Γράφουν

Απόγονοι προσφύγων απειλούν με κατάληψη αν δεχθεί προσφυγόπουλα το σχολείο των παιδιών τους

Εκφασισμός της κοινωνίας και με τη βούλα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στο 5ο Δημοτικό σχολείο στο Ωραιόκαστρο θα προχωρήσει σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου σε περίπτωση που αυτό δεχθεί προσφυγόπουλα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την προηγούμενη Πέμπτη κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε ομόφωνα να μην δεχθούν τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο, διαφορετικά απειλούν με κατάληψη του χώρου.

Ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων λοιπόν που μεταφέρει ‘σωστές’ αρχές στα παιδιά.. Αναφέρουμε ότι το Ωραιόκαστρο είναι περιοχή που εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τον Πόντο και τον Καύκασο το 1922. Αποφασίστηκε τότε η ίδρυση οικισμού των Ποντίων προσφύγων που έρχονταν από χωριά της επαρχίας Αργυρούπολης, Μούζαινα Τσιμερά, Χατς, Άγιος Φωκάς και άλλα. Συνολικά περίπου 200 οικογένειες αποτέλεσαν τους πρώτους κατοίκους της περιοχής και ενσωματώθηκαν στο νέο τους τόπο όπου και τους παραχωρήθηκαν 22.000 στρέμματα γης. Το χώρο που εγκαταστάθηκαν, στην τοποθεσία Κρυονέρι, τον ονόμασαν Ωραιόκαστρο, από το Ωραίο Κάστρο που υπήρχε στον Πόντο.

Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. 



Εικόνα
Σύλλογος Ωραιόκαστρο

  


Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube 
 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας. Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται με περισσότερα από 70 κτήρια καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

think

Ένας δρόμος σύγχρονης αθηναϊκής ιστορίας, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του ντόπιου ιστού, γεμάτο αφηγήσεις. Ένας κοινός τόπος, όπου η καθημερινότητα συνυπάρχει με τις αναμνήσεις και τα μικρά ανθρώπινα...

think

Οι Empty Frame ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple Athens, για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ "Underdogs" σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την μπάντα.

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter