Γράφουν

Για την οικονομική στήριξη του CityPlaza. Ένας χώρος στέγασης προσφύγων στην Αθήνα. [VIDEO & link]

Καμπάνια που δημιουργήθηκε από αλληλέγγυους από το εξωτερικό, για την στήριξη του Cityplaza.

Η στήριξη των διεθνών φίλων του εγχειρήματος ήταν μεγάλη από την πρώτη κιόλας ημέρα. Οκτώ μήνες μετά το ξεκίνημα μαζεύτηκαν έχοντας μια έκπληξη, όπως αναφέρουν τα παιδιά και στην σελίδα του City Plaza. Ένα Crowdfunding campaign, δηλαδή χρηματοδήτηση από τον απλό κόσμο μέσω ίντερνετ, για την στέγη προσφύγων στην Αθήνα. Η δωρεά θα καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες λειτουργίας του City Plaza που περιλαμβάνουν τις ανάγκες της κουζίνας για 1200 γεύματα την ημέρα, ανάγκες υγείας και βασικές ανάγκες περίθαλψης, καθαρισμό και συνθήκες υγιεινής, βασικές προμήθειες και έξοδα για την συντήρηση του κτιρίου.  


 
Μέσα από αυτό το λινκ μπορείς και εσύ να στηρίξεις το εγχείρημα αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς να παρεβρεθείς στον φυσικό χώρο. Ή να το στείλεις στο φίλο ή στον θείο στα εξωτερικά να το μάθει και αυτός. Στην περιγραφή δίνουν αρκετές πληροφορίες, ενημερώνοντας αρχικά τα σχετικά με το κατάλυμα, τον χώρο αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας και την ιστορία του, και στη συνέχεια αναφέρουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και το πώς το City Plaza, αυτός ο τρόπος δράσης και ζωής, δίνει την καλύτερη λύση. 

 

«Μετά το κλείσιμο των συνόρων, η ΕΕ παγίδευσε σχεδόν 65 χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε περισσότερα από 49 κέντρα κράτησης, hotspots και στρατόπεδα. To City Plaza προσφέρει μια ασφαλή και αξιοπρεπή εναλλακτική λύση, αφού σε αυτά τα μέρη οι συνθήκες είναι άθλιες και απάνθρωπες [..} Η φιλοσοφία: Ζούμε μαζί. Δουλεύουμε μαζί. Παλεύουμε μαζί. Τα θεμέλια της καθημερινής λειτουργίας του City Plaza βρίσκονται στην αλληλεγγύη και στην συλλογική συμμετοχή »
Διαβάστε ολόκληρη την περιγραφή στην καμπάνια.


Η αλληλεγγύη νικά! 

 

Εικόνα
Beatniks Road Bar στα Εξάρχεια: Αυθεντικό, ορθάδικο και ροκενρολ.


 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σε μια προσπάθεια στήριξης του ελληνικού σινεμά, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παρουσιάζει μια γιορτή η οποία θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

think

Athens Cannabis Expo 2024! Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου πάμε βόλτα στο Ζάππειο και ενημερωνόμαστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κάνναβης. Μία συνάντηση κοινού και επαγγελματιών...

think

Σκηνοθέτες που έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, καταπιάνονται με καυτά κοινωνικά ζητήματα και με μια φρέσκια ματιά μας συστήνουν το σύγχρονο φινλανδικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter