Ένα σύνθετο οπτικοακουστικό event στον κινηματογράφο Τριανόν στα πλαίσια του Let me Know Festival

Το post punk γκρουπ Victory Collapse συναντά την ταινία Interruption. Open act με μια.. Κωμωδία Θανάτου!

συντάκτης: Nancy Angelopoulou 
 
Ένα πρωτότυπο μουσικο/κινηματογραφικό event στο χώρο του κινηματογράφου Τριανόν στα πλαίσια του Let Me Know Festival.


Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης μετά τις μικρού μήκους "Casus Belli" και "Τίτλοι Τέλους" (Out of frame) έχει έτοιμη την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του "Interruption". Αποκλειστικά για το κοινό του LET ME KNOW Festival δημιουργεί ένα οπτικοακουστικό υλικό με τους Victory Collapse, που θα περιλαμβάνει εικόνες, αποσπάσματα, συνεντεύξεις συντελεστών και επιπλέον σκηνές, της νέας του ταινίας, που έκανε πρεμιέρα στο 72ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας και αναμένεται στους κινηματογράφους.



Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της ταινίας από το festival, πριν βγει στις αίθουσες:  


   


Η βραδιά θα ξεκινήσει με Οpen Act: Κωμωδία Θανάτου

Η βραδιά στο κινηματοθέατρο, θα ξεκινήσει με μια Κωμωδία Θανάτου, δηλαδή με τη μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013, έχει δώσει αρκετές συναυλίες, έχει κάνει αρκετές αλλαγές στον ήχο της και αυτό το διάστημα ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου που μπορείτε να ακούσετε  εδώ: 


 


Οι ζωντανές τους εμφανίσεις πυκνώνουν και τώρα με την ολοκλήρωση του άλμπουμ θα τους πετυχαίνουμε πιο συχνά. Ζητήσαμε από την ΚΩΜΩΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ να μας συστηθεί με γρήγορες ερωταπαντήσεις: 
 

-Να ξεκινήσουμε με το άλμπουμ. Θα ήθελα να μου πείτε το story πίσω από αυτό. Κυκλοφορεί ήδη online και περιμένουμε το βινύλιο;

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το φθινόπωρο του '14 αλλά διαφορές λειτουργικές και οικονομικές δυσκολίες μας καθυστέρησαν και τελειώσαμε πριν λίγους μήνες. Έχει ανέβει ήδη στο διαδίκτυο και θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο από το ανεξάρτητο label Liquid bass Records στις αρχές του 2016! 

-Κρατάτε ζωντανή μια σκοτεινή ατμόσφαιρα και έναν ήχο που στους παλαιότερους προκαλεί νοσταλγία αλλά ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία και στους νέους να "μάθουν". Πως ανταποκρίνεται ο κόσμος;

Η μουσική που γράφουμε είναι μια έκφραση του πως βιώνουμε την καθημερινότητα μας. Σίγουρα σε αυτήν όπως και στους στίχους μας υπάρχει και νοσταλγία, ίσως για αυτό να προτιμήσαμε σε αυτό το δίσκο να χρησιμοποιήσουμε αναλογικά συνθεσάιζερ παλιότερης γενιάς. Ο κάθε ακροατής αντιλαμβάνεται τη μουσική μας διαφορετικά συνήθως ανάλογα με τα ακούσματα του.  
 

-Αποσπάσματα από ταινία, μουσική γραμμένη ειδικά για αυτή την προβολή από τους Victory Collapse. Το σημαντικό είναι ότι και τα δύο συγκροτήματα έχετε πρόσφατες κυκλοφορίες. Τι θα πρέπει να ξέρουμε για αυτό το live?

Μια βραδιά που συνδυάζει κινηματογράφο και μουσική, το πως θα εξελιχθεί θα είναι και για μας μια έκπληξη.


Εικόνα
Κωμωδία Θανάτου

 

Οι Κωμωδία Θανάτου είναι ο Κώστας Μαράνος (κιθάρα, φωνή), ο Γιώργος Μπαιϊρακτάρης (synths), o Πάνος Δεδεψίδης (κιθάρα), ο Πάνος Δημόπουλος (μπάσο) και ο Γιώργος Μαγγανάς (τύμπανα).  


// 

 
Στη συνέχεια, κινηματογραφικό κολάζ με post punk μουσική 

 

Οι post punk, Victory Collapse, έγραψαν ειδικά μουσική, για να την παρουσιάσουν μαζί με κομμάτια από το νέο τους δίσκο, Atlas, σε ένα σύνθετο οπτικοακουστικό happening με το κολάζ που δημιούργησε ειδικά για το event o σκηνοθέτης. Θα προβληθούν τα σημαντικότερα κομμάτια της ταινίας, κομμένες σκηνές και πλάνα από το making of.
 

Οι Victory Collapse είναι ο Ντένης Ντάσιος (κιθάρες, σαξόφωνο), ο Κώστας Α. Βαρώτσος (φωνή, μαράκες), ο Κώστας Β. Βαρώτσος (μπάσο) και ο Σταύρος Τσολκανάκης (drums not dead). Μετά το ντεμπούτο, "Convenience Has Poisoned Our Souls", το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη το άλμπουμ "Atlas", σε 300 βινύλια και μέσω bandcamp.  

 
Το κλιπάκι "Oblivionville" από το νέο άλμπουμ των Victory Collapse "Atlas"



// 
 

Κινηματογράφος Τριανόν
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων Αθήνα
210 8215469
Είσοδος 8 ευρώ  

 

 

συντάκτης: Nancy Angelopoulou
ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitter

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter