"This is a Happy Story" με την Esterina

Η Εστερίνα ή πλήρως Εσθήρ-Ειρήνη Κανέλλου, έχει πάθος με τη μουσική και δε χάνει ευκαιρία να το εκφράσει με κάθε τρόπο, είτε αυτό σημαίνει τραγούδι, ραδιόφωνο, επιλογή μουσικής σε μπαρ...

συνέντευξη: Nancy Angelopoulou
φωτογραφίες: George Fiorakis


Στη βόλτα μας στα Εξάρχεια, μιλήσαμε για το άλμπουμ "This is a happy story", για το πότε θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε να ερμηνεύει τα κομμάτια του ζωντανά και φυσικά μιλήσαμε για τα δικά της Εξάρχεια.
 



Και εδώ ολόκληρο το playlist με τον δίσκο της


Συζήτηση με την Esterina

 
Το άλμπουμ "This is a happy story" χτίζεται αρκετά χρόνια, πως φτάσαμε μέχρι την κυκλοφορία του;

 
Το "This is a happy story" ήταν ουσιαστικά η απόφασή μου να ξεκινήσω κάτι προσωπικό με τη μουσική, το πως εγώ θέλω να εκφραστώ και μέσα από ποιο είδος. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των κομματιών, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ήρθε η γνωριμία μου με τον Άρη (dj, producer RSN), ο οποίος έδωσε κάποιες παραγωγές για το "This is a happy story". Αποφασίσαμε όμως, την ίδια ακριβώς περίοδο που εγώ ετοίμαζα αυτό το δίσκο, να κάνουμε από κοινού ένα project. Τελικά πήρε προβάδισμα το δεύτερο, το άλμπουμ "We got music". Tο "This is a happy story" περίμενε υπομονετικά και όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος της συνεργασίας μου με τον Άρη αποφάσισα ότι είναι μια καλή εποχή να μιλήσει. Νομίζω ότι χρονικά, κοινωνικά, μουσικά ταιριάζει τώρα. 


Εικόνα
This is a happy story


Εικόνα
This is a happy story

 

Τα κομμάτια που ερμηνεύεις στο δίσκο έχουν όλα δικούς σου στίχους, πες μας για τις αφορμές και για τη μουσική βέβαια..

Πρόθεσή μου ήταν να γραφτεί ένας  χαρούμενος δίσκος, ένας δίσκος με διέξοδο, φωτεινός, χωρίς θλίψη και μιζέρια, που να εστιάζει σε καλά πράγματα. Επέλεξα μουσικές που έκαναν περισσότερο αίσθηση σε εμένα, με επιρροές από τη soul, γιατί εκεί κινούμαι και ως ακροατής. Η σύνθεση της μουσικής του άλμπουμ ήταν συνεργασία. Ο βασικός παραγωγός και ο άνθρωπος που έχει χτίσει μουσικά το άλμπουμ είναι ο dj Bedman, που είναι και πίσω από το κομμάτι Love is good. O Πειρατής, φίλος μου από τη Θεσσαλονίκη έχει κάνει την παραγωγή ενός κομματιού (About you) και δύο κομμάτια ο Άρης (Intro, Wanna Hear). 

 
"Πρόθεσή μου ήταν να γραφτεί ένας  χαρούμενος δίσκος, ένας δίσκος με διέξοδο, φωτεινός, χωρίς θλίψη και μιζέρια, που να εστιάζει σε καλά πράγματα."



Σε έχουμε συνηθίσει στα live του "We got music" με τον Άρη στα decks και το μπάσο και το Δημήτρη Σιάμπο στην ηλεκτρική κιθάρα να σας συνοδεύει σε αρκετές εμφανίσεις. Πως είναι να τραγουδάς με τη συνοδεία μπάντας, πως σου φαίνεται η αλλαγή; 

 

Το να τραγουδήσω ζωντανά με μπάντα ήταν κάτι που ήθελα πάντα. Η εμπειρία με τον dj, τον Άρη, στα live ήταν κι αυτό ένα εναλλακτικό είδος. Τώρα με το "This is a happy story" ήθελα πολύ να δω πως αυτό θα είναι πραγματικά ζωντανό, να ακούς κάθε ήχο. Από το ντουέτο πήγαμε πια στο κουιντέτο, είναι πέντε ξεχωριστοί μουσικοί, ο Νίκος Βλάχος στο μπάσο, ο Φοίβος Κουντουράκης στα τύμπανα, ο Δημήτρης Σιάμπος στην κιθάρα - που μας ακολουθούσε και στις ζωντανές μας εμφανίσεις με τον Άρη-  και ο Γιάννης Δημητριάδης (Happy dog project) στα πλήκτρα.  

 

Εικόνα
This is a happy story

 

Η ενορχήστρωση του δίσκου;

Η ευθύνη της ενορχήστρωσης δόθηκε στο Δημήτρη Σιάμπο αλλά κατά τη διάρκεια των προβών είδαμε ότι το jamming λειτούργησε και υπήρξε σύμπνοια. Ο καθένας έδινε το στοιχείο του και ουσιαστικά οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει από κοινού, έχουμε όλοι λόγο μέσα σ' αυτό. 
 

Επόμενή σας ζωντανή εμφάνιση;

-Στις 29 Μαρτίου έγινε η παρουσίαση του άλμπουμ στο Faust και τώρα έχουμε άλλη μία εμφάνιση στις 21 Μαΐου στον ίδιο χώρο, που με αυτή λογικά θα κλείσουμε τη χειμερινή μας σεζόν. Θα παίξουμε κομμάτια του This is a happy story και έχουμε διασκευάσει κομμάτια καθαρής soul όπως το "What have you done" από Naomi Shelton και φτάνουμε μέχρι Beyonce και Rihanna, neo-soul, προσαρμοσμένα/διασκευασμένα στο ύφος που μας αρέσει.    

τι θα κάνεις με την Λίντα Βαγγέλη;

Εικόνα
This is a happy story

 

Εικόνα
This is a happy story

 

Τα Εξάρχεια με τα δικά σου μάτια; Τι σημαίνει σαν περιοχή για σένα;

 Τα Εξάρχεια για μένα είναι η αυτονομία μου. Ενώ εκτός Αθηνών έχω ζήσει αρκετά χρόνια μόνη μου, στην επιστροφή μου στην Αθήνα ήταν το πρώτο μέρος που έζησα μόνη μου. Στα Εξάρχεια επίσης δούλευα και σε συνδυασμό με το τι σημαίνει γενικότερα αυτή η περιοχή, προφανώς και με επηρέασε, έκανε το πέρασμα της από πάνω μου. Το πρώτο μου σπίτι, ένα απ' τα πιο όμορφα που είχα, ήταν στη Μαυρομιχάλη. Από βόλτες μου άρεσε το Ποδήλατο για ποτό και μπύρα και το Καφεκούτι το χειμώνα για καφέ. Το καλοκαίρι ζεν και ησυχία στην Καλλιδρομίου και στο Λόφο του Στρέφη με καφέ στο χέρι. Στα Εξάρχεια επίσης, γράφτηκε το ήμισυ του This is a happy story (οι στίχοι), πράγμα που κάνει contrast αλλά το γκρι των Εξαρχείων με επηρέασε αρκετά.. και οι στίχοι απ' το We got music γράφτηκαν εδώ. 
 


Εικόνα
This is a happy story

 

Συντάκτης Nancy Angelopoulou 
Φωτογραφίες George Fiorakis

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, επιστρέφουμε στο Solaris για να γνωρίσουμε τον κόσμο του νέου Tomahawk Angel, σε έκδοση μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες κόμικς των ΗΠΑ, της Dark Horse...

think

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter