Main Nav

To 4o Metal Guesthouse. Σκοτεινό και doomy. [Ανταπόκριση & Συνεντεύξεις]

Σχόλια: 0
Nancy Angelopoulou - 25/11/2015

Μετά το Defcon ήρθε το Metal Guesthouse να μας αποτελειώσει. Το τέταρτο σε σειρά, fest που ειδικεύεται στην εγχώρια σκηνή με σκληρό underground ήχο. Δείτε την ανταπόκριση από το λάιβ και τι μας είπαν οι διοργανωτές για το φεστιβάλ αλλά και οι μπάντες για τη φάση τους.  

To 4o Metal Guesthouse. Σκοτεινό και doomy. [Ανταπόκριση & Συνεντεύξεις]

συντάκτης: Nancy Angelopoulou
photos: Philip GavrilakisΠήγαμε στο 4ο Metal Guesthouse στο υπόγειο του An το προηγούμενο Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Ένα λάιβ-φεστιβάλ που κινείται γύρω από την κληρονομιά του Defcon fest, με έμφαση στην εγχώρια σκηνή του σκληρού εναλλακτικού ήχου. Πήγαμε λοιπόν στο αγαπημένο υπόγειο, πετύχαμε τα παιδιά στο soundcheck και τα είπαμε με τον Γιάννη που είναι από τους διοργανωτές και με τις μπάντες που εμφανίστηκαν. Πέντε μικρές, γρήγορες και ωραίες συνεντεύξεις πριν ανέβουν στο stage και φωτογραφίες από το λάιβ! 
 


O Γιάννης από την ανεξάρτητη δισκογραφική Trailblazer μας μιλάει για το Defcon, τα τελευταία του ακούσματα από την εγχώρια σκηνή και φυσικά για το Metal Guesthouse: 


Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο

 
 
 
Ποια η ιστορία της Trailblazer μέχρι τώρα; 


Η Trailblazer ξεκίνησε το 2007 ως μία ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία. Ο σκοπός της ήταν και είναι να βοηθήσουμε τις εγχώριες μπάντες να βγάλουν τη δουλειά τους προς τα έξω. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε διοργανώσει πολλά live με μπάντες αθηναϊκές αλλά και από επαρχία. Συνήθως είμαστε στο rock, metal, punk, hardcore, δε περιοριζόμαστε στον πολύ σκληρό ήχο. Πιο παλιά κάναμε κάποιες κυκλοφορίες αλλά λόγω budget και της κατάστασης πλέον μείναμε στο promotion -που τα τελευταία 2 χρόνια έχει αναλάβει ο Δημήτρης Κότσης- και την οργάνωση live/φεστιβάλ.

Το Defcon είναι το πρώτο μας φεστιβάλ. Ξεκίνησε το 2008 και φέτος είναι η έβδομη χρονιά, ένα χρόνο δε κάναμε μόνο. Παράλληλα με το Defcon τρέχουμε και το Metal Guesthouse το οποίο δεν έχει σταθερή ημερομηνία, ούτε σταθερό αριθμό φορών που θα συμβεί. Μπορεί να λέγεται Metal Guesthouse αλλά δεν είναι πάντα metal, σίγουρα ο ήχος είναι σκληρός σε αυτό το φεστιβάλ, doom, heavy, progressive.
  
 

Το Defcon όπως και το Metal Guesthouse στο An club στα Εξάρχεια. Γιατί επιλέγετε αυτό το stage; 

Η συνεργασία μου με το ΑΝ κρατάει από το 2007, ταιριάζει και με τη μουσική που μας αρέσει, είναι πιο underground, όπως και τα Εξάρχεια. Το ΑΝ έχει μια ιστορία στο σκληρό ήχο.

  
 

Ποιές μπάντες έχεις ξεχωρίσει τελευταία;

Οι The Road miles, είναι μία σχετικά νεοσύστατη μπάντα που είχαμε έρθει σε επαφή μαζί τους για το Defcon 7. Να ακούσετε και τους Mock the Mankind που παίζουν σήμερα, είναι και αυτοί σχετικά καινούργιοι. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες που δε μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό..!

 
 

Τα Metal Guesthouse έχουν κάποιες θεματικές; 

Συνήθως η θεματική έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής αλλά προσπαθούμε κάθε φορά μία από τις μπάντες να κάνει κάτι special, μία παρουσίαση δίσκου, να παίξουν κάτι που δεν παίζουν συχνά ή να έχουν κάποιους καλεσμένους.

Το Metal Guesthouse, το είχα κάνει δύο φορές πριν έρθει ο Δημήτρης και ο
Μάριος στην ομάδα. Μετά συνέχισα με το Defcon και το ξεκινήσαμε πάλι πέρυσι. Από τη στιγμή που το ξαναπιάσαμε όλοι μαζί, το ονομάσαμε Metal Guesthouse Revisited. Το κάναμε 3 φορές πέρυσι και απόψε είναι η 4η φορά. Έχουμε κλείσει και στις 11 Δεκέμβρη το επόμενο με progressive metal μπάντες. Μετά πάμε, αν δε κάνω λάθος, για Φεβρουάριο..

  
 

Ο κόσμος έρχεται για τις πιο γνωστές μπάντες ή έρχεται από νωρίς να ακούσει αλλά και να γνωρίσει όλες τις μπάντες του φεστιβάλ; 

Παλιότερα οι πρώτες μπάντες έπαιζαν με δέκα άτομα κοινό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό έχει αλλάξει λίγο, έρχονται περισσότεροι πλέον από νωρίς, το είδαμε στο Defcon -και πέρυσι και φέτος- το οποίο είναι πολύ θετικό και για εμάς και για τις μπάντες. Κάθε φορά προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να έρθει όσο νωρίτερα μπορεί.. 

 


To 4o Metal Guesthouse. Σκοτεινό και doomy. [Ανταπόκριση & Συνεντεύξεις]  
 
Συνεντεύξεις με τις μπάντες που εμφανίστηκαν:
 
 

Omega Monolith

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο Facebook page | Bandcamp

 
Στο Black Campaign βρίσκουμε το κομμάτι I Never Disagree With The Voices. 
Μιλήστε μας για τις φωνές.. 

Oι φωνές, δεν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, είναι ο λόγος για τον οποίο θα κλειστεί ο καθένας στο χώρο του να δημιουργήσει, εμείς κατεβαίνουμε στο υπόγειό μας για να γράψουμε μουσική, για να μπορέσουμε να εκτονώσουμε την πίεση που προκύπτει απ' τις φωνές. Μας εκφράζει πάρα πολύ αυτό..είναι ένας τρόπος εκτόνωσης, μας δίνει πολλά πράγματα κι απ' ότι φαίνεται κι ο κόσμος ανταποκρίνεται. We never disagree με τις φωνές γιατί δε μπορούμε και δε θα είχε και νόημα να διαφωνήσουμε. Η ουσία των Omega Monolith είναι να 'μαστε πιστοί σ' αυτές τις φωνές. 

 

Δύο επερχόμενες κυκλοφορίες; Πείτε μας τι περιμένουμε..

Δε μπορείς να προβλέψεις τα πάντα, οι φωνές δε συμφώνησαν και μας είπαν άλλα, έπρεπε κάπως να διαστρεβλώσουμε το χρόνο κι επειδή στην πιο στυγνή πραγματικότητα δεν κύλησαν τα πράγματα ακριβώς όπως θέλαμε, έχουμε τώρα στα χέρια μας δύο κυκλοφορίες. Η μία θα βγει άμεσα. Θα είναι ένα EP σε cd, το Vile, το ανεβάσαμε και πριν από λίγες ημέρες στο bandcamp (δε το έχουμε σε φυσική μορφή). Το άλλο θα είναι LP και θα βγει λίγο αργότερα. 
 

Απο τα Εξάρχεια περνάτε καμιά βόλτα; 

Στα Εξάρχεια έχουμε μεγαλώσει, όχι από την άποψη ότι μένουμε εδώ αλλά είχαμε τις παρέες μας στην πλατεία, το προβαδικό μας είναι πολύ κοντά, για μας είναι το κέντρο της μουσικής. Δισκάδικα, παρέες όλα εδώ συμβαίνουν...η σχέση μας με την περιοχή είναι αδιάκοπη. Με το AN έχουμε ανδρωθεί μουσικά και σαν Omega Monolith και με τις προηγούμενες μπάντες που είχαμε. Αλλά και σαν μουσικόφιλοι βέβαια...

*Οι Omega Monolith είναι ο Τάκης - (Omega) στις κιθάρες και ο Άλεξ (Monolith) στα drums. 

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο  

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο  

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο  

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο

 

 
To 4o Metal Guesthouse. Σκοτεινό και doomy. [Ανταπόκριση & Συνεντεύξεις]  

Mock Τhe Mankind 
Οι Mock The Mankind και η πρώτη τους εμφάνιση στο An

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο Facebook page | Bandcamp 


"Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2012, είμαστε πρώτα παρέα και μετά μπάντα. Το Σεπτέμβρη του 2015 κυκλοφόρησε το άλμπουμ μας Ruination, είναι εντελώς DIY, το ηχογραφήσαμε live πριν ένα χρόνο μέσα σε 3 ημέρες. Ο τίτλος φυσικά έχει να κάνει με την όλη κατάσταση στην Ελλάδα...Tον σκέφτηκε ο Ηλίας.

Το master του άλμπουμ έκανε ο Brad Boatright (γνωστός Αμερικάνος μουσικός και record producer) από τα Audiosiege studios στο Portland, του άρεσε και του δώσαμε όλη την ελευθερία χρόνου. Μας έκανε την τιμή να μας βάλει και στον κατάλογό του, στην επίσημη σελίδα του, η μοναδική self-released μπάντα που έχει βάλει το 2015 (μέχρι τώρα τουλάχιστον). Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε 100 αριθμημένα αντίτυπα και έχει οικολογικό lay out. Ενώ, το artwork του δίσκου όπως και το λογότυπό μας, είναι από την Λένα Αποστόλου.

Περιμένουμε το σημερινό live, θα παίξουμε πρώτη φορά στο Αν και είναι τιμή μας που παίζουμε μαζί με αυτές τις μπάντες. Είναι το πρώτο μας live μετά το release αλλά δεν είναι το επίσημο. Θέλουμε το πάρτυ κυκλοφορίας να είναι πιο κινηματογραφικό, στα live μας συνήθως προβάλουμε και βίντεο. Έχουμε ξαναπαίξει όμως στα Εξάρχεια, τον περασμένο Μάρτιο στο Blackbird με Amniac, Green Yeti και Supersoul. Ήταν δυνατό live.."

*Οι Mock the Mankind είναι η Τένια στην κιθάρα, ο Κωνσταντίνος στο μπάσο και ο Ηλίας στα τύμπανα.  


Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο  

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο  
 

Heavier than God
Ο Heavier Δημήτρης μας μίλησε για το δίσκο τους κυκλοφόρησε φέτος.

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο Facebook page | bandcamp

 
Το άλμπουμ είναι ομώνυμο κυριολεκτικά! 


Στην ουσία είπαμε το άλμπουμ να είναι ομώνυμο, να λέγεται Heavier than God, όπως γράφαμε όμως στο χαρτί το self-titled album, μας άρεσε οπότε έμεινε έτσι και έγινε ο τίτλος του άλμπουμ.

 
 

Μας είπατε ότι ξεκινήσατε το 2003. Γιατί άργησε το ντεμπούτο άλμπουμ; Πότε γράφτηκαν τα κομμάτια του άλμπουμ;  

Τα επτά κομμάτια του δίσκου είναι γραμμένα από το 2003, πάντα υπήρχε σαν project αυτό το σχήμα, είχαμε άλλες μπάντες βέβαια, μεσολάβησε και μεγάλο διάστημα που δε παίξαμε καθόλου σαν Heavier than God. Αρχικά ήμασταν 5, μετά μειωθήκαμε και σύντομα θα ξαναγίνουμε πέντε, μας λείπει η δεύτερη κιθάρα. 


 

Συμμετέχετε και σε άλλα σχήματα; 

Εγώ με το Νίκο παίζουμε στους 
the Darkstar, ο Ζαχαρίας έχει τους One Block society και άλλο ένα project, ο Κώστας έχει τους Lord 13 και τους Space slavery κι εγώ επίσης ετοιμάζω ένα project με τον drummer των Witchcraft (πρώην μέλος των Truckfighters), με μέλη από Planet of Zeus, Nightstalker... πάντα ψάχνουμε κάτι διαφορετικό στη μουσική. 


Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο  

Τι feedback παίρνεται από τον κόσμο για τους Heavier; 

Όποτε έχουμε παίξει με τους Heavier έχουμε ακούσει τα καλύτερα. Είχαμε παίξει με τους Electric Wizard το 2005 και τους άρεσε πολύ. Συγκεκριμένα έπαιζε ο drummer των Iron Monkey (Justin Greaves), που γίναμε και φίλοι και του εξήγησα ότι οι Heavier δημιουργήθηκαν σα φόρος τιμής λόγω του θανάτου του τραγουδιστή των Iron Monkey.

Τώρα που παίξαμε και με τους Cancer Bats ο τραγουδιστής (Liam Cormier) ήταν μπροστά μπροστά, χτυπιόταν και είπε στο μικρόφωνο ότι είμαστε η καινούργια του αγαπημένη μπάντα. Ήταν να τραγουδήσει και αυτός στο άλμπουμ αλλά δε τα καταφέραμε.


Εκτός από σήμερα στο AN, έχετε κλείσει κάποιο άλλο live; 

Περιμένουμε να κάνουμε ένα release live για να παρουσιάσουμε το άλμπουμ, να βγει σε βινύλιο, να ευχαριστηθούμε το γεγονός ότι το βγάλαμε μετά από τόσα χρόνια. Δε θα γίνει στα Εξάρχεια γιατί συνήθως γίνονται μπάχαλα στις συναυλίες μας ουρλιάζει ο κόσμος και τέτοια..(γέλια) οπότε λέμε να πάμε σε μια πιο ήσυχη περιοχή, θα κάνουμε όμως άλλα live εδώ!

*Οι Heavier Than God είναι ο Δημήτρης (κιθάρα, μέλος των Dear Darkstar, Skindread, Devilworx), ο Νίκος (μπάσο, μέλος και των Dear Darkstar), ο Κώστας (Drums, μέλος των Lord 13, ex-Mahakala), και ο Ζαχαρίας (φωνή, μέλος των One Block Society).
 

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο  


-----------

Δείτε ακόμη: 
3ήμερο γλέντι με τον Γιάννη Αγγελάκα στα Εξάρχεια

----------- Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο

 

Agnes Vein

Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο Facebook page | Bandcamp

 
Έχετε κόσμο από το εξωτερικό;

 
Το 70% του κόσμου μας είναι από Ελλάδα, κυρίως Αθήνα. Έχουμε όμως κόσμο και 
από την Αμερική και ειδικότερα μας έκαναν εντύπωση τα downloads που είχαμε στο Bandcamp από την Λατινική Αμερική.

 

Απο live πως πάμε; Είχαμε καιρό να σας δούμε στην Αθήνα. 

Τώρα έχουμε δύο live σε μία εβδομάδα, παίξαμε support στους DØDHEIMSGARD στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και παίζουμε τώρα στο AN στο Metal Guesthouse. Είχαμε να παίξουμε τουλάχιστον ένα χρόνο, το τελευταίο μας live ήταν ένα χρόνο πριν με τους Mantar. Στο ενδιάμεσο γράψαμε κομμάτια. Έχουμε φουλ υλικό για καινούργιο δίσκο αλλά θα βγουν σιγά σιγά, οι ρυθμοί μας δεν είναι και πολύ γρήγοροι, ολοκληρώνουμε τις συνθέσεις και μέχρι να τις τελειοποιήσουμε έχουμε δουλειά, από κει και πέρα περιμένουμε το ΕΣΠΑ...μπας και βρούμε κανένα φράγκο να τον βγάλουμε..(γέλια)

 

Ηχογραφείτε live; 

Στον προηγούμενο δίσκο γράψαμε μπάσο και τύμπανα μαζί live και μετά ο Σάκης έβαλε κιθάρες και φωνητικά, έτσι καταφέραμε να βγάλουμε το πιο live συναίσθημα. Πιστεύουμε ότι θα ήταν το καλύτερο να γράφουμε live γιατί έτσι κι αλλιώς δε θέλουμε να προσθέσουμε πολλά στοιχεία τα οποία δε θα μπορούν να αποδοθούν σε συναυλία.

 

------

Ακολουθήστε το inExarchia |  facebook - instagram - twitter - youtube

------  
 

Είναι ιδιαίτερος ο ήχος σας.. Αν το κάνατε εικόνα, ποιά θα ήταν η πιο κουλή περίπτωση ανθρώπου που ακούει τις μουσικές σας;
 
Ένα οδηγός νεκροφόρας θα μπορούσε να ακούσει τη μουσική μας..! [Ερρίκος] Το έχω βιώσει προσωπικά, έχω οδηγήσει νεκροφόρα αλλά δεν είχα την πολυτέλεια να βάλω τη μουσική που ήθελα δυστυχώς. Η μουσική μας απευθύνεται κυρίως σε fans της doom, ανθρώπους με λίγο πιο ανοιχτά ακούσματα. Δεν είμαστε όμως κάπου κατηγοριοποιημένοι σε είδος. Σε γενικές γραμμές σε ανθρώπους που ακούνε αργή παραμόρφωση και πολλά πράγματα μαζί, έχουμε ανακατεμένες μέσα διάφορες επιρροές.

*Οι Agnes Vein είναι ο Σάκης (κιθάρες), ο Φοίβος (drums) και ο Ερρίκος (μπάσο).  


Metal Guesthouse (revisited) vol.4: Ένα live με σκοτεινή ηχητική υφή και βαθιά doomy ήχο


 
//


Και το γαμάτο αφισάκι του live!

To 4o Metal Guesthouse. Σκοτεινό και doomy. [Ανταπόκριση & Συνεντεύξεις]  


 
ακολουθήστε το inExarchia στο facebookinstagramtwitteryoutube
 

Σχόλια

Σχολιάστε

Εισέλθετε στο σύστημα για να υποβάλετε σχόλια