Αρχιτεκτονική βόλτα και ξεναγήσεις στην Αθήνα από το Open House Athens

O διεθνής αρχιτεκτονικός θεσμός Open House Athens 2018, που κλείνει φέτος τα 5 χρόνια παρουσίας του στην πόλη της Αθήνας, επιστρέφει στο τέλος του μήνα! Ραντεβού λοιπόν και φέτος την άνοιξη, με δωρεάν ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, με ξεναγήσεις σε 95 κτίρια.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα του 2018 Athens είναι ο τρόπος να γνωρίσουμε περισσότερα για την πόλη και φέτος περιλαμβάνει 92 κτίρια με ξεναγήσεις από τους εθελοντές της διοργάνωσης. Δημόσια κτίρια, ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκατοικίες, χώροι εκπαίδευσης, γραφεία, ξενοδοχεία, θέατρα, εκκλησίες, μουσεία και άλλα κτίρια με ελεύθερη είσοδο για όλους, χωρίς κρατήσεις. Εκτός από την κυρίως εκδήλωση, το Open Tours, το πρόγραμμα του φετινού Open House απαρτίζεται από πολλές παράλληλες δράσεις, με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στη συνέχεια. 

Εικόνα
ohatours_inexarchia

Δείτε εδώ χάρτη με τα κτίρια που θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο πλαίσιο του Open House


Κτίρια της Νεάπολης και των Εξαρχείων που θα δούμε το διήμερο:

Αρχιτεκτονικό Γραφείο στα Εξάρχεια

Εικόνα
Arxitektoniko-Grafeio_inExarcheia

 
Κτίριο Γιατρών SOS 

Εικόνα
Giatroi-SOS-Nikos-Karampinis_inexarchia

Photo: Nikos Karampinis
 

Art & Dance στούντιο

Εικόνα
Zaimi52-Elpida-Spyrou_‌inexarchia

Photo: Elpida Spyrou
 

Ρετιρέ στη Νεάπολη

Εικόνα
Retire-sti-Neapoli-Dimitris-Kleanthis_inexarchia

Photo: Dimitris Kleanthis
 

Το Θέατρο των Εξαρχείων

Εικόνα
collagetheatro_inexarchia

Μέγαρο Ησαΐα

Εικόνα
Megaro-Isaia_inexarchia

Photo: Από το αρχείο του ιδιοκτήτη

// 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σημείο ενημέρωσης | Open Box
To σημείο ενημέρωσης θα ανοίξει την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο 24 της οδού Σταδίου.

Open Embassy
Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου για δεύτερη συνεχή χρονιά επανέρχεται η δράση Open Embassy, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νορβηγίας και Ολλανδίας, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε 3 σημαντικά κτίρια που διακρίνονται για την αρχιτεκτονική τους. *απαιτείται κράτηση θέσης

Open School
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με ξεναγήσεις που απευθύνονται σε μαθητές, σπουδαστές και σε άλλα οργανωμένα εκπαιδευτικά γκρουπ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου. *απαιτείται κράτηση θέσης

Open Junior
Για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθούν και εργαστήρια με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την αρχιτεκτονική.

Made in Athens
Από την Παρασκευή 30 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή 1 Απριλίου επανέρχονται οι ξεναγήσεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι που συγκροτούν τη δημιουργική και παραγωγική κοινότητα της πόλης.

Open Bike
Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης και μέσω οργανωμένων ποδηλατικών ξεναγήσεων. 

 

Εικόνα
openbike_inexarchia

Open Photo
Διαγωνισμός φωτογραφίας με τις λήψεις σας από τις ξεναγήσεις. 
Μπορείτε να μοιραστείτε και τις αναμνήσεις σας από τα προηγούμενα Open House Athens ανεβάζοντας φωτογραφίες στο instagram και γράφοντας #5yearsOHA.

Open your Portfolio
Διαγωνισμός με βραβείο 
μια πλήρη υποτροφία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού από γνωστή σχολή Τεχνών και Design.

Open Design workshop
Μονοήμερο εργαστήριο με θέμα τον σχεδιασμό μιας εφήμερης κατασκευής ως information point του Open House Athens, το Σάββατο 21 Απριλίου.
 

Η λήξη των ξεναγήσεων θα εορταστεί με το Time to close Party και με το πέρας τη εκδήλωσης θα μπορούμε να ψηφίσουμε διαδικτυακά με Open Vote, την αγαπημένη ξενάγηση για το ΟΗA 2018.
 

Εικόνα
ohaextra_inexarchia

*Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2018 θα βρείτε εδώ

 

Συντάκτης: Νάνσυ Αγγελοπούλου

Εικόνα


 

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

124 ταινίες από 42 χώρες, 40 περφόρμανς και 2 εργαστήρια μας περιμένουν για δύο ημέρες του Απριλίου, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, στο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή.

think

«Όταν έχεις κουραστεί να κάνεις έρωτα με την ασχήμια, το να πέσεις σ’ έναν πελάτη με φιλντισένιο χαμόγελο που σου λέει πόσο όμορφη είσαι μες στη βροχή και κάτω απ’ το μπαλκόνι σου, κι έχει την πρόνοια να μη...

think

Το εξειδικευμένο κατάστημα ξυλείας, ειδών κιγκαλερίας και χρωματοπωλείο του Σωτήρη και της Νίκης για ό,τι χρειαζόμαστε για το σπίτι, το μπαλκόνι, την αυλή και όλα τα μαστορέματα του σπιτιού μας. Ξυλεία, χρώματα...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter