Το πρότζεκτ "Identity issues" κλείνει με ένα δυνατό λάιβ στο νεοκλασικό της Κεραμεικού 28 στο Μεταξουργείο

Μετά από ένα δημιουργικό 10ήμερο με workshops, παρουσιάσεις, συζητήσεις και προβολές ταινιών, ο κύκλος των εκδηλώσεων του Communitism Vol.2: Identity issues κλείνει με ένα εκρηκτικό live με 4 μπάντες στο νεοκλασικό της Κεραμεικού 28, στο Μεταξουργείο. Bag of Nails, Barayanka, Ράδιο Σολ και Lazytrains έρχονται για ένα πολύωρο ζωντανό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως με blues, garage, jazz και ηλεκτρονικές folk μουσικές.

To Communitism είναι ένα art project που στόχο έχει να κινητοποιήσει κοινωνικές δομές προς την αποκατάσταση εγκαταλειμμένων κτιρίων πολιτισμικής κληρονομιάς της Αθήνας. Μέσα από μία σειρά τριών εκδηλώσεων, τρεις ευρείες κοινότητες (δημιουργικό κοινό, τοπικοί καλλιτέχνες και διεθνείς καλλιτέχνες) αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Το «Communitism vol. II: Identity issues» είναι η δεύτερη εκδήλωση του πρότζεκτ μέσω της οποίας το δημιουργικό κοινό και οι τοπικοί καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στην περιοχή του Μεταξουργείου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αναζήτηση των θετικών ιχνών της προόδου που συνέβη στην πόλη και την κοινωνία της Αθήνας κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.

Το πολύ ενδιαφέρον project του «Communitism», ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου και κλείνει με ένα δυνατό μουσικό πάρτι στις 2 Απριλίου στις 20:00.

Διαβάστε παρακάτω μερικά λόγια για τις μπάντες που θα παίξουν:

//

Barayanka


Facebook page

Οι τέσσερις τους συναντήθηκαν σε κυνήγι νεραιδών στα δάση της Πάρνηθας. Η Βάσω προσπάθησε να τις προσεγγίσει παίζοντας ακορντεόν με τα δέντρα, ο Πέτρος έπαιξε κιθάρες με τις τεντωμένες κεραίες που είχαν όλοι για να τις εντοπίσουν, ο Νίκος άρχισε να τραγουδάει κέλτικα τραγούδια για να τις ξετρυπώσει, ενώ ο Pixel πατούσε τα κουμπιά τους για να τις προσεγγίσει δημιουργώντας λούπες και beats. Νεράιδα μπορεί να μην είδαν εκείνη την ήμερα ούτε ζωγραφιστή αλλά εκάναν γκρούπ -τους Βarayanka- που αν έχετε την ατυχία ίσως και να τους ακούσετε στην σκηνή.

Ένα ηλεκτρονικό φολκ σχήμα με έντονα βαλκανικά στοιχεία και κέλτικες συνθέσεις με δικά τους τραγούδια αλλά και διασκευές, όπως το παξιμαδοκλέφτρα και το χοντρό μπιζέλι σε μια πιο ηλεκτροονειροφερμένη έκδοση. 
 

//

Ράδιο Σολ



Facebook page

Ο Ράδιο Σολ στήνει γεννήτρια, καρφώνει τα βύσματα στους ενισχυτές και ξεκινάει ένα πολύωρο ζωντανό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως στους δρόμους του Μεταξουργείου, στον Λυκαβηττό ή σε κάποια παραλία μαζί με πολλούς φίλους. Είναι μια αίσθηση που δεν έχει διαβατήριο, δεν έχει όρια, αλλά έχει μουσική, πολλή μουσική...και βγαίνει αυθόρμητα μέσα στα τραγούδια τους! Είναι μια πράξη, με την φιλοσοφική έννοια...είναι η ανάγκη, η επικοινωνία, η ελευθερία του «τώρα, όπου και όπως». Δεν πιστεύει ότι η μουσική λύνει προβλήματα σίγουρα όμως...προκαλεί! 
 

//

Lazytrains



Facebook page

Οι 
Lazytrains φτιάχτηκαν πριν απο 5-6 χρόνια - (περίπου δεν κρατάμε και ημερολόγιο), σαν μια τετραμελή μπάντα (φωνη: Μαρία Ιωαννίδου, ντραμς: Ελένη Φυσέκη, κιθάρα: Δημήτρης Παπαλάκης, μπάσο: Δημήτρης Μελάνης) και με κοινό γνώμονα τη μουσική, πειραματίστηκαν, δοκίμασαν και τελικά κατέληξαν σε ένα δικό τους τρόπο απόδοσης γνωστών κομματιών αλλά έφτιαξαν και τα δικά τους τραγούδια.

Το 2015 η μπάντα αλλάζει, μπαίνουν νεοι μουσικοί (παραμένει ίδια η τραγουδίστρια και η ντράμερ) και το πάθος αναζωπυρώνεται. Οι Lazytrains έχουν έναν απλό σκοπό. Να περάσουν καλά και μέχρι στιγμής το έχουν πετύχει.

Blues garage rockabilly jazz punk όλα τους αρέσουν όλα τα ανακατεύουν σαν τον μπάρμαν που κάνει πειράματα με κοκτέιλ γνωρίζοντας όμως πως πάντα το αποτέλεσμα θα χει την δικιά του πινελία. Έχουν εμφανιστεί στο φεστιβάλ για τα 25 χρόνια του 9,84 στην Τεχνόπολη καθώς και σε πολλά μουσικά στέκια της πόλης. Aυτή την περίοδο (μεταξύ άλλων) βρίσκονται στο studio ηχογραφώντας τα δικά τους blues. 
 

//

Bag of Nails



Facebook page

Οι Bag of Nails είναι μια ψυχεδελική μπλουζ ροκ μπάντα με έδρα την Αθήνα. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2015 και ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς. Πρόκειται για ένα δυναμικό τρίο, με έμφαση στον αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα του ροκ των 60's και 70's και του μπλουζ. Με φρέσκες δικές τους ιδέες, συνθέσεις και δυνατό ήχο, οι Bag of Nails θα ταράξουν τα νερά της ροκ σκηνής.

Είναι ο Πάνος στην κιθάρα και τη φωνή, ο Ηρακλής στα τύμπανα και τα δεύτερα αλλά εξίσου σημαντικά φωνητικά και ο Βαγγέλης στο μπάσο.
 

//

«Communitism vol. II: Identity issues» - The Live
Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο

Ημέρα
2 Απριλίου 2017

Έναρξη
20:00 

Περισσότερες πληροφορίες 
Στο ιντερνετικό κάλεσμα του λαιβ

// 


Το αφισάκι του live, από την MrsHyde Sign!

Εικόνα
Communitism‎ - Identity Issues: The Live

 

Εικόνα

 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Πενήντα τέσσερις γυναίκες tattoo artists, συμμετέχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον καινούργιο χώρο τέχνης HeartbeatInk Gallery, στο κέντρο της Αθήνας.

think

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter