Γράφουν

6ο Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου | 2ήμερο με κάμπινγκ, παζάρι και φοβερό line up

Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά με τα όμορφα vibes και τις μουσικές να έχουν τον πρώτο ρόλο. Ελεύθερο κάμπινκ, παζάρι με διαλεχτά αντικείμενα και δέκα και βάλε μεγάλες μπάντες περνάνε από τη Βρύση, σε μια υπέροχη τοποθεσία με ψηλά πλατάνια και φυσική λίμνη με πηγή, για μερικές μουσικές ημέρες μακριά από το τσιμέντο της πόλης.

Με σύνθημα “η μουσική είναι η δύναμή μας” το Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου δίνει δυνατά το παρόν για 6η συνεχόμενη χρονιά! Έδω και πέντε χρόνια, από την σκηνή της Βρύσης έχουν περάσει πολλά σωστά συγκροτήματα και μπάντες της πάνκ, ροκ, garage και reggae μουσικής σκηνής με τον κόσμο να γουστάρει και να παρτάρει. Οι Villagers of Ioannina City, Bazzoka, One Drop Forward, Μωρά στη Φωτιά, Εκτός Ελέγχου και Birthday Kicks είναι μερικές μόνο από τις μπάντες που έχουν παίξει στο αυτοδιαχειριζόμενο φεστιβάλ του Τυρνάβου.

Το φετινό line up συνεχίζει την παράδοση στις καλές μουσικές με τον κόσμο να έχει την ευκαιρία να δει και να ακούσει από κοντά μεγάλες μπάντες, με ακόμα μεγαλύτερη ιστορία.

//

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Πρώτη ημέρα: Παρασκευή 2/9
Nightstalker
One Drop Forward
Naxatras
Mr. Highway Band
Mitič Threesome
Jamming Farmers

Δεύτερη ημέρα: Σάββατο 3/9
Panx Romana
Lost Bodies
Clerks' Conspiracy
'ROUNDLiGHTS
Mad Prophet
Tullamore Duo 

 

* Πριν από τη συναυλία της 2ης ημέρας, θα παίξει μεσημεριανή τσιπουροκατάσταση - εκεί γύρω στη 13:00  - με acoustic set από τους φοβερούς και αμετανόητους Akten Tirama και τον ηλεκτρικό τροβαδούρο Marielito.

Μετά το τέλος των live η βραδιά θα συνεχίζεται με dj's set και ατελείωτο πάρτυ μέχρι να σηκωθεί ο ήλιος. 
 

Εικόνα
Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου

Φωτογραφία από παλαιότερο φεστ, από το fb page του φεστιβάλ 

Εικόνα
Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου

Φωτογραφία από παλαιότερο φεστ, από το fb page του φεστιβάλ 

Εικόνα
φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου

Κατα τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παίζει παζάρι χειροποίητων δημιουργιών, φanzines, distro, vinyls, t-shirts και άλλα καλούδια. Φωτογραφία από προηγούμενη χρονιά, που βρήκαμε στο fb page του φεστιβάλ.
 

Από την περιγραφή:
Το Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου ξεκίνησε το 2011 από μια παρέα φίλων με κοινό παρονομαστή την ανιδιοτελή αγάπη για την μουσική και την μετάδοσή της μέσα από εναλλακτικές και αυτοδιαχειριζόμενες ενέργειες.

Ορμώμενοι απο τις κοινωνικοπολιτικές τους ανησυχίες, πλαισίωσαν το Φεστιβάλ με συλλογικότητες και ομάδες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή. Τα προηγούμενα χρόνια έγινε μια προσπάθεια ενίσχυσης και συμπαράστασης στο Τμήμα Αντιμετώπισης Δυσκολιών Μάθησης & Αναπηρίας "ΤΟ ΣΤΕΚΙ" που λειτουργούσε στον Τύρναβο, καθώς και στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Λάρισας. Συμμετείχανε η Φωτογραφική Λέσχη και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.Τελευταία πλαισιώσανε το φεστ κ συμμετείχαν σε αυτό τα ''Αντισώματα'' κ το αυτοοργανωμένο αθλητικό σωματείο ''Μαρίνος Αντύπας'' καθώς και μεμονωμένα άτομα που μας χάρισαν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. 


Λίγα λόγια για τις μπάντες:

Nightstalker


Facebook page

Κατά τη διάρκεια των ετών έχουν επιβαρυνθεί με κάθε ορολογία. Στη δεκαετία του 90 ήταν grunge. Μετά από αυτό ήταν Stoner Rock… Τις τελευταίες δύο δεκαετίες απλά παίζουν ροκ κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.

Σε έναν κόσμο γεμάτο από μπάντες συνεχίζουν να είναι διαχρονικοί με άπειρες συναυλίες στο ενεργητικό τους που τους καταξιώνουν ως τη σημαντικότερη ροκ μπάντα της Ελλάδας. Ξεκίνησαν στα τέλη του 1989, από τον τραγουδιστή (και drummer τότε) Argy ενώ το 1992 γίνεται σταθερή η προσθήκη του μπασίστα των Rotting Christ Ανδρέα.

Καταφέρνουν να ενώσουν το βαρύ rock με funky ρυθμούς και μελωδίες grungy για να δημιουργήσουν στο τέλος ένα εντελώς νέο θηρίο. Με όλα αυτά τα στοιχεία κυκλοφορούν το 1994 το πρώτο EP με τίτλο "SideFx". Με την κυκλοφορία του πρώτου τους full length album "USE" το 1996, καθιερώνονται έχοντας τον heavy και σκοτεινό ήχο τους ως δικό τους σήμα κατατεθέν.

Το 2000 ένα νέο EP έρχεται, το "Ritual", το οποίο βρίσκει τους Nightstalker να πορεύονται βαθιά στη σφαίρα της ψυχεδέλειας, Το 2004 ακολουθεί το "Just A Burn" ενώ το "Superfreak" το 2009 συγκέντρωσε γύρω από το συγκρότημα νέους και πιστούς οπαδούς από όλο τον κόσμο. Το τελευταίο τους αριστούργημα "Dead Commandos Rock." Ένα άλλο άλμπουμ αξίας αλλά και απλότητας, γεμάτο με εντυπωσιακά riffs και ηλεκτρισμό, με πιο βαρύ ήχο, groovy ρυθμούς, έντονο μπάσο και με τη δύναμη των φωνητικών του Argy, η οποία είναι το μυστικό για την μουσική των Nightstalker που έχει κρατήσει το συγκρότημα για περισσότερα από 20 χρόνια και τους έκανε ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην ιστορία της ευρωπαϊκής Hard Rock σκηνής.

//

Panx Romana


Facebook page

Οι Panx Romana δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι από τις ελάχιστες μουσικές παρέες, που μετά από σχεδόν 35 χρόνια δε σπάσανε, που πιστεύουν ακόμα, που έχουν κάτι να μας πουν, να μας φωνάξουν.. «σήμανε συναγερμόοο»…

Σε μια εποχή που καταρρέει, οι Panx Romana με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά. Ιδέες και έννοιες που βάλλονται με πάθος.

Είναι η δύναμη του συνειδητοποιημένου rock’n’roll που ζει τ’ όνειρο ακόμα και αν μοιάζει ουτοπία. Αυτή η δύναμη είναι που ενώνει φωνές, στην συχνότητα των Panx με διαχρονικά παλαιά, αλλά και νέα τραγούδια μιας μπάντας, που η εποχή μας τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ..



//

One Drop Forward



Facebook page

Η κατά πολλούς επιδραστικότερη μπάντα της εγχώριας ρέγκε σκηνής, One Drop Forward, ξεκίνησαν το 1991 και μετά από μια δεκαετία πειραματισμών πήραν την τελική τους μορφή. Η μουσική τους έχει ταξιδέψει αρκετά χιλιόμετρα καθώς έχουν παίξει σε πάρα πολλά live στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο πρώτος ανεξάρτητος δίσκος, που ήρθε το 2004, ήταν ένα split album σε συνεργασία με τους Laternativa. Από τότε έχουν κάνει 2 ανεξάρτητα album και 1 single αποκλειστικά σε συλλεκτικό βινύλιο για την THC records. Πιο πρόσφατο release το “Bird on a fence” που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2015. Τις μουσικές τους μπορείτε να τις ακούσετε στα live gigs τους, αλλά και να τις κατεβάσετε δωρεάν από το website τους.

//

Lost Bodies



Facebook page

Οι Lost Bodies μετράνε 3 δεκαετίες παρουσίας στην εγχώρια μουσική σκηνή και φημίζεται για τις σπάνιες εμφανίσεις του. Οι συναυλίες του δομούνται γύρω από το σαρκαστικό στίχο, την punk διάθεση, το πειραματικό στοιχείο και την άμεση επικοινωνία με το κοινό. Τα Χαμένα Κορμιά παίζουν αυτό που νιώθουν, με ειλικρίνεια και λίγη παράνοια. Ίσως και πολύ.

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας το 1985 κυκλοφορώντας 2 κασέτες. Πλέον έχουν στο ενεργητικό τους 13 κυκλοφορίες. Η μουσική τους βρίσκεται στις παρυφές της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και ενσωματώνει στοιχεία από industrial, trip-hop και post-punk ήχους μέχρι funk και avant-garde στοιχεία, σε μια πειραματική μίξη ακουστικού, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού ήχου με αρκετά στοιχεία πρόζας και κοινωνικής σάτιρας.

Δείτε στο λινκ το πρόσφατο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τον Θάνο από τους Lost Bodies, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Μπέκα.


//

Naxatras

Facebook page

Με τους Naxatras στο stage του φεστιβάλ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ψυχεδελικό οπτικοακουστικό ταξίδι στην δεκαετία του 70, συνοδεία από δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riffs και trippy κιθαριστικά σόλο.

Οι Naxatras ξεκίνησαν το 2012 και καλλιέργησαν τον ήχο τους μέχρι το 2015 που κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο, ηχογραφημένο εξολοκλήρου αναλογικά και live. Τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο "II" κινούμενο σε πιο πειραματικά space rock μονοπάτια, καθώς και ένα EP 2 κομματιών, και τα δύο ηχογραφημένα επίσης αναλογικά και live.

Η μπάντα χρησιμοποιεί στοιχεία από psych/progressive rock, blues, funk, stoner και ανατολίτικη μουσική σε συνδυασμό με ένα ψυχεδελικό video show για πλήρη διέγερση των αισθήσεων.


//

Mr. Highway Band


Facebook page

Έπειτα από δύο πετυχημενα άλμπουμ, μουσικούς πειραματισμούς, συνεργασίες και πολλές δυναμικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, οι Mr. Highway Band απο την Αθήνα ανεβαίνουν στο stage της Βρύσης. Οι Mr. Highway Band ξεκίνησαν το 2011. Ο ήχος τους μπορεί να χαρακτηριστεί γενικά ως rock americana με διάφορα στοιχεία από country μέχρι blues και heavy rock φιλτραρισμένα μέσα από το προσωπικό τους, ιδιαίτερο αισθητικό πρίσμα.

//

Mitič Threesome


Facebook page

Oι Mitic Threesome είναι μια από τις μπάντες που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη αισθητική και την διαφορετικότητα της μουσικής τους. Δεν τους καλουπώνεις και δεν τους τσουβαλιάζεις σε μουσικές ταμπέλες...

Το νέο τους άλμπουμ αυτοχαρακτηριζεται ως post punk αλλά πάει και πιο πέρα, αφού η μπάντα εμπλουτίζει τον ήχο της με πνευστά και διάφορα άλλα καλά. Στο φεστιβάλ της Βρύσης έρχονται για να προσφέρουν μια ηχητική περιπετειώδης ιστορία και ο κόσμος δεν έχει παρα να αφεθεί και να γουστάρει..

//

Jamming Farmers


Facebook page

Οι Jamming Farmers είναι συγκρότημα (folk/stoner/progressive rock) από την Λάρισα που θέλησαν να πειραματιστούν σε νέα ακούσματα. Η μουσική που παίζουν είναι ένα πάντρεμα διαφορετικών δρόμων,διαφορετικών νοοτροπιών που οδηγούν σε κάτι καινούργιο που δεν ξέρεις αν δημιουργήθηκε πρόσφατα ή υπήρχε χρόνια πριν. Αρχικά είναι ένα rock σχήμα (Κιθάρα, Μπάσσο, Ντραμς) που έχει υιοθετήσει το κλαρίνο,το λαούτο και διάφορα παραδοσιακά κρουστά από όλη την Ελλάδα. Σκοπός του συγκροτήματος είναι η καινοτομία με άξονα την παράδοση και η καθοδήγηση των νέων προς τις αξίες αυτής που έχει αντέξει δικαιολογημένα στον χρόνο.

//

Clerks' Conspiracy


Facebook page

Οι Clerks’ Conspiracy δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2010 από τον πυρήνα των Ziggy Was, Πάνο Ρώση και Λάμπρο Σαλτσίδη στα φωνητικά και μπάσο αντίστοιχα. Μαζί τους οι Paolo στη κιθάρα και Πασχάλης (ex Μωρά στη Φωτιά) στα drums.

Πιάνουν το νήμα 15 χρόνια μετά και το τραβάνε προς όλες τις κατευθύνσεις.  Γιατί κανένα από τα κομμάτια του δίσκου δεν μοιάζει με το προηγούμενο ή το επόμενο. Ο κόσμος των Clerks’ είναι απίστευτα μεγάλος για να περιγραφεί σε λίγες γραμμές. Aπαιτεί χρόνο και προσοχή. Να τον περπατήσεις και να τον ανακαλύψεις. Όπως κάθε τι άξιο λόγου άλλωστε. Τα λαιβ τους μια αξέχαστη εμπειρία!

//

ROUNDLiGHTS


Facebook page

Οι ROUNDLiGHTS είναι μια Garage Punk 'n'Roll μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που ξεσηκώνει και παρασέρνει κόσμο. Βάση της μουσικής τους αποτελεί η κοινή συνισταμένη των προσωπικών τους επιρροών, το Rock'n'Roll. Σύγχρονο Rock'n'Roll, αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης μίξης από garage-punk, surf και psychobilly στοιχεία, πινελιές από Ανατολίτικους μουσικούς δρόμους και ψήγματα νεοψυχεδέλειας.

Έχοντας 7 χρόνια ενεργής παρουσίας στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή, με συμμετοχές σε festival και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, έχουν μοιραστεί την σκηνή με πολλούς σημαντικούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Κυκλοφόρησαν τον πρώτο και ομώνυμο δίσκο τους το 2012, ο οποίος ήταν δική τους παραγωγή, και η δεύτερη δισκογραφική κίνηση της μπάντας ήρθε τον Μάιο του 2014. Ένα 7" βινύλιο με τον τίτλο "Sober", με την συμβολή της κολεκτίβας "Hands in Sand" από την Θεσσαλονίκη, που αποτελεί, σύμφωνα με την μπάντα, τον προάγγελο του δεύτερου LP, το οποίο αναμένεται μέσα στο 2016.


//

Tullamore Duo



Εικόνα
6ο φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου
 

Extra info:
6ο φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου

Ημέρες
2 και 3 Σεπτεμβρίου 2016

Είσοδος
5 ευρώ ανά ημέρα και προπώληση 2ημερου 8 ευρώ
Προπώληση: Στο Περίπου, Snuff Tobacco Store, Group!e

Όσοι είναι απο μακριά και θέλουν να προμηθευτούν εισιτήρια 2ημέρου μπορούν να κάνουν κράτηση στέλνοντας τα στοιχεία τους στην σελίδα του φεστιβάλ και θα τα παραλάβουν στην είσοδο.

Για τη μεταφορά σας
- Δρομολόγια ΚΤΕΛ από Λάρισα για Τύρναβο έχει ανα μία ώρα.
Εναλλακτική πρόταση: Παίρνετε το λεωφορείο απο το ΚΤΕΛ Λαρίσης για Ελασσόνα (Νέα Εθνική Οδός) και ζητάτε στάση στην Βρύση Τυρνάβου. Απο τη στάση περπατάτε περίπου 1 χλμ.

- Για όσους ταξιδέψουν οδικώς από την εθνική Αθηνών - Λαρίσης
Μπαίνετε μέσα στην πόλη της Λάρισας και ακολουθείτε πινακίδες προς Ελασσόνα - Κοζάνη. Φτάνοντας στο ύψος του Τυρνάβου, συνεχίζετε πάνω στην εθνική, μετά απο 1 χλμ περίπου, στρίβετε δεξιά όπου σε 2 λεπτά ο δρόμος σας βγάζει στην Βρύση! Πάνω στην στροφή θα υπάρχουν και ταμπέλες του φεστιβάλ για να μην μπερδευτεί κανείς και πάρει τον ανήφορο για την Μελούνα.

- Για όσους ταξιδέψουν οδικώς από την εθνική Θεσσαλονίκη - Λάρισα
περνώντας τα Τέμπη
α) αμέσως μόλις συναντήσετε την διαχωριστική νησίδα, στρίψτε δεξιά στον παράδρομο για Μακρυχώρι (γλιτώνετε και τα διόδια 1,40 ευρώ) μέχρι να συναντήσετε ταμπέλα για Γυρτώνη - Τύρναβο.

β) αν δεν βγείτε στον παράδρομο συνεχίζετε πάνω στην εθνική, αφήνετε την πρώτη έξοδο για Λάρισα και αμέσως στα 100 μέτρα βρίσκετε ταμπέλα για Κοζάνη - Γυρτώνη - Τύρναβο.
Φτάνοντας στον Τύρναβο, ακολουθείτε πινακίδες για Νέα Εθνική Οδό προς Ελασσόνα. πάνω στην εθνική, μετά απο 1 χλμ περίπου, στρίβετε δεξιά όπου σε 2 λεπτά ο δρόμος σας βγάζει στην Βρύση! Πάνω στην στροφή θα βρείτε και ταμπέλες του φεστιβάλ.



Το ιντερνετικό κάλεσμα του φεστιβάλ στο link για τα τελευταία νέα.
 
Εδώ και η σελίδα του 6ου φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου από όπου και αλιεύσαμε πληροφορίες και τις φωτογραφίες.


//

Και το αφισάκι του φεστιβάλ!


Εικόνα
6ο φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου
Credits: Kos Markatos


Εικόνα
6ο φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου
 
Ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube

 

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Η παράσταση "Προσοχή: Εκτελούνται Έργα" σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νοεμή Βασιλειάδου, μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο...

think

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, φιλοξενεί στο ξεκίνημα τις νέας χρονιάς, μουσικές παραστάσεις, spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο και περφόρμανς.

think

Οι Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας (crimes n’ beer), που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και το βιβλιοκαφέ red n’ noir, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο του...

think

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter