Γράφουν

Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού & Νεανικού Κινηματογραφου Cinedoc Kids– Προβολές Φεβρουαρίου

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ CineDoc Kids συνεχίζεται στον κινηματογράφο Δαναό, με προβολές για μικρά και μεγάλα παιδιά! Σταθερό στο ραντεβού του με το αθηναϊκό καινό και για το Φλεβάρη, κάθε Σαββατοκύριακο το μεσημέρι, με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.


Το Φεστιβάλ CineDoc Kids φιλοξενείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον κινηματογράφο Δαναό, με ιστορίες που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων. Το CineDoc Kids συνεχίζει και το Φλεβάρη με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους! Κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 4 Μαρτίου! 

Οι προβολές συνοδεύονται από βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα θέματα των ταινιών όπως την Φυσική, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις πολεμικές τέχνες, τον σχολικό εκφοβισμό ή να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω, και θα συνεχίσει και το Φεβρουάριο να προβάλλει ταινίες μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων από διάφορα μέρη της γης. 

Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc που προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το ABCinema Πάτρας, το Δήμο Βόλου και το CineCinema Αμαλιάδας.


*To inExarchia βρίσκεται στους υποστηρικτές επικοινωνίας του Cinedoc & του Cinedoc Kids. Με χαρά!
 

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού & Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids

*περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις στο fb event


// 
Δείτε ακόμη:
inExarchia Spot: Για μπύρα στους Πέντε Δρόμους στην Κωλέττη!

 


Σάββατο, 03/02, στις 15.30 
ΧΑΙΝΤΙ
& θεατρικό παιχνίδι



Σκηνοθεσία: Alain Gsponer | 2015 | 111’ | Ελβετία | Μυθοπλασία
Στα αγγλικά με ελληνικούς υπoτίτλους


Μια ταινία μυθοπλασίας που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις με τον παππού της. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα που μάγεψε γεννιές και γεννιές, η Χάιντι μας συναρπάζει με τον αυθορμητισμό και την αισιοδοξία της. Ένα ορφανό κορίτσι που ψάχνει την οικογένεια της και χαρίζει χαμόγελα σε όποιον βρίσκεται γύρω της. Η σύντομη παραμονή της στην πόλη θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την αγάπη της για τη φύση και ταυτόχρονα θα χτίσει μια μεγάλη φιλία. Ένας αυθεντικός ύμνος στη φιλία και στην αγάπη προς τη φύση και τους ανθρώπους.
 

Κυριακή, 04/02, στις 15.30
TΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΑΝΙ 
& εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος


Σκηνοθεσία: Lola Doillon| 2017 | 94’ | Γαλλία, Βέλγιο | Μυθοπλασία
Στα γαλλικά με ελληνικούς υποτίτλους
 

Το 1943, η 13χρονη Φανί και οι νεότερες αδελφές της φεύγουν από το σπίτι τους στη Γαλλία με προορισμό ένα ιταλικό καταφύγιο για παιδιά Εβραίων. Όταν φτάνουν οι Ναζί, τα 11 παιδιά πρέπει να καταφέρουν το ακατόρθωτο... να φτάσουν στα ελβετικά σύνορα. Η περιπέτεια τους είναι γεμάτη εικόνες και συναισθήματα. Η Φανί, μόλις 13 ετών, ξεχνά το φόβο της και παίρνει την ευθύνη να οδήγησει τα παιδιά στον προορισμό τους και δεν τη σταματάει τίποτα. Μια ταινία γενναιότητας, δύναμης και επιβίωσης, βασισμένη σε αληθινή ιστορία. 


 

Σάββατο, 10/02, στις 15.30
ΤΡΑΓΟΥΔΩ

& συζήτηση με την παιδοψυχολόγο Τζώρτζια Κουμάνταρη
 


Kristóf Deák/ 2017 / 25'/ Ουγγαρία / Ντοκιμαντέρ
Στα ουγγρικά με ελληνικούς υπότιτλους


Βραβευμένο με Όσκαρ, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί μια σχολική χορωδία και το νέο κορίτσι της τάξης, που αντιμετωπίζει μια δύσκολη επιλογή: να προσαρμοστεί ήσυχα στη χορωδία ή να αποκαλύψει το σκοτεινό μυστικό της; 
 

Σάββατο, 10/02, στις 15.30
ΝΙΝΟΚ
& συζήτηση με τη σχολική παιδοψυχολόγο Τζώρτζια Κουμάνταρη



Niki Padidar / 2015 /18'/ Ολλανδία / Μυθοπλασία
Στα ολλανδικά με ελληνικούς υπότιτλους

Η Νινόκ δε συμπαθεί τις κλίκες, αλλά στο νέο της σχολείο φοβάται μήοως μείνει στο περιθώριο. Στο μυαλό της τριγυρίζουν ερωτήματα για το τι είναι "φυσιολογικό", "διαφορετικό" και "δημοφιλές". Η ταινία αποτυπώνει τα συναισθήματά της, βοηθώντας το θεατή να καταλάβει γιατί ένα τόσο λαμπερό κορίτσι βρίσκει κάποια πράγματα τόσο δύσκολα. 


Σάββατο, 10/02, στις 15.30
ΒΟΛΤΕ
& συζήτηση με τη παιδοψυχολόγο Τζώρτζια Κουμάνταρη



Monika Kotecka, Karolina Poryzala/ 2017/ 14'/ Πολωνία/ Ντοκιμαντέρ
Στα πολωνικά με ελληνικούς υπότιτλους


Η 12χρονη Ζούζια έχει εκπαιδευτεί εδώ και πολλά χρόνια στην ακροβατική ιππασία και είναι η καλύτερη στο είδος της. Όμως κατά τη διάρκεια των προπονήσεων πρέπει να αποδεχτεί μια μεγάλη αλλαγή: έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν μπορεί πλέον να σταθεί στην κορυφή της πυραμίδας και είναι υποχρεωμένη να βρει έναν νέο ρόλο μέσα στην ομάδα.


Κυριακή, 11/02, στις 15.30
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ
& διαδραστική παρουσίαση Kung Fu με τον Δημήτρη Δούκα 



Inigo Westmeier/ 2012/ 71' / Γερμανία/ Ντοκιμαντέρ
Στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους


Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη ζωή τριών κοριτσιών στο Shaolin Tagu, τη μεγαλύτερη σχολή kung fu της Κίνας. Μακριά από τις οικογένειές τους, πρέπει να ανταπεξέλθουν σε ένα καθημερινό πρόγραμμα σκληρής πειθαρχίας και σωματικής άσκησης. 


Σάββατο, 24/02, στις 15:30
ΑΔΕΡΦΙΑ
& θεατρικό παιχνίδι


Aslaug Holm/ 2017/ 100'/ Nορβηγία/ Ντοκιμαντέρ
Στα νορβηγικά με ελληνικούς υπότιτλους


Η σκηνοθέτις παρακολουθεί, μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, τους δυο γιούς της, Μάρκους και Λούκας, και αποτυπώνει στιγμές από τα πρώτα χρόνια των παιδιών και την ενηλικίωσή τους. 


Κυριακή, 25/02, στις 15:30
ΔΩΜΑΤΙΟ 213
& Κινηματογραφικό εργαστήριο


Emelie Lindblom/ 2017/ 78'/ Σουηδία/ Μυθοπλασία
Στα σουηδικά με ελληνικούς υπότιτλους
 

Μια ταινία μυστηρίου και ενηλικίωσης, βασισμένη στο βιβλίο της φημισμένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Ingelin Angerborn. Η φιλία τριών κοριτσιών δοκιμάζεται όταν υποψιάζονται πως στην καλοκαιρινή τους κατασκήνωση κυκλοφορούν φαντάσματα. 

 

//
ίνφο

Κινηματογράφος Δαναός 
Κηφισίας 109, Αθήνα

Κάθε Σάββατο & Κυριακή 

Ώρα προβολών: 15:30
Τιμή εισιτηρίου: 6€ (παιδικό μέχρι 12 ετών, 5€)


 

ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Το Διεθνές Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Κινηματογράφου KINO Athens, ένα φεστιβάλ που αποτελεί "σπίτι" εννοιολογικά προκλητικών μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών, προβάλλει για πρώτη φορά στη χώρα μας την ταινία "Το Σώμα...

think

H πολυμεσική συλλογή προσωπικών αφηγήσεων θηλυκοτήτων από διαφορετικές χώρες, μονοπάτια ζωής και ηλικίες, φιλοξενείται στο Μπάγκειον της Ομόνοιας, παράλληλα με τις προβολές του Positively Different Short Film...

think

Η γκαλερί Genesis μας υποδέχεται στο νέο της χώρο στην οδό Ιπποκράτους, με την έκθεση έργων του Λουδοβίκου των Ανωγείων, υπό τον τίτλο "Ιχνηλατώντας στο φως".

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter