Το φεστιβάλ Gimme Shelter κλείνει με προβολή και λάιβ από Puta Volcano

Επετειακή η φετινή έκδοση του Gimme Shelter Festival, που συνεχίζει το όραμα του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του, δεκαπέντε χρόνια μετά την πραγματοποίηση του πρώτου φεστιβάλ στο Gagarin 205, το 2002. Το βράδυ της Δευτέρας, 11 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται για φέτος, με προβολή του "Lo Sound Desert" και λάιβ των Puta Volcano.

Το Gimme Shelter μετέτρεψε το Gagarin σε κινηματογράφο για δώδεκα Δευτέρες από τον Οκτώβριο ως και το Δεκέμβριο, με μουσικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, ομιλίες και ξεχωριστά live. Φέτος μεταξύ άλλων προβλήθηκαν οι ταινίες: David Bowie Is, Screaming Jay Hawkins: I Put A Spell On Me, The Rolling Stones: Crossfire Hurricane, Desert Age, Pulp: A film about life. Φτάνοντας στο κλείσιμο της φετινής έκδοσης, θα δούμε την ταινία-καταγραφή της desert ροκ σκηνής της Καλιφόρνια, Lo Sound Desert και θα γκρουβάρουμε με εγχώριο volcanic, desert, folk ροκ από Puta Volcano
 

Εικόνα
shelter_inexarchia

Puta Volcano
H μπάντα που μας συστήθηκε το 2010 με το ep "Represent Victory Below Eye" και το 2015 κυκλοφόρησε μέσω της Frontyard την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά "The Sun", ξεχωρίζει για τις ζωντανές εμφανίσεις της και για την ιδιαιτερότητα των γυναικείων φωνητικών της. Το δεύτερο lp τους με τίτλο "Harmony of Spheres" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλη, τους τοποθετεί στα εγχώρια σχήματα της ανερχόμενης underground rock σκηνής που πρέπει να οπωσδήποτε να ακούσεις λαιβ. Στα σχέδιά τους για το 2018 έχουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και τις πρώτες τους, στο εξωτερικό.

Οι Puta Volcano είναι:
Alex P. | κιθάρα
Bookies | μπάσο και φωνητικά
Stephen S. | τύμπανα
Luna | φωνητικά

Ακούμε το Moebius από το τελευταίο άλμπουμ Harmony of Spheres και εδώ όλο το άλμπουμ

Puta Volcano's Fb Page | Bandcamp

Lo Sound Desert
Η πορεία της desert rock σκηνής της Καλιφόρνιας, που ανέδειξε μπάντες όπως οι Kyuss και οι Queens Of The Stone Age, καταγράφεται στην ταινία που κυκλοφόρησε παγκοσμίως την 1η Ιουλίου του 2016 και τα γυρίσματα της οποίας διήρκεσαν μία ολόκληρη δεκαετία. Με παραγωγό και σκηνοθέτη τον Jörg Steineck (Truckfighters, Welcome To Tijuana), αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό και κατατοπιστικό ντοκιμαντέρ της ιστορίας του desert rock.

Ξεκίνησε από μία ομάδα παιδιών με επαναστατικό punk-rock πνεύμα, που επιθυμούσαν να απομακρυνθούν από τις οπισθοδρομικές αρχές των προαστίων της Αμερικής στις αρχές της δεκαετίας του '80 και με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο κίνημα. Το Desert Rock, το οποίο συχνά παρερμηνευόταν και αντιμετωπιζόταν μονάχα ως μουσικό είδος, συνεχίζει τη διεθνή εξάπλωσή του στον χώρο της underground σκηνής, μέχρι και σήμερα.

To ντοκιμαντέρ προσφέρει μία μοναδική ματιά στην ιστορία της μουσικής σκηνής της κοιλάδας Coachella, από τα ασταμάτητα jams στη μέση της ερήμου, μέχρι τις εμφανίσεις των σχημάτων σε μεγάλες ευρωπαϊκές σκηνές. Πρωταγωνιστές- αφηγητές είναι οι Josh Homme, Mario Lalli, Alfredo Hernandez, Scott Reeder, Brant Bjork, Nick Oliveri, Sean Wheeler και εμφανίζονται αρκετά ακόμη μέλη συγκροτημάτων όπως οι Kyuss, Queens Of The Stone Age, Yawning Man, Fatso Jetson, Mondo Generator, Dali’s Llama, Hornss, Fu Manchu κ.α. 
 

Δείτε το τρέιλερ για μια πρώτη δόση

Joerg Steineck | 2015 | Διάρκεια 94’

//

Δείτε ακόμα
- "Εξάρχεια", 
ένα Εξαρχειώτικο Graphic Novel - κόμικ 
Επτά μικρές συναυλίες στο φουαγιέ του Άστορ συνοδεύουν την προβολή της ταινίας "Νήμα"

//

Ινφο

Gimme Shelter Film Festival 

Closing Party - Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα

Ημέρα
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

Έναρξη
Πόρτες, 19.30
Προβολή, 20.00
Λάιβ, 22.00

Εισιτήρια 7 ευρώ

To fb ιβεντ εδώ και το site του φεστιβάλ εδώ

//

Το αφισάκι του closing πάρτυυυυ!

Εικόνα
closing-party_inexarchia


 


 Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter