Δεκάδες μουσικοί υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης για την Ηριάννα - ανάμεσα τους και ο Manu Chao

Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης στην Ηριάννα. Κείμενο αλληλεγγύης υπογράφουν μουσικοί από την εγχώρια σκηνή, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Ανάμεσα σε γνωστούς έλληνες μουσικούς και ο καθόλου ξένος, παρών σε δίκαιους αγώνες, Manu Chao.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε για 13 χρόνια χωρίς αναστολή σε μια δίκη που δεν απέδειξε σε κανένα σημείο στην ενοχή της για συμμετοχή σε οποιαδήποτε οργάνωση ή εγκληματική πράξη. Δεκατρία χρόνια φυλάκιση για σχέση με έναν αθώο. Η Ηριάννα συνελήφθη αρχικά εξαριτίας της σχέσης της με άνθρωπο που κρίθηκε ύποπτος για συμμετοχή στη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος αθωώθηκε. 

Συλλογικότες, φορείς και άνθρωποι ανεξάρτητα αντιδρούν στην άδικη δικαστική απόφαση. Το συγκεκριμένο κείμενο υπογράφουν έλληνες καλλιτέχνες και ο Manu Chao.  

*Υπενθυμίζουμε επίσης: Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ηριάννα. Παρασκευή 14 Ιουλίου το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και την Δευτέρα 17 Ιουλίου στο Εφετείο Αθηνών στις 9.00μμ

 

Το κείμενο αλληλεγγύης:
«Η Ηριάννα, όπως λίγο πολύ πλέον όλοι ξέρετε, φυλακίστηκε για 13 χρόνια με αμφιλεγόμενο μερικό δείγμα dna και τη σχέση της με έναν αθώο.
Φυλακίστηκε από κάποιους που δεν δίνουν καμία σημασία στην ανθρώπινη ζωή. Άνθρωποι επικίνδυνοι σε επικίνδυνες θέσεις και εμείς έρμαια των αποφάσεων τους. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν…
 
Για μας μουσική δεν είναι ο στόχος ή το αποτέλεσμα. Είναι το μέσo στην δική μας προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να βροντοφωνάξουμε για την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Επειδή λοιπόν υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα απ την μουσική σε αυτόν τον κόσμο σπάμε την σιωπή και την βολική λογική ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να μιλάνε μόνο μέσα απ το έργο τους και φωνάζουμε για την απελευθέρωση της! Μακάρι οι μελωδίες μας να της κάνουν συντροφιά και να της δίνουν δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

Ηριάννα είμαστε μαζί σου και θα φροντίσουμε τίποτα να μην ξεχαστεί μέχρι να δικαιωθείς»! 

Υπογράφουν οι:
1. ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3. MANU CHAO
4. ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ
5. ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ
6. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
7. VILLAGERS OF IOANNINA CITY (VIC)
8. ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
9. ΛΑΡΓΚΟ
10. ΚΛΕΛΙΑ ΡΕΝΕΣΗ
11. ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
12. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΧΑΙΝΗΣ
13. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
14. ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
15. ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
16. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
17. ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ
18. 63 HIGH
19. SOCIAL WASTE
20. ΣΩΤΗΡΕΣ
21. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ
22. ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
23. ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC» 



//

Δείτε ακόμη: 
- O Manu Chao τραγουδά για αυτοδιαχείριση στο κέντρο αγώνα της ΒΙΟΜΕ 



 

Εικόνα
Beatniks Road Bar στα Εξάρχεια: Αυθεντικό, ορθάδικο και ροκενρολ.


 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Σαν εργαστήρι δίνει νέα πνοή στα μεταχειρισμένα ρούχα, με τη μέθοδο του upcycling, δηλαδή την ανακατασκευή των ρούχων. Το υλικό δημιουργίας του smock αποτελείται από απλά καθημερινά ρούχα μέχρι και εξαιρετικής...

think

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Ένας δρόμος σύγχρονης αθηναϊκής ιστορίας, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του ντόπιου ιστού, γεμάτο αφηγήσεις. Ένας κοινός τόπος, όπου η καθημερινότητα συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα μικρά ανθρώπινα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter