Γράφουν

Let Me Know Festival: Ένα διήμερο με 10 μπάντες στο Θέατρο Χυτήριο

Δέκα δυνατά live από τους Keep shelly in athens και τους Baby Guru, μέχρι τους Μy Drunken Haze και τους Sexy Christians σε ένα διήμερο φωτιά στον underground χώρο που δημιούργησε το θέατρο Χυτήριο.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, 16 και 17 Οκτωβρίου, η νέα εναλλακτική ελληνική μουσική σκηνή περνά απο το Let me Know festival.

Το line up
Keep Shelly in Athens | Baby Guru | Noise Figures | My Drunken Haze | Sexy Christians | Birthmark | Dusk | Echo Train | Empty Frame | Pop Eye

 
//

1η ημέρα 


Keep Shelly in Athens

Εικόνα
Keep Shelly in Athens - live στο Let Me Know festival

Facebook page

Οι Keep Shelly in Athens, με τη Myrtha πλέον στη φωνή, είναι έτοιμοι...έτοιμοι για το Let me know festival, για την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “Now I'm ready” και για την περιοδεία τους στην Αμερική.

H εμφάνιση τους στο Let me know festival στις 16.10 συμπίπτει με την κυκλοφορία του δίσκου αλλά στο πρόγραμμά τους θα ακούσουμε και κομμάτια από παλιότερες κυκλοφορίες. Μια καλή ευκαιρία να τους απολαύσουμε στην Αθήνα γιατί στις προθέσεις τους είναι επιστρέφοντας από Αμερική να περιοδεύσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.





My Drunken Haze

Εικόνα
My Drunken Haze live στο Let Me Know festival

Facebook page

Οι My Drunken Haze δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2010 από τον κιθαρίστα, στιχουργό και συνθέτη Spir Frelini σαν μια απόπειρα συνένωσης της νεοψυχεδέλειας, του 60's garage κιθαριστικού ήχου και των αιθέριων φωνητικών της dream pop σκηνής. 

Στις αρχές του 2014 κατά τη περίοδο των ηχογραφήσεων, έχτισαν τον πρώτο τους δίσκο κομμάτι-κομμάτι με την βοήθεια του King Elephant, που έχει κάνει την παραγωγή του album. Νέες μουσικές κατευθύνσεις δόθηκαν για τα δεδομένα της μπάντας και οι ήδη αφομοιωμένες καταβολές τους (The Byrds, John Barry, The Brian Jonestown Massacre, Still Corners και πολλές ακόμη) συγκεντρώθηκαν σ' ένα ακέραιο αποτέλεσμα χωρισμένο σε δύο μέρη.

Η πρώτη πλευρά του δίσκου φέρει τον απόηχο των 60s μέσα από ένα χαμένο καλοκαίρι πολυτάραχων βιωμάτων, rock'n'roll, σεξουαλικής απελευθέρωσης, ψευδαισθήσεων, καταστροφής και αυτοκαταστροφής. Η δεύτερη πλευρά, πιο σκοτεινή μουσικά και στιχουργικά, παραπέμπει στο σινεμά της nouvelle vague, οικοδομώντας μια ατμόσφαιρα σουρεαλισμού και αφηγούμενη την παραμορφωμένη μέσα από το πρίσμα ενός καλειδοσκόπιου ιστορία ενός ανολοκλήρωτου έρωτα. 






Sexy Christians

Εικόνα
Οι Sexy Christians live στο Let Me Know festival

Facebook page

Οι The Sexy Christians δεν βλέπουν τον εαυτό τους ως μπάντα. Το ότι είναι μια παρέα που εξαπολύει το υγρό, βρώμικο και ιδρωμένο rock'n'roll της το θεωρούν ένα εντελώς τυχαίο γεγονός. Γνωρίζονται  από παλιά αλλά το Δεκέμβρη του 2012 επισημοποίησαν την ταραγμένη σχέση τους. Από τότε τους έχουν πάρει μάτι σε μεγάλα φεστιβάλ, κυριλέ ξενοδοχεία, κλαμπζ, καταλήψεις, φορτηγά, μπαράκια, υπόγες, πριβέ πάρτυ, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και πολλά ακόμη...

Χαρακτηριστικά των εμφανίσεων τους είναι οι πολύχρωμες φούστες, το ασταμάτητο groove και οι εναλλαγές ρόλων τα οποία οδηγούν στον διονυσιακό σουρεαλισμό και τη μινιμαλιστική ψυχεδέλεια.    
   






Birthmark

Εικόνα
Birthmark live στο Let Me Know festival

photo: astygraph 

Οι Birthmark είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2001 στην Αθήνα και τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησε από την The Sound Of Everything το τρίτο τους LP album με το όνομα Subtract. Σε μια προσπάθεια να ενώσουν φαινομενικά διαφορετικά είδη, χρησιμοποίησαν ρετρό ήχους, κιθάρες shoegaze, dub μπασογραμμές και hip hop ηλεκτρονικούς ρυθμούς, σ'ένα album που σηματοδοτεί μία αλλαγή πορείας από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους.

Περισσότερα, στο Facebook page της μπάντας.



//
 

2η ημέρα 


Baby Guru

Εικόνα
Baby Guru live στο Let Me Know festival

Facebook page
 

Οι Baby Guru δημιουργήθηκαν από 3 παιδικούς φίλους (Obi Serotone, King Elephant και Sir Kosmiche), μια βροχερή μέρα στα τέλη του 2009 σε ένα υπόγειο. Κουρασμένοι με την τυπική φόρμα μιας ροκ μπάντας, δίνουν έμφαση στον αυθορμητισμό και καλλιεργούν μια εμμονή με την κληρονομιά του Krautrock και τα πειραματικά κρουστά της Αφρικής. Παραμένουν αθεράπευτα γοητευμένοι από την αναλογική ζεστασιά της proto-electronica και την ωμή δύναμη του garage punk, ενώ επιδεικνύουν μια κινητήρια άποψη για το ρυθμό και τους στίχους που ακροβατούν ανάμεσα στον άκρατο στοχασμό και το ντανταϊσμό.

To χειροποίητο ντεμπούτο τους ηχογραφήθηκε στο υπόγειο του King Elephant, είναι εξ ολοκλήρου σε παραγωγή, ενορχήστρωση και μίξη από την ίδια την μπάντα. Αναζητώντας τις επιρροές του “Baby Guru”, συναντάμε την ψυχεδελική μουσική, την αγάπη της μπάντας για τα samplers, τα Aφρικάνικα κρουστά, τις ηλεκτρονικές μεθόδους (looping, splicing, editing) αλλά και την kraut pop.

Στη συνέχεια, ήρθε το “Pieces”, ενώ το τρίτο album τους “Marginalia” κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη τον Μάρτιο του 2014 και είναι η πιο φιλόδοξη δισκογραφική δουλειά τους μέχρι σήμερα. Το “Marginalia” δεν κινείται στα περιθώρια, αλλά δικαιολογεί τον τίτλο του επεκτείνοντας το μυαλό και το σώμα προς κάθε δυνατή κατεύθυνση μέσω της μουσικής του υπόστασης.






Noise Figures

Εικόνα
Noise Figures live στο Let Me Know festival

Facebook page

Το lo-fi δίδυμο των The Noise Figures κατάγεται από την Αθήνα και παίζει fuzz rock. 

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης του ομώνυμης δουλειάς που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, το ντουέτο των The Noise Figures επιστρέφει δυναμικά με το ”Αphelion”.

Οι Γιώργος Νίκας (drums, φωνή) και Στάμος Μπάμπαρης (κιθάρα, φωνητικά), μετά από δύο Ευρωπαϊκές περιοδείες, εκατοντάδες συναυλίες σε όλες τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις και έχοντας μοιραστεί την σκηνή μαζί με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα (Black Rebel Motorcycle Club, Growlers, Japandroids, No Age, Dead Meadow, Sonic Jesus, Sylvain Sylvain), ανεβάζουν μουσικά τους τόνους και μας προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς. 




 

------

Άσχετο! Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook.

------ 


Echo Train

Εικόνα
Echo Train live στο Let Me Know festival

Facebook page

Οι Echo Train είναι μία ψυχεδελική ροκ μπάντα, που σχηματίστηκε στην Κυψέλη το 2014, απο τη Ren, το Greggy K. και το Ντένη Παναγιωτίδη. Έντονα επηρεασμένοι από την ψυχεδέλεια της δεκαετίας του ‘60 και του ’70, και με όχημά τους το «τρένο» της ψυχής, εξερευνούν μουσικά, τα ρομαντικά αλλα και τα μυστικά παιχνίδια του μυαλού. Ο δίσκος τους κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2015. Η μπάντα αποτελείται απο τους Ren, Greggy K., Ντένη Παναγιωτίδη, Guspyr, Σπύρο Βαλκανιώτη και Θάνο Καραγιάννη.



 

Empty Frame


Εικόνα
Empty Frame live στο Let Me Know festival

Facebook page

Μια από τις πιο δυναμικές μπάντες της εναλλακτικής ροκ σκηνής έρχεται στο Let me know festival για ένα ακόμη ξεχωριστό live.

Με μπόλικα στοιχεία rock, indie, desert/americana, gypsy, neofolk «στις αποσκευές τους» οι Empty Frame υπόσχονται μια εκρηκτική βραδιά  με ύφος όπως πάντα ηλεκτρισμένο και μελωδίες που μόνο τα κλασικά όργανα (τσέλο, βιολί, πιάνο) μπορούν να δημιουργήσουν.






Dusk

Εικόνα
Dusk live στο Let Me Know festival

Facebook page

Το 2012 η Dusk ηχογράφησε & κυκλοφόρησε το πρώτο της single , " What are the chances ? " , από την «The Sound of Everything» με την οποία συνεργάστηκε & για τις επόμενες κυκλοφορίες της . Το οικείο "Chances" , αναδεικνυόμενο από το Jumping Fish ως το καλύτερο τραγούδι ανερχόμενου καλλιτέχνη για το 3ο τετράμηνο του 2013 , άνοιξε τον δρόμο για την καρδιά του κοινού και προλόγισε τον ερχομό του πρώτου της album "The Debut of Crossing the Lines" το οποίο κυκλοφόρησε έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι ακουστικών εμφανίσεων και ηχογραφήσεων ενός έτους , τον Απρίλιο του 2014 . Στη συνέχεια , στήνοντας την επίλεκτη μπάντα της ,ξεκίνησε εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές τις οποίες & συνεχίζει.





Pop Eye

Εικόνα
Pop Eye live στο Let Me Know festival



photo: George Lathyris

Οι Pop Eye δημιουργήθηκαν τέλη 2005, από τους αδελφούς Γιάννη & Μάρκο Καλατή και το Δημήτρη Καμπούρη, ενώ στην πορεία στην παρέα τους προστέθηκε ο Μάνος Αναγνωστάκης και η Έφη Θεολόγου. Όπως λένε κι οι ίδιοι: «Ο Ποπάι δεν ήταν ο αγαπημένος μας ήρωας. Η ποπ όμως είναι η αγαπημένη μας μουσική...κι έτσι αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά.» Οι Pop Eye παίζουν με τα pop ιδιώματα (indie pop, electropop, electronica, dance) και παρουσιάζουν τη δική τους ηλιόλουστη pop.

Περισσότερα, στο Facebook page της μπάντας.





//

Extra info

Θέατρο Χυτήριο
Ιερά Οδός 44, Αθήνα

Ημέρες
16 και 17 Οκτωβρίου 2015

Είσοδος
προπώληση 6 ευρώ (τα 200 πρώτα εισιτήρια 5 ευρώ)
ταμείο: 8 ευρώ



//

Και το πόστερ του φεστιβάλ!

Εικόνα
Let Me Know Festival: Ένα διήμερο με 10 μπάντες και πολύ indie rock και νεοψυχεδέλεια

 
 

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter