχουν έσοδα για το κράτος μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, είναι εκεί όπου έχει νομιμοποιηθεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ιατρική ή/και ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης (βλ Ουρουγουάη, 23 Πολιτείες των ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Καναδάς, Ισραήλ). Σε όλες αυτές τις χώρες έχουν ανοίξει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλα τα παραγωγικά- εμπορικά στάδια του κλάδου, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κολοράντο των 6 εκατ. κατοίκων όπου από τους φόρους από την κάνναβη χρηματοδοτήθηκαν το 2014 τα σχολεία της πολιτείας με 15 εκατ. δολάρια.



Εικόνα
φωτογραφία από την πρώτη γιορτή Κάνναβης

φωτογραφία από την πρώτη γιορτή Κάνναβης  


- Για ποιό λόγο πιστεύετε ότι δεν έχει τεθεί τόσο καιρό το ζήτημα για νομιμοποίηση;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι, είτε ηθικοπλαστικοί, είτε ιδεολογικοί, είτε καθαρά μαυρο-οικονομικοί. Πολιτικά θεωρείται καυτή πατάτα και ταμπού για τους πολιτικούς όλων των πολιτικών ομάδων. Ελάχιστους πολιτικούς, αλλά και άλλα δημόσια πρόσωπα, έχουμε δει να βγαίνουν και να μιλάνε δημόσια για το θέμα. Δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδα οι πολιτικές καθορίζονται από την Εκκλησία και τα ΚΑΠΗ, στη βάση δηλαδή του ηθικού πανικού και της ιδεοληψίας, αντί για επιστημονικά δεδομένα και διεθνείς καλές πρακτικές. Οικονομικά, μέσω της παρανομίας 
ταΐζεται ένα ολόκληρο παράνομο σύστημα με εκατομμύρια ευρώ ετησίως αλλά το νόμιμο σύστημα, κυρίως μέσω δικηγόρων-δικαστών-αστυνομικών απολαμβάνει και εναντιώνεται στην όποια αλλαγή. Σε κοινωνικό επίπεδο, ο περισσότερος κόσμος φοβάται ή απλά προτιμά να κάνει ότι κάνει πίσω από κλειστά παράθυρα και πόρτες. Έτσι είναι αποδεκτό, αν βγεις δημόσια τότε τα συντηρητικά ανακλαστικά βγαίνουν ακόμα και από άτομα που είναι χρήστες.
 


"Οικονομικά, μέσω της παρανομίας ταΐζεται ένα ολόκληρο παράνομο σύστημα με εκατομμύρια ευρώ ετησίως αλλά το νόμιμο σύστημα, κυρίως μέσω δικηγόρων-δικαστών-αστυνομικών απολαμβάνει και εναντιώνεται στην όποια αλλαγή"

 

- Ποιό θεωρείτε βέλτιστο μοντέλο νομιμοποίησης;
Για εμάς ένα βέλτιστο μοντέλο είναι αυτό που εφαρμόζεται στην Ουρουγουάη (δικαίωμα σε 6 φυτά για αυτοκαλλιέργεια, δημιουργία και συμμετοχή σε μη-κερδοσκοπικές λέσχες μελών -cannabis social clubs- και κρατική διάθεση συγκεκριμένης ποσότητας κάθε μήνα σε χαμηλή τιμή), ενώ πολύτιμες εμπειρίες μπορούμε να διδαχθούμε από τις προσεγγίσεις της Τσεχίας, της Ελβετίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και των ΗΠΑ. Σίγουρα πρέπει να γίνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα για την προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα και την συγκεκριμενοποίηση του σχεδίου νόμιμης ρύθμισης, που θα δώσει έμφαση στην ιατρική συνταγογράφηση της κάνναβης, στο δικαίωμα στην αυτοκαλλιέργεια, στην μη-κερδοσκοπική διάσταση και τις κοινωνικές λέσχες μελών, τη μείωση της βλάβης, την ασφαλή χρήση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το αν θα διαλέξουμε να το κάνουμε προσιτό και στους τουρίστες, για επιπλέον οικονομικά οφέλη, ή αν θα το κρατήσουμε μόνο για ενήλικες Έλληνες πολίτες, θα είναι κάτι που θα το αποφασίσει η πολιτεία. Σίγουρα ένας συνδυασμός των προσεγγίσεων της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ουρουγουάη θα πρόσφερε στην Ελλάδα σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

 
 
//
 
Δείτε ακόμη:
Η πρώτη τράπεζα σπόρων κάνναβης στην Ελλάδα: TheSeedBank 

 
// 
 

- Τι πιστεύετε ότι φταίει και κολλάει συνέχεια η διαδικασία για την επέκταση της βιομηχανικής-κλωστικής κάνναβης;

Εν μέρει μπορεί να είναι η άγνοια για το ίδιο το φυτό, επειδή είναι παρεξηγημένο, φοβούνται μην ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου μιας και η Cannabis Sativa L είναι ξαδερφάκι με την κάνναβη που χρησιμοποιείται για φαρμακευτική και ψυγαγωγική χρήση, χωρίς να είναι όμως ψυχοδραστική. Δυστυχώς όπως παντού η άγνοια, οι προκαταλήψεις και η αδιαφορία του ανθρώπινου παράγοντα, αλλά και η έλλειψη εμπνευσμένης πολιτικής ηγεσίας που θα αναλάβει πρωτοβουλίες δεν αφήνουν τα πράγματα να προχωρήσουν. Από την άλλη τα ανταγωνιστικά οικονομικά συμφέροντα (πετρέλαιο, πλαστικά, φαρμακοβιομηχανίες, κλπ) είναι τόσο ισχυρά και εδραιωμένα που επηρεάζουν με τον πιο διεφθαρμένο τρόπο πολιτικούς και λοιπούς παράγοντες για να μην προχωρήσει η πλήρης ρύθμιση όλων των σταδίων παραγωγής και μεταποίησης. 



Εικόνα
A Wealth of Hemp Products

 

- Πως συνεισφέρει θετικά η νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης στο οικοσύστημα;


Η κλωστική κάνναβη μπορεί να αντικαταστήσει τη καλλιέργεια βαμβακιού καθώς είναι πιο ανθεκτική (έως 3 φορές) και ποιοτική ίνα και έχει μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση από το βαμβάκι που απαιτεί τουλάχιστον 14 φορές περισσότερη ποσότητα νερού και πολλά χημικά. Το κόστος απόληψης των ινών με τεχνολογία και εξοπλισμό νέας γενιάς είναι έξι φορές μικρότερο από το αντίστοιχο του εκκοκκισμού βάμβακος. Επίσης μπορεί να αντικαταστήσει τον χαρτοπολτό από ξυλεία (πχ ιδιαίτερα για τη παραγωγή χαρτονομισμάτων και χαρτιού), αφού είναι πιο ανθεκτική και πιο αποδοτική ανά στρέμμα καλλιεργούμενης έκτασης, σώζοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμα δάση και πόρους. Το χαρτί από κλωστική κάνναβη μπορεί να ανακυκλωθεί μέχρι 7 φορές ενώ το κανονικό μόνο τρεις. Επίσης στην Ευρώπη χρησιμοποιείται ως μονωτικό και υλικό δόμησης μειώνοντας την χρήση ενεργοβόρων για την παραγωγή τους υλικών όπως το τσιμέντο.
Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή καλλιεργούνται περισσότερα από 15.000 εκτάρια (150.000 στρέμματα) κυρίως σε Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία, απασχολώντας περισσότερα από 20.000 άτομα σε όλα τα στάδια (παραγωγή, μεταποίηση, εμπόριο, έρευνα, κλπ).

 

- Υπάρχει ενδιαφέρον στις αγροτικές κοινότητες για την κλωστική κάνναβη;

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αλλά η έλλειψη ενημέρωσης όπως και το νεφελώδες νομικό σύστημα όσο αφορά όχι μόνο την καλλιέργεια αλλά και την μεταποίηση (που είναι απαραίτητη και εξίσου σημαντική). Πολλοί αγρότες και συνεταιρισμοί έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας και όλοι αναμένουν το πράσινο φως. Εμείς με την τελευταία μας επιστολή τους αναφέραμε ότι ως Ηλιόσποροι και μέσω του υπό ίδρυση παραγωγικού συνεταιρισμού “το Καννάβι” παρέχουμε στο Υπουργείο και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα 8 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στην Εύβοια για να πραγματοποιηθεί δοκιμαστική- πειραματική καλλιέργεια σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

- Αποποινικοποίηση ναρκωτικών εκτός της κάνναβης;
Ποιά η γνώμη σας;


Το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης και της πολυτοξικομανίας έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Όμως με το να συνεχίζεται η σημερινή εγκληματική πολιτική της καταστολής και της ποινικοποίησης της χρήσης δεν λύνεται το πρόβλημα, αντίθετα διογκώνεται. Πιστεύουμε, με βάση την εμπειρία από άλλες Ευρωπαικές χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελβετία, πρέπει να υπάρξει πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ουσιών. Παράλληλα είναι απαραίτητη η αδογμάτιστη ενημέρωση για τις διαφορετικές ουσίες και η αντιμετώπιση της εξάρτησης από αυτές με βάση την επικινδυνότητα, τη τοξικότητα και τη βλαπτικότητα τους. Είναι απαραίτητο να φύγουν από τους δρόμους οι χρήστες εξαρτησιογόνων (οποιούχων)  ουσιών, αλλά όχι να κλειστούν στη φυλακή ή σε ένα γκέτο. Το κόστος του εγκλεισμού είναι μέχρι και 8 φορές μεγαλύτερο από το κόστος της υποκατάστασης ή της κλινικής συντήρησης της χρήσης. Όσο αφορά τα εξαρτησιογόνα λοιπόν (οποιούχα, παράγωγα, υποκατάστατα) πρέπει να υπάρχει διάθεση αυτών μέσα από κρατικούς, κλινικά ελεγχόμενους χώρους σε όλους τους εξαρτημένους χρήστες που τα έχουν ανάγκη, με ελεγχόμενη ιατρική συνταγογράφηση, σύμφωνα με την επιλογή των ίδιων των χρηστών, και με στόχο την απεξάρτηση ή τη συντήρησή τους. Ανάπτυξη προγραμμάτων καθαρών συνέργων και εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων και τακτικός γενικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος όλων των εξαρτημένων προσώπων, ανεξαρτήτως της υπαγωγής τους ή όχι σε ασφαλιστικό φορέα.


 
//

 
Στη 1η Γιορτή Κάνναβης επίσης θα ακούσουμε:
Dub Riots, Fleck, Big Shine και άλλους. Πάρτε μια ιδέα







 
Τέλος δείτε τις σελίδες
- το κάλεσμα στο facebook για την Γιορτή
Βιομηχανική Κάνναβη
- Συμμαχία "Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά" 
- Ιατρική Κάνναβη
- και η αλήθεια είναι ότι την αρχική εικόνα πριν την επεξεργασία την πήραμε από εδώ, φυτεία δεν ευκαιρούσε



 
1η Γιορτή Κάνναβης. 
Διάδωσε το!


 

Συντάκτης George Fiorakis

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter