"Σχετικά με τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη" - ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη στα Εξάρχεια.


Ολόκληρη η ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων:

Εδώ και χρόνια σε κάθε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου αλλά και με κάθε ευκαιρία, αρκετές δεκάδες άτομα κανιβαλίζουν τα Εξάρχεια. “Έθιμο” εκτονωτικό για αυτούς, εφιαλτικό για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της γειτονιάς μας.

Οι καταστροφές, οι λεηλασίες μαγαζιών, η επακόλουθη καταστολή και η μετατροπή της γειτονιάς σε πεδίο μάχης και θάλαμο αερίων έχουν εμπνευστές, ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Πέρα από τις εξεγερσιακές φαντασιώσεις και αυταπάτες που μπορεί να έχουν κάποιοι από αυτούς το αποτέλεσμα είναι ένα: η συστηματική υποβάθμιση και ερήμωση της γειτονιάς μας. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το δυσβάσταχτο κόστος των καταστροφών, κόστος που πληρώνουν πάντα οι ίδιοι, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και γενικώς όλοι οι φορολογούμενοι.

Όλοι πια γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι κάτοικοι της γειτονιάς, δεν τους ενδιαφέρουν οι μακροχρόνιοι αγώνες της ενάντια στην καταστολή, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την πολιτιστική και πολιτική αλλοτρίωση. Οι “εξεγέρσεις” τους, οι λεηλασίες μαγαζιών, οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων και μηχανών, τα παιγνίδια με τις μονάδες καταστολής, οι επιθέσεις σε συλλογικότητες και κατοίκους, όχι μόνο δεν συνάδουν με το πνεύμα αλληλεγγύης, δημιουργίας και ελευθερίας που εκφράζουν τα Εξάρχεια, αλλά αμαυρώνουν και δυσφημούν το έργο δεκάδων αυτοοργανωμένων δομών και εγχειρημάτων της γειτονιάς, ακυρώνουν το πνεύμα αντίστασης, προσφέροντας το άλλοθι στην καταστολή και το παρακράτος μια μέρα να “ισοπεδώσουν” τα Εξάρχεια.



Εικόνα
Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, ανακοίνωση

 Η ανακοίνωση, στο blog της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, ξεκινά με αυτή την φωτογραφία


Το σχέδιο καταστροφών στην επέτειο της 6/12 ήταν αναβαθμισμένο και ενταγμένο στο νέο δόγμα της “επιθετικής περιφρούρησης” και είχε αναγγελθεί λίγες μέρες πριν. Από τη μία πλευρά, τα εκατοντάδες λάστιχα αυτοκινήτων που μεταφέρθηκαν στη γειτονιά για να γίνουν φλεγόμενα οδοφράγματα στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Από την άλλη, η στρατιωτική παρουσία των δυνάμεων καταστολής, με την ασύστολη χρήση δακρυγόνων. Όλα συνέτειναν στο να πνιγούν και πάλι οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα χημικά. Στα φλεγόμενα οδοφράγματα καιγόταν η ιστορία μας, στα σπασμένα τζάμια και μάρμαρα αποτυπωνόταν η ρήξη με ό,τι πρωτοπόρο και επαναστατικό γεννήθηκε και ανδρώθηκε στη γειτονιά.

Έχουμε το δικαίωμα να γυρίσουμε την πλάτη σε τέτοιου είδους μεθόδους και επιλογές.
Έχουμε το δικαίωμα να αντισταθούμε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές.
Έχουμε το δικαίωμα να μην επιτρέψουμε σε κανέναν εξουσιαστή να επιβάλλει τους δικούς του όρους και ρόλους.

Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε σπάζοντας τη σιωπή, νικώντας το φόβο που σκιάζει την καθημερινότητά μας.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τις δομές, τα εγχειρήματα, τις πολιτικές δυνάμεις που δρουν στα Εξάρχεια να πάρουν δημόσια και ξεκάθαρα θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση που εξέθρεψαν η πολύχρονη ανοχή και η κοντόφθαλμη πολιτική θεώρηση.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων
Δεκέμβρης 2016 


// 

Το διαβάσαμε στο blog της ΛΣ

Ο οδηγός της πιο ζωντανής και ανήσυχης περιοχής της Αθήνας.

Ακολουθήστε το inExarchia στο facebook, instagram, twitter, youtube

Στην ίδια κατηγορία

Με συνέπεια και αφοσίωση στο D.I.Y. ήθος και την ελευθεριακή κουλτούρα, θέτοντας ως βασικό άξονα τις αξίες της συμμετοχικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η μουσική ομάδα του Punk Against...

local

Στα δύο διήμερα του 5ου Φεστιβάλ Κιούμπρικ, δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους εκθέτουν τις ταινίες τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κιούμπρικ. Μέσα από την ελεύθερη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών έργων...

local

Ένα συγγραφικό έργο, που επιθυμεί να ανοίξει διάλογο με τα τρέχοντα κινήματα της πόλης, ενάντια σε μια μητρόπολη που αλλάζει συνεχώς, παρουσιάζεται σε μία εκδήλωση που θα επικεντρωθεί στις πολιτικές της...

local

Πρόσφατα Άρθρα

Newsletter