Ένα σωστό σποτάκι για την αιχμαλωσία των δελφινιών – ελευθέρωσε τον φίλο σου

Μια πρωτουβουλία, ένα σποτάκι ευαισθητοποίησης για τα δελφίνια που ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Μιλά για τις φυλακές των αθώων δελφινιών και την εκμετάλλεση από τον άνθρωπο για τη δική του ''ψυχαγωγία''.

Αυτό το τηλεοπτικό σποτάκι αποτελεί μία ιδιωτική πρωτοβουλία που έγινε υπό την αιγίδατων Περιβαλλοντικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων: The Dolphin's Voice e.V. , iSea & Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος την οποία στηρίζουν επίσης πολλές ακόμη οργανώσεις, τόσο Ελληνικές (ΕΚΠΑΖ, Π.Φ.Π.Ο, Αλκυόνη, Free & Real ) όσο και διεθνείς (Ric o Barry's Dolphins' project, Sea Shepherd Cove Guardians, Animalia, Oikeutta eläimille) και το αξιοσημείωτο είναι πως όλοι όσοι εργάστηκαν για την δημιουργία του, εργάστηκαν εθελοντικά.





"Από πολύ παλιά ο άνθρωπος έχει έναν καλό φίλο. Έναν πολύ ξεχωριστό φίλο. Έναν φίλο που σεβόταν και λάτρευε. Κάθε μέρα ο φίλος μας αυτός διανύει πάνω από εκατό χιλιόμετρα στην ανοιχτή θάλασσα. Συναγωνίζεται σκάφη και αν χρειαστεί, σώζει ζωές. Οι επιστήμονες τον ανακήρυξαν ως μη ανθρώπινη προσωπικότητα. Επικοινωνεί και συνεργάζεται με άλλους φίλους του ακόμα κι όταν αυτοί είναι χιλιόμετρα μακριά.

Είναι έξυπνος. Τόσο έξυπνος που μπορεί ν' αναγνωρίσει τον εαυτό του στον καθρέφτη.
Και κοινωνικός. Ο φίλος αυτός μαθαίνει και μεταδίδει τις γνώσεις του στις επόμενες γενιές. Αποφασίζει μόνος του με ποιους και πόσο θέλει να ζήσει. Ή να πεθάνει παίρνοντας μια τελευταία αναπνοή.

Γιατί ο φίλος σου δε θέλει να ζει άλλο αιχμάλωτος στα δελφινάρια. Να αναγκάζεται λόγω πείνας να κάνει κόλπα. Να γίνεται θέαμα για το ανθρώπινο κέρδος. Ασθένειες φάρμακα και στρες τον σκοτώνουν μέρα με την ημέρα. Μη σε ξεγελά το μόνιμο φυσικό του χαμόγελο, δεν είναι χαρούμενος. Δεν είναι χαρούμενος. Αναπαράγεται δια της βίας κι ακόμα κι αν γεννηθεί σε αιχμαλωσία είναι δυστυχισμένος.

Στις δεξαμενές των δελφιναρίων η φωνή του επιστρέφει πίσω σ' εκείνον ως ηχώ. Για να μη τρελαθεί λοιπόν, παύει να μιλάει. Αποφασίζει να παραμείνει βουβός. Για πάντα.

Φαντάσου τον εαυτό σου κλεισμένο σε ένα δωμάτιο με καθρέπτες όλη σου τη ζωή. Εσύ;
Θα μπορούσες;

Μη πηγαίνεις σε χώρους με αιχμάλωτα άγρια ζώα. Μη συμμετέχεις άλλο στη δυστυχία.
Μην αγοράζεις εισιτήριο.Βοήθα τον φίλο σου να ζήσει ελεύθερος.
Σε χρειάζεται. Είσαι η μόνη του ελπίδα.''

 

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
Οργάνωση παραγωγής: Elisabeth Dimitras, Valia Stefanoudaki, Σκηνοθεσία: Katerina Yiannakopoulou,
Πρωτότυπη Μουσική: Άκης Δαούτης,
Editing / Sound / Sound design: Νικος Χελιδονιδης,
DoP: Δημήτης Αμπατζής,
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου,
Dialog Editing: Marios Laz Ioannidis στο MusicRoom Studio, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Executive producer: Centipede productions
Επιμέλεια Υποτίτλων: Mάνος Σηφαλάκης
Πλάνα: Earth island institute - Ingrid N. Visser, Orca Research trust - Athos sea cruises - Ροδοκαλακης , Sea Shepherd cove guardians
Συμμετέχοντες: Christina Alexanian, Αντίνοος Αλμπάνης, Orfeas Avgoustidis , Pygmalion Dadakarides, Πέμη Ζούνη, Μαρία Καβογιάννη, Ιωάννα Παππά, Βίκυ Παπαδοπουλ
, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σολωμού.

Guest star: Blue the dog. 

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter