Λίγες σκέψεις 24 ώρες μετά την τραγωδία στο Παρίσι

Το μονόπλευρο facebook, η απειλή για άνοδο της ακροδεξιάς και περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων στο όνομα της εθνικής ενότητας κατά της τρομοκρατίας

συντάκτης: George Fiorakis  

 
Το μονόπλευρο facebook


Φυσικά είμαστε με τον Παριζιάνικο κόσμο. Ξεκινάμε με αυτό. Το facebook θρηνεί όμως με το profile widget μόνο για την Γαλλία ενώ χιλιάδες πρόσφυγες θαλασσοπνίγονται για να ξεφύγουν από αυτό ακριβώς το οποίο συμβαίνει στην Συρία χρόνια τώρα. Το ISIS είναι υπεύθυνο για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, για παρόμοια γεγονότα όπως τα χτεσινά.  Πριν λίγο καιρό πάνω από 100 νεκροί στην Άγκυρα. Τα ίδια συμβαίνουν καθημερινά στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε άλλες περιοχές. Πριν δύο ημέρες πάνω από 40 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Λίβανο απο το «Ισλαμικό Κράτος».
Άραγε είμαστε όλοι Λιβανέζοι;



"Οι πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από το ίδιο πράγμα. Πρέπει να το καταλάβουμε. Και ας μην έχει το facebook τα δικά τους χρώματα για επιλογή στην εικόνα προφίλ. " 
 

 
Απειλή για άνοδο της ακροδεξιάς ρητορικής


Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας. Όπως διαβάσαμε και στο Luben ήδη πήγε η Λεπέν να εκμεταλλευτεί την τραγωδία. Πάλι καλά, τα βρήκε σκούρα από τον γαλλικό λαό. Όμως αυτός ο εκφασισμός καλλιεργείται καθημερινά στις τοπικές και τηλεοπτικές κοινωνίες της Ευρώπης καθώς πολλοί συγχέουν τους Μουσουλμάνους με τους Ισλαμοφασίστες.
 
Και οι Τζιχαντιστές δεν έρχονται με σαπιοκάραβα. Ούτε βρίσκουν τα όπλα στο Αιγαίο, που πολλά απο αυτά έχουν φτιαχτεί στην Δύση. Άλλωστε από τις πληροφορίες στους δράστες υπήρχαν και Γαλλικά διαβατήρια.  

Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο Ολάντ, η Γαλλία, έχει βομβαρδίσει την Συρία που όπως ισχυρίζεται στοχεύει τους Τζιχαντιστές. Και όχι στην προστασία του δικτάτορα Άσαντ στο όνομα του πετρελαίου. Όχι..; 
(δείτε και αυτό από Το Περιοδικό και αυτό από το info-war



Εικόνα
Ολάντ

 

Οι κυβερνήσεις στην Δύση έχουν τις ευθύνες τους για πολέμους  και το ξέρουμε όλοι. Ο λαός θα πρέπει να προσέξει το φανατισμό που προκύπτει από τέτοια γεγονότα, να ξέρει τι πραγματικά έχει συμβεί και να αποκυρήξει τον ρατσισμό που παράγουν συχνά κράτος και κανάλια. Όπως το βλάκα το Μπογδάνο. Ναι, ξεφεύγω λίγο, ρε Μπογδάνε δεν κάνεις τέτοιο τουίτ. Σε βλέπουν γιαγιάδες, παιδιά, αμόρφωτοι, ένα σωρό κόσμος. Είναι δυνατόν μετά από τέτοια τραγωδία να καλείς κατευθείαν για περισσότερο αίμα; Να καλείς για φανατισμό, πάνω στον πανικό, με απόλυτα σωστή ωρολογία των πολεμικών μαχητικών σαν αυθεντικός πολεμοχαρής; Ακόμα κι αν αυτό ήταν η λύση δεν το γιορτάζεις όυτε παίζεις Risk, το επιτραπέζιο. Ξέρεις πόσος αθώος κόσμος θα πεθάνει έτσι; Ρώτησες τις μανάδες πως θα νιώθουν που οι γιοί τους θα είναι σε πόλεμο; Θα μου πεις περήφανες θα νιώθουν,αφού θα τις φανατίζεις εσύ και όμοιες σου τηλεπερσόνες. 


Εικόνα
Μπογδάνος






Για την τραγωδία στο Παρίσι:

Μπορεί να φταίει ο θρησκευτικός φανατισμός.
Μπορεί να φταίει η Δύση για το αίμα που χύνεται Μ.Ανατολή εδώ και δεκαετίες.
Μπορεί να φταίει η εκμετάλλευση των πρώτων υλών της Μ.Ανατολής από την δύση.
Σίγουρα πάντως δεν φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

 
 

Απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα στο όνομα της εθνικής ενότητας κατά της τρομοκρατίας


Το έχουμε δει και στο παρελθόν: στο όνομα της δημοκρατίας απειλούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα, με τον στρατό στους δρόμους, την απαγόρευση κυκλοφορίας, το κλείσιμο των συνόρων, την απαγόρευση συγκεντρώσεων και τα λοιπά. Και το πιο σημαντικό; Στο όνομα της δημοκρατίας και της πάταξης της τρομοκρατίας πέφτουν βόμβες. Αρκεί να θυμηθούμε τι ακολούθησε μετά τους Δίδυμους Πύργους. Η συστράτευση, το θόλωμα του κόσμου για να υποστηρίξει στρατιωτικές ενέργειες με τον θάνατο χιλιάδων αθώων και την.. εθνική ενότητα μέσω ενός πολύ δυνατού εργαλείου.  

Του φόβου. 
 


  
 
Συντάκτης: 
George Fiorakis
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Ένας δρόμος σύγχρονης αθηναϊκής ιστορίας, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του ντόπιου ιστού, γεμάτο αφηγήσεις. Ένας κοινός τόπος, όπου η καθημερινότητα συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα μικρά ανθρώπινα...

think

Οι Empty Frame ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple Athens, για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ "Underdogs" σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την μπάντα.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter