Γράφουν

Gypsy Jazz μουσική, με την «Μπάντα Ταπί» [inExarchia BandTrack]

Με τρέλα για το χορό και με αγάπη για διαφορετικές διασκευές, πάντα με σεβασμό στο πρωτότυπο κομμάτι.

inExarchia #BandTrack:  Μπάντα Ταπί
συνέντευξη: Nancy Angelopoulou


Hometown
Αθήνα 
 

Genre
Swing and Groove
 

Ινφο
Συστάθηκαν το 2012. Η gypsy jazz και το swing συναντούν το ρεμπέτικο τραγούδι, όσο δίπλα τους τα blues και τα rock ’n’ roll συνομιλούν με το hip hop και την funk. Η reggae κάνει τον guest star και τα beats του electro-swing εμφανίζονται για να κλέψουν την παράσταση.
 

Εμφανίσεις
Οι Ταπί έχουν παίξει σε πολλά στέκια της Αθήνας και της επαρχίας και σε διάφορες μουσικές σκηνές. Θα τους δούμε επίσης στο Ίλιον Plus την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου με τους Manouchedrome. 
 

Members
Κώστας Γαμμα (φωνή)
Γιώργος Μουρίκης (κιθάρα)
Έλλη Βασιλάτου (κλαρινέτο), Χρήστος Γ. (μπάσο)
Χάρης Παρασκευάς (drums)

 

Social
Εδώ το fb page για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα, τραγούδια και εμφανίσεις της μπάντας. 




 

//

Μια γρήγορη συνέντευξη για να γνωρίσουμε καλύτερα τους Ταπί:

"Μπάντα Ταπί" ξανασυστήνεστε με την ολοκληρωμένη σύνθεσή σας, κρατάτε όμως πολλές σταθερές, από το 2012 μέχρι σήμερα πως θα περιγράφατε την ιστορία της μπάντας;

Αν κάθε μπάντα έχει μια συνταγή, η δική μας βασίζεται σε τρία συστατικά. Τη διάθεση για χορό, την αγάπη για τις διασκευές και την gypsy jazz μουσική. Ίσως αυτές είναι οι σταθερές που αναφέρετε. Κατά τα άλλα, από το 2012 μέχρι σήμερα, αλλάζουμε διαρκώς, προσπαθώντας να μη χάνουμε τον αρχικό μας στόχο. Να παίζουμε μουσική για να περνάμε όλοι όμορφα.  


Τελικά πόσο εύκολο είναι να διασκευάσεις ένα κομμάτι; Συνήθως από τι πιάνεστε για να αποφασίσετε προς τα που θα πάει το κάθε τραγούδι;  

Όσο πιο “διασκευή”, τόσο πιο δύσκολο. Πολλές φορές το να διασκευάσεις ένα τραγούδι μπορεί να σημαίνει να γράψεις μουσικά μέρη, εμβόλιμα ή εισαγωγικά κλπ. Όμως η αγάπη για κάποιο τραγούδι σε συνδυασμό με κάποια ιδέα διαφορετικής προσέγγισης που μπορεί να έχεις για αυτό, κάνει τη μισή δουλεία. Φυσικά, δεν πετυχαίνουν όλες οι απόπειρες διασκευής και πολλές φορές μέσα στα χρόνια μπορεί να διασκευάσουμε μια διασκευή μας…  


Τι κάνει μια διασκευή πετυχημένη για εσάς; 

Μετράνε πολλοί παράγοντες για να ονομάσουμε μια διασκευή πετυχημένη. Οι βασικοί, ίσως είναι, η διαφορετικότητα από το πρωτότυπο τραγούδι αλλά και ο σεβασμός προς αυτό. Πάντα με μια λογική να μην είναι “μία από τα ίδια”, χωρίς να σημαίνει ότι το καταφέρνουμε σταθερά.  
 
 

Εικόνα
Μπάντα Ταπί

 
-----------

Δείτε ακόμη:  

Κραβ Μπόκα. Ένα "ζοφερό" και ωραίο ελληνογαλλικό γκρούπ
 
- Οι Jazzmatazz είναι ξεσηκωτικοί

-----------  


Τι σημαίνουν τα Εξάρχεια για τους Ταπί; 

Δυο από μας ζουν στα Εξάρχεια, οπότε είναι μια από τις γειτονιές μας. Άλλωστε, συχνά οι πρόβες μας γίνονται στους πρόποδες του Στρέφη.  Πέρα από αυτό, είναι  μια από τις ομορφότερες, πιο ανήσυχες και πιο γειτονιες της Αθήνας. Ακόμα και οξύμωρη και παρεξηγημένη, ως είναι.  


Ετοιμάζετε εορταστικό live, στο Ίλιον με τους Manouchedrome, να βάλουμε παπούτσια κατάλληλα για χορό; 

Να βάλετε τα αγαπημένα σας παπούτσια! Διαλέξαμε ένα πρόγραμμα χωρίς Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που, όμως, είναι άκρως χορευτικά, up-tempo και swing-αρουν περισσότερο κι από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Στη χειρότερη, χορεύετε ξυπόλητοι.

 


Εικόνα
Jazzmatazz - Swing, Blues, Jazz

 
συνέντευξη: Nancy Angelopoulou
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Μια συζήτηση για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία Potential Project και την εικαστική έκθεση “Ενθύμιο” με τους επιμελητές Καρολίνα Αλειφεροπούλου και Δημήτρη Γεωργακόπουλο, στο νεοκλασικό κτήριο της Ανδρέα Μεταξά...

think

Ο Σταύρος Άλλος, μουσικός, τραγουδοποιός, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο εγχείρημά του σε ελληνικό στίχο, με τίτλο “Για την Νόρα” σε βινύλιο, από τη Rudu Records.

think

Το πρώτο ομώνυμο EP των Night Is Young, με έδρα την Αθήνα, κυκλοφόρησε στις ψηφιακές πλατφόρμες από την Bitter Tea Records και έφερε φρέσκο ήχο, συνδυάζοντας ετερόκλητες ιδέες και επιρροές.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter