Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Abies Sylos με τον τίτλο "Ανακολουθίες"

Η ζωγράφος και μουσικός Γεωργία Συριοπούλου (a.k.a Abies Sylos) παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο "Ανακολουθίες", με έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων, σχέδια, ακουαρέλες και ακρυλικά. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Blue Rose.

Οι ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ είναι εικόνες ανθρώπων και τοπία. Κοινό σημείο και στα δύο η απουσία. Απουσία ασυνεχής, ρηγματώδης. Οι αντιθέσεις σε αυτή την ενότητα, πότε εικαστικές, πότε αφηγηματικές, λύνονται τελικά με ανακόλουθο τρόπο, άλλοτε διαλύοντας τη συνοχή, άλλοτε πυκνώνοντας αιφνιδιαστικά. Το ρίζωμα και η διακλάδωση είτε ως ρυθμός είτε ως αφήγηση είτε ως μύθος εμφανίζονται με επιμονή. 

Η Abies Sylos εικονογραφεί και γράφει για το φιλικό Merlin's Music Box. Με χαρά δημοσιεύουμε πληροφορίες για την 1η ατομική της έκθεση. 


Ο Bill Hunchback (Βασίλης Καμπούρης) γράφει για τα έργα της Γεωργίας Συριοπούλου: 

"Το να μπεις σε έναν χώρο έργων με την ψυχή του καλλιτέχνη να σε περιβάλλει περιγράφοντας με διάφορες εκφάνσεις της την μία του αλήθεια, γίνεται πολλές φορές έτσι ώστε να μοιάζει με εύκολη υπόθεση, μα δεν είναι καθόλου εύκολη. Βλέπω τα έργα της Γεωργίας στους τοίχους και παρατηρώ τον άνθρωπο. Φυσικά ο άνθρωπος δεν είναι πάντοτε ορατός σε αυτά, όμως είναι το βλέμμα του ή είναι η δυναμική του, ακόμα κι όταν πρόκειται για μια σπουδή απουσίας και θανάτου. Για ποιόν λόγο κάνουμε τέχνη; Δεν είμαστε ακριβώς λειτουργικό γρανάζι της φύσης -και με την λέξη φύση εννοώ τα πάντα - αλλά είμαστε οι παρατηρητές ενός θαύματος. Γιατί πως μπορεί να μην είναι θαύμα το ότι εμφανιζόμαστε ως άνθρωποι μέσα σε μια πανδαισία οργανισμών, ενεργειών και χρωμάτων, ώστε να παρατηρήσουμε και να αποδεχτούμε ουσιαστικά, τον εαυτό μας να είναι επισκέπτης που έρχεται κι όσο κι αν λατρεύει ότι βιώνει, τελικά πρέπει να φύγει;

Κάνουμε τέχνη γιατί θέλουμε να μιλήσουμε γι' αυτό, όμως όχι με καθημερινά λόγια, γιατί δεν φθάνουν για το θαύμα.
Τα χέρια του ανθρώπου που κάτι ζητούν.
Να αγγιχθούν ;
Να αγγίξουν ;
Να σφίξουν την άμμο του " ονείρου μέσα σε κάποιο όνειρο" του Πόε ακόμα πιο πολύ αν κλείσουν;

Η εντύπωση της μουσικής από ένα ακουμπισμένο όργανο , η εντύπωση του συσχετισμού των πάντων στην εμπλοκή των φύλλων, των κλαδιών, των βράχων, των θάμνων, των ιχνών ανθρωπότητας λόγω των σπιτιών .
Η εντύπωση της μακρινής θέας , η εντύπωση της κοντινής , η εντύπωση της γαλήνης της μοναξιάς και της απουσίας σε περιπτώσεις και ταυτόχρονα η υπενθύμιση του θαύματος, που δεν το θέλουμε μα έτσι θα γίνει, θα το χάσουμε. Αν ο άνθρωπος δεν έχει την εντύπωση του αυτό υπάρχει;

Το ερώτημα έχει συζητηθεί πολύ, όμως τα έργα της Γεωργίας όπως στέκονται στους τοίχους μου θυμίζουν παράθυρα προς μια θέα που θα μείνει και εν απουσία, γι' αυτό και η περιπλάνηση ανάμεσά τους δεν είναι και τόσο εύκολη ή "διαγώνια" υπόθεση." 

* Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Blue Rose από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 17 Νοέμβρίου, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ..

 

Κάποια από τα έργα που θα παρουσιαστούν και μερικά ακόμη από την ζωγράφο Γεωργία Συριοπούλου

Εικόνα
InExarchia Collage

 

Εικόνα
Abies art


Εικόνα
Abies art


 

Εικόνα
Abies art

//

Δείτε ακόμη:
 

Κινηματογραφία - έκθεση φωτογραφίας στο θέατρο Εμπρός

Μια ταινία για τον Βαν Γκογκ, ζωγραφισμένη στο χέρι

Και φαγητό! Αυλή στην Μεθώνης, αγαπημένο εστιατόριο στα Εξάρχεια

// 
 

Εικόνα
InExarchia Abies Sylos

 

Η Γεωργία Συριοπούλου (Abies S.)

-Έχει τελειώσει την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1997.
-Διδάσκει σχέδιο και ιστορία τέχνης, έχει κάνει εικονογραφήσεις εντύπων και έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνογράφου στον κινηματογράφο.
-Παράλληλα είναι μουσικός με πτυχίο Φούγκας και δίπλωμα Σύνθεσης. Έργα της για μικρά σχήματα πνευστών και εγχόρδων έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες στο χώρο του μεγάρου Μουσικής. 
 
Δείτε ακόμη: Μια συνέντευξη με τον Alex K. και τον Γιάννη Κ. από το Merlin's Music Box 

 

//

Πληροφορίες Έκθεσης 

Έκθεση ζωγραφικής "Ανακολουθίες",
Η πρώτη της ατομική έκθεση της Γεωργίας Συριοπούλου (Abies Sylos)
Blue Rose, Πλατεία Καρύτση 5

Εγκαίνια
Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης
από τις 28/10 έως τις 17/11/2017 
 

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter