Γράφουν

Η πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του παραμυθιού «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» - έτος 1903

Δείτε το πρώτο version σε βίντεο του παραμυθιού του Lewis Caroll, που αποκαταστάθηκε πριν λίγα χρόνια, 100 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία. Ταινία που έμεινε αξέχαστη και εξαιτίας των σπέσιαλ εφέ που έγιναν για την απόδοση της ιστορίας, στα πρώτα χρόνια της 7ης τέχνης.

Η πρώτη μεταφορά του παραμυθιού του Lewis Carroll «Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» σε κινηματογραφική εκδοχή, το 1903. Η ταινία έγινε 37 μόλις χρόνια μετά το βιβλίο του Lewiς Carroll και 8 χρόνια μετά από τα πρώτα πρόωρα βήματα του κινηματογράφου.

Μια παραγωγή σε σκηνοθεσία του Cecil Hepworth και του Percy Stow που χρησιμοποίησαν κάθε δυνατό νεωτερισμό της εποχής εκείνης. Ο Cecil Hepworth είναι από τους πρώτους και αφανείς ήρωες του κινηματογράφου, παραγωγός και σκηνοθέτης που αναγνώρισε τις δυνατότητες των ταινιών μεγάλου μήκους και των σπέσιαλ εφέ. Ξεκίνησε με ταινίες μικρού μήκους, του ενός λεπτού.  
 

Εικόνα
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
Εικόνα
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

 

Η συγκεκριμένη ταινία, με την θρυλική ηρωίδα, ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια που είχε παραχθεί ποτέ στην Βρετανία. Όπως φαίνεται και στο βίντεο είχε γίνει προσπάθεια να κρατηθεί το ύφος του παραμυθιού, σύμφωνα με τις πρωτότυπες εικονογραφήσεις του John Tenniel. Κοστούμια περίτεχνα σχεδιασμένα, σκηνικά στα πρώτα στούντιο και δημιουργικοί άνθρωποι γέννησαν ένα μικρό θαύμα, μια ταινία μηκρού μήκους. Το καστ, οι ηθοποιοί που παίζουν τα χαρτιά ήταν μέλη και φίλοι της οικογένειας των σκηνοθετών καθώς επίσης και οι ίδιοι είναι στους πρωταγωνιστές. Η γυναίκα του Hepworth είναι η Red Queen, ο ίδιος παριστάνει τον βάτραχο και ακόμη και η γάτα ήταν το δικό τους κατοικίδιο!
 

Εικόνα
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
Εικόνα
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
Εικόνα
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

 

Αν και υπήρχε μόνο ένα αυθεντικό αντίγραφο του αρχικού φιλμ, το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου αποκατέστησε εν μέρει την ταινία και τον πρωτότυπο χρωματισμό και το έβγαλε ξανά σε κυκλοφορία το 2010. Σύμφωνα με το ινστιτούτο η διάρκεια της αρχικής ταινίας ήταν περίπου 12 λεπτά και κατάφεραν να αποκατασταθούν 9 και 30 δευτερόλεπτα.

Η ταινία είναι πλέον διαθέσιμη σε διάφορες μορφές όπως dvd, αλλά και στο youtube που το εντοπίσαμε και σας το μεταφέρουμε!

 

Enjoy 

 
 

Δείτε ακόμη 
- Γυναίκες στα κόμικς [πρόταση βιβλίου}
- Η Αλίκη στη Χώρα του LSD [πρόταση βιβλίου}  

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

H Πρωτοβουλία Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτορισσών /ων της Αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μας καλεί να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε το μονοήμερο δράσεων, που διοργανώνει στον προαύλιο του...

think

Ένα όνομα, δύο εξειδικευμένα καταστήματα με διαφορετικό χαρακτήρα αλλά κοινό σκοπό να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων της πόλης και της γειτονιάς. Στο καινούργιο Growshop του Cannabisos Seeds στο 19 της Ζωοδόχου...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter