Η κοινωνική κουζίνα "Άλλος Άνθρωπος" συνεχίζει το έργο της και μας καλεί στα 6α γενέθλιά της

Ο Άλλος Άνθρωπος που όλοι γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια από τα γεύματα αλληλεγγύης που προσφέρει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, συνεχίζει τις δράσεις του, μετά από έκκληση για συμπαράσταση η οποία ήρθε από πολύ κόσμο που στηρίζει σταθερά το έργο του. Η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης γιορτάζει και μας καλεί στις 8 Δεκεμβρίου στο σπίτι του Άλλου Ανθρώπου, στον Κεραμεικό.

O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την πρωτοβουλία όντας άνεργος και ο ίδιος. Με τη φράση "Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν", ξεκινούσε πριν λίγες ημέρες το κείμενο, μέσω του οποίου ζητούσε τη στήριξη όλων όσων πιστεύουν στο έργο που εκείνος και η μεγάλη ομάδα Ανθρώπων προσέφεραν τα τελευταία χρόνια, με στόχο να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις.

Από το κείμενο που αναρτήθηκε από τον Άλλο Άνθρωπο, ο κόσμος ενημερώθηκε ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για το Κοινωνικό Σπίτι, καθώς τα έξοδα είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν εύκολα να καλυφθούν. Τελικά τα χρήματα, τα οποία έπρεπε οπωσδήποτε να μαζευτούν μέχρι 15 Δεκεμβρίου, συγκεντρώθηκαν, αλλά μπορεί ο καθένας ακόμη να συνεισφέρει για τις μελλοντικές δράσεις του Άλλου Ανθρώπου και την οικονομική στήριξη του Σπιτιού, που εκτός των άλλων λειτουργεί σαν χώρος διδασκαλίας και αποθήκης προμηθειών.
 
Μέσα σε τέσσερα χρόνια, πέρασαν από το Κοινωνικό Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου χιλιάδες άνθρωποι "για φάνε το πρωινό τους, να κάνουν μπάνιο και να πλύνουν τα ρούχα τους" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Μαζί μοίρασαν σε πάνω από 6 χιλιάδες οικογένειες τρόφιμα για όλο το μήνα, πρόσφεραν σε 300 παιδιά, κάθε χρόνο, όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη, δημιούργησαν τμήματα βοηθητικής διδασκαλίας, θεατρική ομάδα, και μαγείρεψαν και 3 χιλιάδες μερίδες, μοιράζοντάς τις καθημερινά, την περίοδο της προσφυγικής κρίσης. 

"Σας ευχαριστώ από καρδιάς και η δράση της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος θα συνεχιστεί με τα μαγειρέματα στο δρόμο, σε πείσμα όλων όσων πολεμάνε αυτή την ιδέα, βάζοντας το οικονομικό πάνω από τη δράση και την ιδέα της Αλληλεγγύης"  - Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

 

Εικόνα

 
 

6 χρόνια Αλληλεγγύης - Πάρτυ στο Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου
Στις 8 Δεκεμβρίου, η Κοινωνική Κουζίνα, ο Άλλος Άνθρωπος θα γιορτάσει τα 6α γενέθλιά της. Καλούν όλους μας να γιορτάσουμε μαζί την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αγάπη! Στο σπίτι του Άλλου Ανθρώπου, Πλαταιών 55, στον Κεραμεικό.


Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον «Άλλο Άνθρωπο»;
Το όλο εγχείρημα στηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές. Μπορείτε να βοηθήσετε με τρόφιμα, χρήματα ή εθελοντική εργασία. Διαβάστε αναλυτικά, στο λινκ
 
Τα χρήματα που μαζεύει ο Άλλος Άνρωπος, πληρώνουν το ενοίκιο του σπιτιού, τους λογαριασμούς, τα μεταφορικά και έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν. Υπάρχουν τακτικές ανακοινώσεις στο blog και στο Facebook σχετικά με το πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν και τι πληρώθηκε με αυτά. 


*η αρχική φωτογραφία είναι από την Κοινωνική Κουζίνα του Άλλου Ανθρώπου στο Μοναστηράκι
 



Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter